Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (226)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zručně vyrobená směska scifi, akčního filmu a falešné romantiky. 1) Zajímavý námět v kostrbatém scénáři je zpracován nenápaditě. Po akčním začátku následuje nuda s občasným záchvěvem zajímavosti._____ 2) Závěrečné "odhalení" zní sice absurdně, ale přitom je to to první, co mě napadlo chvilku po začátku filmu._____ 3) 20letý Asa Butterfield byl ve stylu role umolousaný ňoumoid. Radši bych ho viděl v chlapské roli, na kterou, jak tuším, má._____ 4) Nerozhodnutým divákům mohu jen doporučit obsah TV Prima. V klidu si ho přečtěte a film už pak sledovat nemusíte. Téměř všechno už budete vědět a co ne, to za to stejně nestojí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně líbivá "pionýrská kolonizace" Marsu mě pohltila. Po nějakých 40 minutách však sebe trochu nečekaně uzavřela do konvenční škatulky "dobrosrdečný kluk z džungle objevuje civilizaci", kde to při pokusech o humor či akci hodně skřípalo. Že najde i (teen) lásku, no, o tom to bylo od sloganů. Krásná hudba a nasazení Garyho Oldmana, nemluvě o přirozeném půvabu Britt Robertson, této romantice ve slabší 2. půli hodně pomáhaly. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

asi bych od podobných teen srdcebolů neměl mít přehnané nároky ať už na kvalitu,nebo alespoň blízkost realitě,ale tady to prostě nešlo.Nejen že se tu využívá všech myslitelných klišé (smrt matky,osudová láska,hledání otce . který je zřejmý od samého začátku,až po konec vidtelný od první minuty.Tohle všechno by se ještě dalo,ale osobně mi vadilo,jak tenhle film dělá úplně ze všech blbce...cesta na MArs za 7 měsíců?Přímý přenos z Marsu bez zpoždění?klučina,který by nepřežil v naší atmosféře,ale ta samá mu nevadí na základně?Těhotná astronautka o které to nikdo nevěděl?a hromada dalších nesmyslů,které pro mě space between us dělaly prakticky nesnesitelným od začátku.Výsledek je tak jen neuvěřitelně hloupý film bez špatky emocí a ztráta času...0% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Narazila jsem na tenhle film úplně náhodou a moc mile mě překvapil. Britt Robertson mám moc ráda a tady jí to moc slušelo. Kupodivu se k sobě s Asou docela hodili, i když je mezi nima ve skutečnosti takový věkový rozdíl (ve filmu jim je zhruba stejně). Film se samozřejmě neobejde bez typických amerických keců, ale to bych tak nějak skousla. Ta romantická dějová linka byla pro mě asi ze všeho nejdůležitější a těm dvoum jsem hodně fandila. Buď se film lidem líbí a nebo ho úplně ve všem pomlouvají. Co jsem si tady četla pár ostatních komentářů, tak se s pár lidma docela shodnu. Dost věcí ve filmu moc nezapadá do sebe a v ději tak zůstávají nejasné díry. Já to beru tak, jak to je a řeknu si vždycky: Je to jen film, není to realita, takže tak. Při sledování Vesmíru mezi námi jsem se krásně zasnila a o to mi přesně šlo, takže já jsem spokojená :-). 85%. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit velmi dobrý nápad na zfilmování. Značná část filmu je takové sci-fi dramíčko, u kterého mi po čase začala chybět trochu nějaká akce. Jenže pak se film ztočí úplně jiným směrem, než předpokládáte. A to k romantice. A to byl velmi dobrý krok, protože od toho momentu je ten film TOPový. Asa Butterfield a Britt Robertson jsou skvělá dvojice a naprosto jsem je žral. Bylo to hrozně krásné a dojemné, moc hezky se na to dívalo. Objektivně bych za celý film měl dát 4*, ale ta romantičnost byla tak skvělá, že dávám 5*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)
  • Videohovor mezi Zemí a Marsem není možné uskutečnit v reálném čase podobně jako ve filmu. Pokud je Země s Marsem v minimální vzdálenosti, zpoždění signálu by bylo 6 minut. Maximální vzdálenost by pak trvala kolem 40 minut, bereme-li v úvahu, že rychlost signálu je stejná jako rychlost světla. (vojacekr)

Reklama

Reklama