Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

bozka10 

všechny recenze uživatele

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Zkusil jsem to, ale francouzský humor jde totálně mimo mě (nebyli by to Francouzi, kdyby se 90 % vtipů netočilo kolem sexu). Nezasmál jsem se ani jednou, i když pokusů o vtip bylo jako kapek v moři. To už se radši podívám znovu na Babovřesky. Film má všehovšudy hodinu a patnáct minut, ale připadalo mi, jako bych u něj seděl celý den. Utrpení. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Potřebovala jsem se zasmát a zasmála jsem se fakt hodně. Troufám si říct, že to překonalo Alibi na klíč a je to jejich nejlepší film. Příjemně nekorektní s výbornou hudbou. Sehraná bandička, která se do toho nebojí šlápnout a doufám, že už chystají další pecku. Přemýšlím, že si asi pořídím vysavač značky Karcher, tahle závěrečná scéna mě doslova odrovnala. Doporučuji zajít do kina a užít si tuhle bezva pohodovou jízdu. "Kde ten hňup je? Támhle sere! Fuj ten hajzlík byl strašně špinavej." Prostě geniální. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzká komedie, která bude bavit především lidi, kteří mají nakoukaný superhrdinský žánr, ale skrze základní znalosti popkultury by se u ni měl být schopen zabavit kde kdo. Film má totiž i kvalitní komediální zápletku, která dokáže stát na vlastních nohách. Sice gagy a vtipy, které jsou tu mimo žánrovou parodii jsou spíše základní a průměrné, ale i tak to nesází jen na odkazování na superhrdinské filmy, což kvituji. Na můj vkus bych ocenil méně referencí a více vystavěných zasloužených vtipů, ale i tak jsem si to užil přes solidní postavy a nějaké to emocionální jádro. Velké plus je, že film nepřetahuje a je zabalen do příjemné stopáže 85 minut. Prosím více čistokrevných komedií! Velký respekt k herci a režisérovy v jedné osobě. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Opět velice zvláštní film. Z trailerů to automaticky vypadalo dost béčkově a výsledek byl dost schizofrenický. Půlka filmu je ve stylu originálního příběhu, dobrých vtipů i dobrého zpracování a pak se to mísí s někdy nedomyšlenými a chybějícími scénami, které by leccos dovysvětlili. Připočtěme megalomanské scény s přehnaným humorem ve stylu Velkých bijáků, Epic Movie a podobných kravin a máme zaděláno na dost divný film. Oceňuji nekorektní vtipy, které ku příkladu nejednou v českém dabingu dost vyšuměli. Především si myslím, že film ukázal potenciál Philippeho Lacheau, který by se mohl stát novou komediální hvězdou Francie, i když už je na to docela starý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Philippe Lacheau si pred natáčaním poranil nohu pri futbale s priateľmi, takže všetky scény zahŕňajúce jeho chodenie alebo beh boli odložené na koniec natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama