Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ufffff, ano. V  první polovině možná místy trochu trapný humor (:D)  Ale nakonec se mi podařilo se s filmem dostat na stejnou notu, líbilo se mi, jak docházelo ke svižnému propojování několika dějových línní a snad v žádném případě nechyběl fór na odlehčení. Gradace byla teprve  skvělá a finále mi přivodilo hned několik výtlemů najednou (pointa s Smskami a bezpečnostní auto bylo dokonalý.) Celou dobu jsem byl zvědavý, jak do plánovaného filmu s Badmanem nakonec dostanou ty vysavače, a jestli to film ukáže. A nakonec jsem se naštěstí dočkal + jednoho skvělého pomrknutí na drahé ekology navrch na závěr.   Takže u mě nakonec dobrý. Pokud potřebujete vydechnout od současných zpráv, vzhůru do kina na Superblba! A to se v současná ryzí komedie bez dalšího míchání  s nenataženou stopáží navrch  dost cení i tak (ještě k tomu v kině!!)  Osobně oceňuji i ono zesměšnění Batmanů a podobných superhrdinů, protože tahle oblast (momentálně bohužel ve velkém drtící filmový průmysl a zaujímající moje vrstevníky), mě zatím vůbec neláká a ani nemám z tohoto druhu nic nakoukaného. Takže mi možná unikly některé narážky, ale jsem rád, že na toto téma konečně vzniklo něco, co se nebere smrtelně vážně...Tedy v tomto případě vůbec vážně! Jsem rád, že jste všichni přišli, ačkoliv jsem vás, vůbec nepozval. ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

Perfektní parodie superhrdinů od perfektního režiséra, Philippa Lacheau. Velmi zábavné - několikrát jsem se smál nahlas, super vizuál, skvělí herci a naprosto dokonale zpracované gagy. Ten to prostě na ten vrchol francouzské produkce jednou dotáhne. Obsazení do TOP10 filmů roku 2022 je zaručeně jisté. 8,5/10 ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Pri tejto komédii je nutnosť poznať aspoň trocha Marvel a DC, pretože potom sa budete váľať od smiechu a plakať na zemi. Takéto niečo tu ešte snáď nebolo, urobiť si srandu naozaj zo všetkých superhrdinov a do toho znova nechať vypáliť Notre dam ? No prosím, Badman má všetko. A pozor, on nevykráda a neparoduje len filmy ale aj soundtracky a tak tu zaznejú hity Avengerov, Kick Ass a mnohé ďalšie. Správne krátke, sprosté a extrémne vtipné. Highlighty písať je nemožné, celá táto komédia je highlightom. Hrozne by som chcel dvojku lebo takto som sa už dlho nenasmial. 5* top komédia a na túto partiu sa pozriem aj v iných filmoch. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osvedčený herecký casting, ktorý vo francúzskych komédiách exceluje. Ale videl som s nimi už aj lepšie kúsky. Dobrá paródia, lepšia pre mňa ako presexualizovaný a vulgárny Deadpool. Ani tu sme sa nadržaným veciam nevyhli, ale bolo to v norme. Ale že by som sa za brucho chytal, tak to nie. Neostali vo mne ani nejaké pamätné scény, pre ktoré by som sa k filmu vrátil. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tohle Francouzům vždycky šlo. Možná až příliš absurdní komedie, kterou doporučuji na volný večer pro odreagování. Sympatické obsazení a „výsměch“ superhrdinské klišovitosti, která je doplněna skvělými narážkami (hlavně hudba) na Marvel i DC. Jedna z nejlepších komedií letošního roku a důvod proč věnovat pozornost Philippu Lacheau. 7,5/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Philippe Lacheau si pred natáčaním poranil nohu pri futbale s priateľmi, takže všetky scény zahŕňajúce jeho chodenie alebo beh boli odložené na koniec natáčania. (Arsenal83)
  • Ve filmu je narážka na film Nedotknutelní (2011), a to konkrétně na jeho fiktivní pokračování. (Knowho)

Reklama

Reklama