Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Začátek filmu se táhne jako sloní prdel, ale pak se to rozjede a začne to bavit. Jako film s kámošema po kalbě dobrý, jinak se jedná o směsici klišé gagů, které spíše nepřekvapí. Avšak stylizace do Mrvel hrdinů a parodie na ně musí zaujmout každého. Suma sumárum příjemná a rychlá jednohubka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten potenciál tu byl mnohem větší a připadalo mi, že Lacheau a spol. to trochu odflákli. Víc než cokoliv jiného je to sled prefabrikovaných gagů, které sice občas dokáží vyvolat něco jako úsměv, ale většina z nich na mě nefungovala. Opravdu jsem se zasmál až v závěru při scéně s ilegálním migrantem, ale to bylo málo. Plusem je slušné tempo a solidní obsazení, ale ani to mi nezabránilo, abych cítil zklamání. 50% ()

Reklama

orionn12 

všechny recenze uživatele

Perfektní parodie superhrdinů od perfektního režiséra, Philippa Lacheau. Velmi zábavné - několikrát jsem se smál nahlas, super vizuál, skvělí herci a naprosto dokonale zpracované gagy. Ten to prostě na ten vrchol francouzské produkce jednou dotáhne. Obsazení do TOP10 filmů roku 2022 je zaručeně jisté. 8,5/10 ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nekorektní komedie pro dospělé to mají čím dál těžší, takže můžeme být rádi, že se ještě nějaké točí. Tohle je slušně rozjetá bláznivá akční komedie, která jen tak mimochodem zábavně paroduje celou řadu komiksových filmů. Scénář kupodivu není tak blbý, jak to vypadalo z traileru. Herecké obsazení pro mne převážně neznámé, ale vypadá to, že do toho šli s nadhledem a nasazením. Celkově je to povedená zábavná blbina (70%). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)
  • Élodie Fontan (Éléonore) mala pôvodne pri záverečnej rozhodujúcej bitke stvárniť komixovú postavu Wonder Woman, ale nedostali práva na zobrazenie tejto postavy od Warner Bros. Discovery. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama