Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)
  • Ve filmu je narážka na film Nedotknutelní (2011), a to konkrétně na jeho fiktivní pokračování. (Knowho)
  • Ve filmu jsou narážky na postavy: Batman z DC, Thor, Iron Man, Captain America, Hulk ze série Avengers (2012) a Profesor X, Mystique a Wolverine ze série X-Men (2000). (Knowho)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Na konci filmu v ukázce z filmu „Badman“ hraje píseň „Survivor“ od 2WEI. (FrankSusta)
  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)
  • Pôvodne chcel Philippe Lacheau sparodovať filmy o Jasonovi Bournovi, pričom herec mal mať autonehodu v špionážnom aute použitom na natáčanie filmu. Nakoniec sa mu tento žáner zdal príliš tmavý na komédiu, a tak zmenil rozhodnutie a vybral si superhrdinský film. (Arsenal83)
  • Philippe Lacheau si pred natáčaním poranil nohu pri futbale s priateľmi, takže všetky scény zahŕňajúce jeho chodenie alebo beh boli odložené na koniec natáčania. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Élodie Fontan (Éléonore) mala pôvodne pri záverečnej rozhodujúcej bitke stvárniť komixovú postavu Wonder Woman, ale nedostali práva na zobrazenie tejto postavy od Warner Bros. Discovery. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama