Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější na tom filmu je že Arnieho vidlácká postava je už tady mezi všemi těmi snoby tou viditelně nejrozvážnější, a že ta vysoká politická kariéra o desítky let později vlastně nemohla být nic nečekaného. Jinak je ten film hlavně o Bridgesovi a jeho "hledání vlastní cesty", což je tady jednak kýč, a jednak spíše nesouvislý sled více či méně zábavných scének co moc nesedí dohromady. 6/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Rok po konci své kulturistické kariéry Arnold ukazuje, že možná měl talent i něco zahrát. Teď už mi jeho grimasy ve filmu přijdou hloupé, protože dále už nic víc předvést nedokázal, ale tady jsou tak akorát podle potřeby. Film je zajímavý a není od věci ten protiklad dvou různých společenstev, mezi kterými se hlavní hrdina pohybuje. Od lehce erotických scén už je to ale dost ujetá jízda, u které mi schází jakákoliv logika. Poblázněný trenér, hory svalů pobíhající po ulicích a konec, který si vůbec nevybavuju, protože nijak negradoval a nevyužil (skoro) nic z dosud viděného. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je docela dobrej úlet. Arnold se celej film usmívá jak kdyby byl zhulenej a místo toho, aby předved nějakou akci, tak hraje s bandou vidláků na housle, že by Šporcl zblednul závistí. Jeff Bridges je pro změnu skoro celej film vožralej a Sally Field buď hystericky ječí a nebo se obnažuje a souloží s Jeffem Bridgesem. Zajímavej je taky majitel posilovny, kterej má hroznou paruku a pořád chlastá. Ke konci si to navíc rozdá s kurvou, což ho tak nabudí, že si něco šňupne a pak rozmlátí celou posilovnu na sračky :-) No jediná normální postava v celym filmu je snad akorát sluha Scatman Crothers. Jako musim uznat, že jsem se u toho nenudil. S vypnutym mozkem se to dá celkem v pohodě sledovat, ale ten scénář snad napsal cvičenej orangutan. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Podivný film, ve kterém se uděje spousta rozmanitých věcí, a přesto vlastně nic, co by se dalo nazvat dějem. Začíná to jako drama o byznysmenech, pak se z toho stane variace na téma pravého přátelství a přes romanci (a bizarní souložící/fetovací/demoliční sekvenci s tím starým trenérem/majitelem) se to přehoupne až k "akčnímu" závěru, který vyvrcholí spontánní kulturistickou přehlídkou v ulicích. Je to hrozné WTF béčko ze 70. let, ale díky roztomile debutujícímu Arnoldovi a charismatickému Jeffu Bridgesovi se to dá vydržet, občas je to dokonce zábavné. Jinak... dobytek to vystihnul ve svém komentáři perfektně :-) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pohled na civilního Arnolda musí potěšit každého fandu, Bridges je tu sice docela otravný, stejně jako Sally (ale ta má aspoň moc hezký nohy). Jinak jsem ale film s tak kouzelně redardovaným scénářejm dlouho neviděl a musel jsem se chlámat od začátku do konce. Zvlášť od momentu, kdy Thor přetáhne placenou štetku, zatímco jeho poskok dáva druhé přikurtované štětce masáž to je totální pekličko, kulturisti běhaj v trenkách po ulicích.... Kromě toho hraje Arnold na housle, posiluje v kostýmu Batmana a chválí Bridgesovi broušený sklo .... fantasie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně, kdy kulturisté vybíhají na ulici, kde o chvíli později pózují, lze krom Arnolda Schwarzeneggera a Kena Wallera vidět i další známé tváře kulturistiky tehdejší éry, jakými jsou například Mike Katz, Robbie Robinson a Franco Culombu. Všechna tato jména rovněž figurovala v dokumentárním snímku Pumping Iron (1977), kde dostaly postavy mnohem více prostoru. (Platom)
  • Arnoldův rakouský akcent způsobil nutnost jeho předabování americkým hercem. Dle slov znalců, hercem naprosto podřadným a hlasem se nehodícím k hřmotnému Arnoldovi. (sator)
  • Podmínka režiséra byla, aby Schwarzenneger pro roli zhubl 15 kg. Arnold si poté uvědomil, že s takovou váhou už nemůže myslet na vítězství v kulturistice. Roli však přesto přijal, protože ve sportu dosáhl všeho, čeho dosáhnout mohl, a jeho další metou byl jednoznačně film. Po dokončení snímku se však přesto ke kulturistice vrátil. (sator)

Reklama

Reklama