Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Koda 

všechny recenze uživatele

Lví král, jak jsem se zmiňoval v prvním díle je můj dosavadně nejoblíbenější film, co jsem kdy viděl. Kouzelný africký svět, plný zvratů, barev, skvělé hudby, špetky humoru a nezapomenutelného Hakuna Matata. Není divu, že u mě má první díl neuvěřitelné množství bohatství hodnocení, jak strýček Skrblík. Druhý díl si z prvního dílu hodnocení spíš čerpá, než sbírá, ale jelikož je první díl natolik bohatý a u mě má parádní respekt, na 5 hvězdiček to stále stačí. Opět druhý díl pod názvem Simbův příběh přináší neuvěřitelné dobrodružství našich hrdinů a koloběh života stále pokračuje. Do role vstupujou další lvi ze strany Scara a díky nim se odvíjí i celé toto klišé filmu. Simbovi se měl původně narodit syn, ale nakonec se narodila dcera Kiara, která je jak Simba dost tvrdohlavá a zkoumá všechno prostředí a místa, kam by nikdy neměla lézt... ale na to už jsme zvyklý z prvního dílu, kde jsme se seznámili se sloním hřbitovem. Čili se Kiara dostane na území, kam Simba poslal všechny vyhnance a tam právě začíná příběh, kde to bude vražedný boj mezi rody ale i romantika. Teď mi to hrozně připomíná Romeo a Julii. Říká se, že druhý díl nebývá to nejlepší, co může být, protože jednička je prostě originál, ale tady ve dvojce to neupadá, BA NAOPAK. Máme tu překrásné písničky, jako We Are One, která je briliantní, životní a pravdivá a emoce můžou zasáhnout i člověka, dále tu je Love Will Find a Way, Upendi a další. Škoda, že Hans Zimmer nevymyslel podklady hudby na tento film, ale co už. Jednou se snad dočkáme i hrané dvojky. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nejoblíbenější animák. Možná se ptáte proč? Vždyť je to obyčejný animák od Disney. A proč není tvůj oblíbený animák jednička? Vždyť je přece více oceňována a lépe hodnocena. Ano máte pravdu. Krásně zpracování prvnímu dílu neodpírám, ale nebavil jsem se u něho až tak moc(i když je to pěkné dílo). Dobře i animace je podstatě lepší v jedničce. ALE! Miluji ty ten soundtrack a dokáže ve mě proudit nějaké city. Samozřejmě to nesmíte poslouchat český dabing. Hned jak film začíná a začíná hrát hudba a do toho ten obraz, tak jen sedím a jsem naprosto v tranzu. A scéna kdy je Kovu vyhnán, tak v tý chvíli cítím ten smutek s ním, všechno tady začíná a končí s nádhernou hudbu, jejíž texty jsou už uložené v mých vzpomínkách. Takže podívejte se na to v originále nebo i němčině a třeba budete mít z toho takové pocity jako mám já. A mám k tomu ještě jednu vzpomínku. Při moji návštěvu v Hamburku(který má Broadway muzikál a hrají Lvího krále, sice v němčině, ale i tak je to krásně), jsem musel tohle navštívit, sice je to děj z Jedničky a i hudba, ale jedna píseň je ze dvojky a to je He lives in you. A to bylo naprosto nelepší píseň co tam zazněla a mě pobíhal takový malý, pěkný mráz po zádech. Jestli budete mít někdy cestu do Německa nebo do USA, tak tohle musíte vidět. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově plnohodnotné pokračování animovaného megahitu staví do popředí dceru Simby, mladičkou lvici Kiaru, a její lásku k dobrosrdečnému vyhnanci, členovi znepřátelené Scarovy smečky. "Romeojuliovský" půdorys jak vyšitý jasně směřuje k poučení, že odpouštět je (pro krále) nevyhnutelné (když jsou všichni jedna rodina), postupně také zahání úvodní dětinskost mláděcího skotačení. Od dostačující direct-to-video animace se nedají čekat zázraky, ale přestože vypadá viditelně chuději, než v originálu, pořád se na ni kouká hezky. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama