Reklama

Reklama

One Piece - Season 1

(série)
Trailer 1

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Vynikající a svébytná záležitost, která má potenciál přerůst v klasiku. One Piece se může zdát jako výzva, jelikož jeho přiznaná anime stylizace křičí z každého záběru a ty přepálené kostýmy, masky a barvy rozhodně nejdou ruku v ruce se zažitými televizními standardy. Nicméně pocit předražené porno parodie mě opustil již v půli prvního dílu a od onoho okamžiku jsem se už nechal naplno unášet vodami East Blue. Sledovat One Piece je jako balzám na duši, především tedy vidět, jak si tvůrci dávají záležet, nebojí se věnovat celou sezónu ústředním postavám - dopřát jim dostatek prostoru pro nadechnutí, dát jim náležitý background - ale zároveň suverénně uvádějí diváka do živého pestrého světa, představují jeho pořádky, budují podloží pro neuvěřitelně rozmáchlou ságu těžící naplno z předloh(y) a při tom všem ještě odvypráví plnohodnotný příběh. Akční scény jsou výborné a plné nápadů, s mile nadsazenou choreografií, a rozhodně není problém, že se v nich opakuje jeden kamerový objezd. Především má však One Piece šanci nastolit globální trend a nový precedent ve světě televizní tvorby svojí odvahou oprostit se od hry na realističnost. One Piece si nehraje na realistický svět či zpracování, naopak se nebojí naplno těžit ze svého původu a ukazovat nám věci, které jsme dosud neviděli, kombinovat výstřední až bizarní prvky a bez ostychů je divákovi napálit, přitom nám však zdejší hodnoty zůstávají jasné a jasně chápeme, co se děje a o co se postavy snaží. Kam tato nová fascinující větev dospěje je ve hvězdách, ale neskutečně mě to baví a chci tyhle hrdiny sledovat při dalším počínání a prozkoumávat s nimi oceán. A to je, myslím si, ta nejlepší vizitka, jakou může seriál mít. 9/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Za mých mladých let se vysílaly v rámci Studia kamarád a Magionu seriály pro mladé. Dva roky prázdnin, Děti z Kouřové hory, Pippi dlouhá punčocha a další. Nebyly to animáky, ani studiové projekty, které byly určeny prckům, ale hrané seriály pro odrostlejší mládež. Navíc se zpravidla v neděli, daly shlédnout kousky jako Robin Hood, Jack Holborn nebo Sandokan. Probouzelo to v nás fantazii a snad i odvahu a cit pro to, co je a co není správné. One Piece je o dost pozitivnější mix výše uvedeného a teoreticky by mlaďochy mohl nejen zabavit, ale třeba i trochu pošťouchnout ke svým lepším verzím. Takže za mě...už nepolepšitelného kmeta, je to na dnešní poměry překvapivě nezávadná dobrodružárna s dobrými nápady, ucházející výpravou a sympatickými postavami. A to i pro ty, kteří předlohu neznají. Zafungoval výběr herců, zvlášť Iñaki Godoy(postava Luffyho) je trefa do černého. Všichni působí až překvapivě neotravně a hlavní motto: Zjistěte kým jste, jděte za svými sny, chraňte své přátele a rodinu, je pro mladé lidi zcela správné, nezpochybnitelné doporučení. PS: Pochopil jsem, že těchto deset epizod, které byly pro Netflix mimořádně nákladnou záležitostí, není ani tisícina materiálu, který je k dispozici. S ohledem na stárnutí herců a náročnost výroby je jasné, že pokud vás One Piece chytlo, je potřeba se přemístit ke zdroji. ()

Reklama

WoodRood 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší anime adaptace, kterou jsem kdy viděl! Eiičiró Oda vymyslel báječný smyšlený svět s podivuhodnými postavami a seriálová adaptace s velkou úctou a pečlivostí přenáší příběh budoucího krále pirátu Monkey. D. Luffyho a jeho kumpánů na velké plátno. Prostředí a celkově fiktivní svět je zpracován na božské úrovni a toto tvrzení platí i pro postavy i jejich background, který podle mého názoru dokáže rozbrečet i největšího chlapáka na světě. Prostě velký poklad mezi všemy anime adaptacemi, které kdy byly. Hned to dávám do oblíbených! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně super akční jízda, kde jde především o postavy a každý ví, že má dost důvodů, aby mu na nich záleželo. No, a taky to pirátství  :D  ne, chtěla bych tenhle komentář brát vážně...ale mě se nechce. U všeho to není třeba a u něčeho je to vyloženě zakázáno. Třeba tady :) už jenom proto, že já vždycky umím ocenit, když jde někdo za svým snem  :) ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tato série měla svoje ups and downs ale celkově jde o velice, velice zdařilou adaptaci. Dokonce o jednu z nejlepších, co se anime týče. Opravdu výborný casting a co musím ocenit, že zase jednou tvůrci z Netflixu pochopili, že nejlepší adaptaci udělají prostě tak, že do původního materiálu tyvole ani nehrábnou! To není žádná lenost, to je prostě čistá logika - anime, milované generacemi, které vychází už desítky let asi opravdu nepotřebuje přepisování od nějakého začínajícího lemry z Kalifornie. Kéž by to pochopili u Zaklínače... škoda. Tady je to na čtyři hvězdy ale věřím, že v druhé sérii už to bude na plný počet. Závěrečná epizoda je ale takový hype, že z toho až mrazí. Můžu vřele doporučit, super oddechovka, ke které se budu rád vracet. 4/5 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)
  • V Baratii se do křížku dostanou dva lidé – Fullbody (Jean Henry) a Gally (Nkululeko Phiri). První se v manze dostal do křížku se Slamáky ještě před Baratii, druhý jmenovaný pochází z Odovy předešlé verze první kapitoly mangy a také speciálu Romance Dawn (2008). (KaraMikesova)
  • Když Luffy (Iñaki Godoy) slíbí, že Zeffovi (Craig Fairbrass) zaplatí útratu z pokladu, který později najde, odkazuje tím na scénu z první kapitoly mangy, kdy si ještě malý kluk vysomroval jídlo zdarma v baru u Makino (Kathleen Stephens). (KaraMikesova)

Reklama

Reklama