Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Gangsterka na pětníku, která nakonec ušije pořádný oblek, tedy přesněji boudu na celý dva klany. Je to konverzačka, která tak nějak plyne, přinese dvě překvapení, který úplně překvapením zase tak být nemohou.Trochu nuda,kde to vybalancuje herectví,ale nic moc závratného se tam v jádru moc nestane. Dva klany pryč mimo záběr,aby to mělo dramatický punc a mohlo se jít dát.To hlavní v jádru asi jo, jinak mě to popravdě ani nebavilo.55% ()

Domineus 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v krajčírskej dielni, čo síce môže pôsobiť veľmi jednoducho, no v skutočnosti je to vlastne takmer dokonalé. Začiatok bol trošku pomalší, no postupne sa to poriadne stupňovalo a to napätie by sa v niektorých chvíľach dalo krájať. K tomu množstvo nie tak úplne čakaných záplatiek a v podstate One Man Show (nie tá Kazmova) Marka Rylanca. Za mňa jedna z najlepších gangsteriek posledného obdobia, keďže tá atmosféra bola vynikajúca. Bez toho záveru by som sa asi obišiel, no celkom fajn to dotvorilo samotnú hlavnú postavu. 85% ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Celý film natočený v jedné místnosti, který dokáže udržet vaší pozornost a ještě vás bavit? To už musí vyžadovat určitou řemeslnou zdatnost, což se Grahamu Moorovi podařilo. Obyčejný film o obyčejném krejčím, který se „nechtěně“ zaplete s americkými gangy. Komorní příběh mi skvěle sedl a přechytralosti Marka Rylance jsem si vážně užíval. Zbytečné rozhodně bylo akční finále, kde se zřejmě Moore chtěl zavděčit i americkému publiku. V tomto filmu to ale působilo malinko navíc. Jinak ale nemám co vytknout. Takovýchto dobře natočených komorních filmů více. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Grahama Moora v roli režiséra! Dobre fungujúci a adaptovaný retro štýl z dôb gangsterského Chicaga, ktorý je v určitých rozmeroch prenesený a rozohraný v malej dielne „krajčíra“, ale Tarantinovské / Ritchieovské rozmery to nemá. Má to však k počasiu vernú komornú atmosféru. Mark Rylance v hlavnej roli je veľmi dobrý a mimo iné vás takmer presvedčí, že jeho druhé povolanie je „krajčír“. V podstate on nesie celý film na svojich pleciach. Veľká škoda, že ďalší z hereckých kolegov/kolegýň nedokáže aspoň trochu byť jeho rovnocenným partnerom. Mimo iné k tomu chýbajú v niektorých prípadoch výraznejšie a dominantnejšie napísané dialógy, dych berúci zloduch a „kick-off“ moment prekvapenia (záver to takmer splnil). Napriek tomu, kvôli skvelému M. Rylance a dobrému využitiu minimalistických prostriedkov, dávam krehké štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná a kostýmy a kulisami naprosto odzbrojující komorní gangsterka, která láká na pár zvučných hollywoodských jmen a tak trochu přináší i v roce 2022 zpátky vibe těch staromilských detektivek, které bohužel téměř vymizely. A je to obrovská škoda, protože já osobně bych si tohle užil i v kině. Namísto prázdných blockbusterů, které tyhle malé, ale osobité projekty z plátna vypuzují. [viděno na SkyShowtime 3.11.2023] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama