Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (137)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už z principu je tohle dílo odporné. Disney je trendy a jeho gender mě začíná dosti srát. Většina postav je teplá. Chlapi jsou až na drobné výjimky hysteričtí a slabí, ženské jsou proti nim rozhodné a chrabré. Zbytek nemá cenu hodnotit. Ani se nedivím že na tohle lidé nechodí a dají raději přednost old school Maverickovi, kde svět je ještě naprosto v pořádku. Aby dneska vznikl vůbec solidní film musí být buď retro (odehrávající se v minulosti) nebo v něm musí hrát Tom Cruise. Zbytek normálního diváka, který si chce u filmů odpočinout a pobavit se akorát tak nasere. 20% ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už technicky je to džadovina, podivné farby, animácia nelákavá, postavy škaredé, príbeh bez zábavy. Ale pridanie nenápadnej politickej korektnosti, teda ukázať, že pchať úd do konečníka je normálna láska a toto prezentovať deťom od 6 rokov len profiluje to, aký deviantský spolok sa stal z Disneyho. Zvrhlíci sa oháňajú vzletnými slovami ako sloboda a tolerancia, pritom chcú len przniť deti. Nech sa nedivia, že narážajú na odpor. A pri čoraz tvrdšej propagande bude stále silnejší. ()

Reklama

koty2201 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale po Encanto a Buzz Lightyear je toto ďalší animák, ktorému ako keby niečo chýbalo. A pritom Lightyear bol pre mňa lepší zážitok ako toto a Encanto. Akosi to Disneymu s tými rozprávkami či už od Walt Disney Animation alebo od Pixaru nejde. Tak snáď to je tiež len nejaké slabšie obdobie ako v prípade ich MCU. Strange World má všetko, čo by správny animovaný film mal mať. Má to nejaký odkaz, dobrodružstvo, ponaučenie a fajn hrdinov. Ale nejak to nefunguje a napriek všetkému to je trochu nuda. Fantazijný svet je prekrásny a plný života a zároveň je to najväčším plusom filmu. Ale zvyšok je taký trochu bez duše a mdlý. Taktiež sa mi nepáči to neprirodzené napĺňanie hollywoodskych kvót, kedy každý film musí povinne obsahovať všetky rasy, pohlavia a orientácie. Mne by to nevadilo, ale je to tam také vopchané nasilu na môj vkus.  Čiže nebola to zlá rozprávka, ale chýba jej čaro a srdce. Snáď sa to nabudúce podarí lepšie. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Studio Disney už delší dobu trochu stagnuje, málokdy dokáže přijít s fakt dobrým animákem, poslední dobou většinou točí spíše průměrnější počiny, vhodné především na platformu Disney+. Divnosvět se sice promítal v kinech, já si ho však prozíravě pustil až o měsíc později na již zmíněné streamovací platformě, a dobře jsem udělal. Vizuál je tradičně povedený, prostředí se mi vcelku líbilo, postavy taktéž ujdou. Horší je to už s příběhem. Tomu chybí tolik potřebný humor, v určitých chvílích se zbytečně moc tlačí na pilu, nepřinese prakticky nic nového, korektnost z něj stříká na všechny strany. Není mi moc jasné, pro koho Disney tyhle animáky točí. Kdo je vlastně ta cílovka. 4/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bol raz jeden život po Disneyovsku? Nebyť ten zasranej LGBT agitky, tak dám tomu aj plný počet, odvádzal som pozornosť od toho, keď som to sledoval s deväťročnou dcérkou. Inak to bolo krásne farebné, doslova pestrofarebné, s originálnymi tvormi, síce som pointu prekukol okamžite, ale dcérka nie, takže sme sa zabavili na veľkom dobrodružstve. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Reklama

Reklama