Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 1

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (139)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

61. celovečerní Disney je moderní směsí klasických dobrodružných příběhů z nitra Země. Dynamika vztahů v rodině připomíná Indiana Jonese, ale prakticky lze vzpomínat na cokoli od Vernerovek přes Narnii nebo Pellucidar. V kontextu Disneyovek téma navazuje na Atlantis: The Lost Empire, ale výsledek je bohužel stejný propadák jako jiná klasika Treasure Planet. Propagace Strange Worldu film doslova odpískala předem a jen naprosté minimum lidí si vůbec všimlo, že Disney do kin posílá další celovečerák. Nebylo té téma, což je docela škoda, protože po delší době Disney nabídl klasický rodinný film pro všechny věkové kategorie. Sympatické postavy, nádherné prostředí a příjemné poselství. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $35,813,406║ Tržby Celosvetovo $66,089,070▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Disneyko klopýta a to riadne. Studnica nápadov u nich úplne vyprchala. Dosť sterilné, obohrané akoby chceli vytvoriť animovaný svet mixnutý Indy Jonesom a Avatarom. Ruky preč od tohto pestrofarebného nepodarku. /25%/ ()

Reklama

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je zcela jasně Disneyho zkoušení teploty vody. Malý rozpočet, minimum herců, vykradené animace i postavy z předchozích děl a nezvyklá tvůrčí volnost pro scenáristu. Jde tady čistě o pokus, co se stane, když splní všechny kvóty naráz a pustí to do západního světa a výsledkem je, přirozeně, blivajz. Samo poselství o glorifikaci sexuálních menšin je v případě snímku určeném pro sexuálně nedospělé publikum diskutabilní, já jsem v tomto případě rozhodně proti. Tyhle věci, pokud musí být, patří do snímků pro starší publikum, ideálně pro teenagery. Nejhorší na tom je ta naprostá nezodpovědnost tvůrců, kteří dobře vědí jak velký má jejich propaganda dosah a jaké případné škody mohou jejím neuváženým šířením páchat v hlavách dětí nejen v Americe ale dnes už téměř po celém světě. Nakonec je ovšem zcela mylné dělat si jakékoli iluze o úmyslech Disneyho molochu, toto je kasovní propadák a tím pádem skončí v propadlišti, jde jako vždy čistě o peníze. Společnost, která neváhá investovat miliony do natáčení alternativních verzí většiny svých děl jen proto aby čínský teenager náhodou nezaslechl něco o homosexualitě, židech nebo černoších se na západě utrhla ze řetězu a dělá propagandu stejně silně jen o 180° otočenou. Moc rád bych viděl reakce čínské vlády, pokud by nějaký aktivista pracující v Disney+ úmyslně pustil tenhle film bez cenzury pro jejich lokaci, nedivil bych se další obchodní válce.. Opět zcela opačně, Západ a Evropa jsou slabí a nechají si vše líbit, včetně nekontrolované propagandy několika procent pomatenců za velkou louží, směřující už i na ty nejmenší. odpad! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dobre začínajúca disneyovka, ktorá sa stratí vo svojom svete niekde uprostred príbehu. Charaktery postáv nie sú zlé, ale ich potenciály nie vždy sú dobre využité. Škoda taktiež za momenty, kde zábavné scény by mohli byť zábavnejším. „Divný svet“ je farebný a pestrý, bolo by dobré ukázať z neho ešte viac. P.S.1.: Viem, že je to rozprávka, ale aj tak by ma zaujímalo, že ako presne sa podarilo Jaeger Cladeovi prežiť tých 25 rokov v „Strange World“. P.S.2.: U Disney začínajú venovať väčšiu pozornosť pre rôzne medziľudské vzťahy... Osobné hodnotenie: 68% (**)  ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Teď si nejsem úplně jist, jestli to hlavní bylo, že ten pes měl jenom tři nohy, rodiče byli black and white, a ten míšenec před holkami preferoval vdolky a kluky, protože jinak to bylo úplně tuctové dobrodružství. Vlastně šlo ještě o to, že si podřezáváme větev, na které sedíme. To my ale všichni víme. Mulatský gay? Nemám problém! Naše planeta jde do kopru! Samozřejmě, že mi to vadí. Rodina je základ státu. Ano, je to v každém druhé animáku. Ale já si přišel odskočit do světa dětské fantazie a v tomto ohledu mi Divnosvět úplně neposloužil, protože tam kam mne on zavedl, jsem již mockrát byl. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Rodinný trojnohý pes nebol pôvodne súčasťou príbehu. Radu zahrnúť takúto postavu dostal pracovný tím od legendárneho scenáristu Burnyho Mattinsona. (Arsenal83)
  • Tento film je prvým filmom, ktorý vo svojej úvodnej sekvencii použil logo Disney 100 na oslavu 100. výročia kultového štúdia. (Arsenal83)
  • Producent Conli uviedol, že Gabrielle Union bola spočiatku napriek svojim skúsenostiam váhavá, či sa má zúčastniť, ale jej konečný výkon bol „ohromujúci“. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama