Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchní inspektor Barnaby je pupkáč ošklivej s účesem jak Horníček. Frejovi už taky někdo vzkažte, aby přestal dabovat. Hrůza poslouchat ten jeho unylý a nevzrušivý hlas. Ano, jasně, přechytralý, přemoudřelý inspektor všechno vyšetří, vypátrá, vyhoní se a je konec epizody. Díl od dílu stále to stejné, obehrané a monotóně nudné. To v tom zapadákově Midsomer mají takovou vysokou kriminalitu, že je tam víc vražd než v Bronxu?! Když už na to natrefím v televizi, nejradši bych ji rozstřílel na sračky, a ušetřil si tak pohled na vyžraného inspektora a jeho pičoidní případy roztahané do dvou úděsně se vlekoucích hodin. Mé hodnocení: 0% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Uprostřed té odpudivé detektivní zvěřiny, kterou chrlí televizní obrazovky s neuvěřitelnou kadencí, je detektiv Barnaby a jeho staroškolské konverzace v typicky anglickém střihu pohlazením na duši. Konečně detektivka se skutečně zapeklitými a poctivě uzlovanými příběhy s názvuky tajemna albionských detektivních klasik, s charismatickým hrdinou, jemuž humor a šarm slouží lépe než pěsti a devítimilimetrové argumenty. Velmi šťastně obsazené, dobře napsané, velmi citlivě zrežírované a navíc – ta všudypřítomná jemná ironie lahodí rozbolavělým dušičkám fanouška dobré detektivky. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dokonalá krása anglického venkova v hrabství, kde už nemůže být živáčka kromě vrahů, policistů a turistů. Anglická detektivka jak má být. Poslední díly se seržantem Troyem a všechny se seržantem Scottem stojí za prd, ale od sg. Jonese jde kvalita opět pomalu nahoru. Teď jsem jen zvědav, jak si v Midsomeru povede bratr Toma Barnabyho, bývalé hlavní postavy. A samozřejmě nesmím zapomenout na úchvatnou titulní znělku... John Barnaby je výborný nástupce, seriál na kvalitě neztratil ani trochu. Koukejte to urychleně navrátit do červených barev, modrá z května 2014 Midsomeru ani trochu nesluší, je to hodnocení na nic. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Statický anglický venkov na rozhraní horního a středního toku největší britské řeky Temže v širším okolí starobylého Oxfordu, v němž se prostírá neexistující Midsomerské hrabství; Agatha Christie přenesená o 40-60 let blíže k naší současnosti přelomu století, osobitý fin de siecle, který oživuje dvojice sympatických detektivů. Všechny ctnosti staré anglické detektivky tu naplno ožívají a současně se otevírají naplno dnešnímu světu osobitým regionem tradičních sídel, v zásadě nedotčeného mikrokosmu, v němž každý zná každého a vidí mu až do žaludku. Je to idyla, v níž je všechno jaksi domácké, detektivové, lidé, atmosféra, zločinci i jejich oběti a koneckonců zločiny - vraždy - samy. Ožívají tu jaksi mimochodem některá starší mystéria z viktoriánských dob, je tu modernost, která má svou osobitou patinu. Neztrácí tím; naopak, získává. To, co by za jiných okolností působilo jako klišé, je tady jistotou formy a kontinuity nikoliv zanedbatelné kvality. Platí to o scénářích, režii i představitelích hlavních rolí. V úhoru nenápaditých krimi patří tento detektivní seriál k tomu vůbec nejlepšímu. A vlastně i nadčasovému. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)
  • Postava Johna Barnabyho, který od čtrnácté série nahradil Toma Branabyho, se poprvé objevila v druhé epizodě třinácté série. Jejího představitele, herce Neila Dudgeona, ovšem bystří fanoušci mohli zahlédnout již v prvním dílu čtvrté série, kde ztvárnil zahradníka. (Olík)
  • Po celou dobu trvání seriálu se v Midsomeru neobjevil žádný člověk tmavé pleti. (ČSFD)

Reklama

Reklama