Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Klasický suchý britský humor v podání Simona Pegga, Kevina Eldona a Marka Heapa, kteří se sešli opravdu výborně. Prvním šesti dílům nemám praticky co vytknout, obzvlášť 43. Mistrovství v zírání v našich pamětích jistě zůstane velmi dlouho. Druhá série ze začátku docela ztrácí smysl, když neznáme kontext té doby v Británii, nicméně poslední dva díly se opět vrátily na velmi vysokou úroveň. 85% jen kvůli slabším skečům v druhé sérii ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím hodnotit hodně subjektivně, protože seriál sleduji anglicky bez titulků a spoustě vtipů nerozumím... I tak jsem se ale hodně nasmála, takže až se někdy titulky na internetu objeví, možná ještě tu hvězdičku k dokonalosti přidám. (zkoušela jsem se dívat i s českým dabingem, ten mi ale moc nesedl, to už je lepší pořádně nerozumět..) ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Až po půl roce jsem zjistil, že to je nástupce Montyho Pythona. Díl po dílu postupně uvadá v komičnosti, ale přesto se tam najde něco k zasmání. Klasikou se souboj v zírání, který je výborně animovanej a perfektně namluvenej. BBC dokáže opravdu vytvářet perfektní komedie. Policajt, který má strach je výbornej a to bych mohl mluvit dál a dál. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

srovnáni s Monty Pythonem je docela přemrštěné, i když díky animovaným vložkám se o to snaží. Viděl jsem jen první sérii a podle ní si troufám hodnotit. Objevují se tu opět scénky na jedno téma, ale s různou variací v dalších dílech. Bohužel kvalita humoru je dost kolísavá a většinou mi to ani moc vtipné nepřišlo, ale i tady se semtam nějaká perlička najde. Nakonec jsem se rozhodl jen pro silnější 2*, protože mě první série nenavnadila na sledování dalších - třeba časem změním názor. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Bytchaz 

všechny recenze uživatele

Mistrovství světa v zírání (včetně slo-mo opakovanejch záběrů), geniální Mark Heap a jeho "Ming the Merciless", "The artist formerly known as Prince" lovící stádo žokejů... Podobnejch pythonovin jsou tam desítky. Najde se pár scének, který úplně nefungujou, ale je jich tak málo (vybavuju si asi dvě), že těch pět hvězd je naprosto zaslouženejch. Všem milovníkům úchylnýho britskýho humoru a Monty Pythonů vřele doporučuju. Pure gold. P.S.: Jestli se vám Big Train zalíbí, sežeňte si Smack The Pony, což je prakticky totéž, ale v ženskym a překvapivě stejně vtipnym provedení. ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama