Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda že tempo a nápady postupem mírně opadávají, ale nástup do akce má Sisu grandiózní. Komorní, svižná, akční divočina o jednom nesmrtelném zlatokopovi. Samozřejmě celé se to nese v dosti značné nadsázce a jsem zvědavý jak by náš hrdina zvládl takovou kulku do hlavy, ale mě to bavilo. Stopáž 90 minut je prostě značka ideál. 75% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vynásobte si všetky vtipné zábery v traileri dvomi a to je v podstate celá zábava, ktorú od Sisu dostanete. Fínsky John Wick mal potenciál hýriť množstvom šialene humorných, bojových scén, no pravdou je, že ich neobsahuje zase toľko. Príbehovo je navyše extrémne priamočiary, plný klišé a záporáci sa správajú ako banda neschopných detí. Hlavný hrdina tak častokrát prežije skôr kvôli ich hlúposti a úplnej náhode, než pre skúsenosti veterána. ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Zjevná pocta Tarantinovi, okatě a občas komicky přepálená ve směru nesmrtelnosti hlavního hrdiny, jehož zdrojem má být finské sisu, které posbíral mezi vřesem v Laponsku. Jorma Tommila hraje dobře, jakoby tak nějak napůl vypadl z filmu Aki Kaurismäkiho. Jeho protipól Aksel Hennie je ale ještě o něco lepší. Zvláštní zmínku zaslouží Ilkka Koivula jako pilot Stuky, kterého maskéři namaskovali do úžesně umatlané slizkosti. Kamera fajn, efekty fajn, CGI mohlo být lepší. Dialogy jsou tu vlastně jen filler a proto občas nepůsobí přirozeně. Slušná zábava, i když mě napadá, že nějlepší kousky byly tak nějak odhaleny již v traileru... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer na tenhle film, tak sem si říkal "fajn konečně něco ala Wolfenstein tady je" a když sem Sisu viděl, tak moje zklamání nelze popsat slovy. Ale přesto se o to pokusím, u takového Wicka mi nevadilo že většinu poškození odnesl onen kevlarový oblek, který byl vytvořen jako takové moderní a elegantní brnění. Oni tvůrci v tomhle směru, nijak moc nepřeháněli, když se uváží že podobné obleky se zkouší vyrábět, no co tím, ale chci říct, že mi nevadí nějaké ty příběhové kličky a nebo když hlavní postava/y mají nějaký ten plot armor, důležité je jak se to podá a aby to nebylo moc přitažené za vlasy, pokuď se film snaží brát vážně. Ale hlavní hrdina zde, má prostě aktivovány všechny cheaty co kdy byli vymyšleny. To co zde hlavní hrdina předvádí a čemu je vystaven, neni ani zábavný, ani nijak zajímavý a nedej bože aby to dávalo smysl, nemluvě o tom že náckové zde mají ve svých hlavách vzduchoprázdno, takže hlavnímu hrdinovi dají asi tak osm šancí, aby je mohl v klidu zabíjet a oni se hrozně divili, že je stále na živu. Mám rád béčkový akčňáky, ale i ty musejí mít řád, logiku a musí nějak fungovat a nebo aspoň být zábavný, tenhle film nemá ani jedno z toho. Jo ta příroda je asi fajn, škoda že ve filmu se z ní moc neukáže, ano, ano, gore a násilí je zde pěkné, ale abych se při akčním filmu nudil, to už se mi dlouho nestalo. A když uvážím, kdo režíroval tenhle film, tak vlastně mohu být rád, že to dopadlo ještě takhle dobře. PS : Aksel Hennie zde hraje postavu, která je blbá jako žalud, ale je to aspoň zábavná postava. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zastrel ho a toho psa tiež!..." , zareval jeden z Nemeckých pilotov a v tú chvíľu som sa nahlas zasmial. Manželka, ktorá to jedným okom sledovala tiež mi vraví: "Ty si debil, čo je na tom smiešne?" No, nie to čo si myslela. Ja len, že tak hnusného Nemca nenájdeš na celej zemeguli a tu ich máme 20. Sú to tupci na pohľadanie, ktorí nevedia strieľať a do vody skáču v plnej poľnej aj s helmou a granátom za opaskom... ach jaj... Som z filmu trochu zmätený, pretože ten look je nádherný, tie pohľady Nemcov , tie pokyny ich veliteľa "TY a ty...", to som si užíval, dokonca aj tie likvidácie náckov, boli efektné, nápadité a vtipné. No s tou nesmrteľnosťou to bolo až na smiech a to je najväčší problém filmu. Neprestrelná ryžovacia miska? Kto si v tej chvíli nespomenul na Wonder woman? Mŕtvy Nemec na chrbte ťa ochráni pred palbou z ťažkého guľometu? Odhadujem, že ten by prestrelil aj 5-10 ľudí v rade...Obesenie? No, problem. 20 úderov do xichtu? No, problem. Pád lietadlom? Prežil, náš fínsky Chuck Norris prežil! Postrelená noha, prepichnutá hrdzavým roxorom? Do banky nakráčal s krompáčom akoby sa nič nestalo. Westernový look a Tarantinovské pohľady ma bavili, ale s tou nesmrteľnosťou sa mali krotiť. Skvelá hudba v závere https://youtu.be/BYVW0ZXPg-Q S malými úpravami by to skvelá jazda, možno aj za plný počet. Takto "len" 60%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Ač se děj odehrává za druhé světové války, tak jediné vozidlo z německého konvoje, se kterým by v roce 1944 mohl Aatami (Jorma Tommila) v Laponsku opravdu potkat, je motocykl se sajdkárou Zündapp KS 750. Nákladní auta sice dobou odpovídají, ale užití Citroën Type 45 a GMC CCKW 353 německými jednotkami na severu Finska je silně diskutabilní. Avšak u GMC CCKW 353 můžeme přijít s teorií rekvírovaného původně sovětského vozu. Ostatně jako v závěru filmu užité letadlo C-47, které taktéž obdobím odpovídá, ale německé jednotky jím za normálních okolností nedisponovali a jedná se tak o další rekvírovaný kus techniky. (Maulincio)
  • Napriek tomu, že sa film odohráva v roku 1944, nemecké jednotky jazdia na tanku T-55, ktorý bol vyrábaný od roku 1947. (Johnny.ARN)
  • Písmo použité pri názvoch kapitol je v každej nasledujúcej viac a viac "rozbité".  Na konci filmu sa znovu zacelí. (Jumar)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama