Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie/muzikál u které se budete bavit od začátku do konce. My máme Adélu, amíci mají Audrey II. Fantastické písničky Alana Menkena (jinak skladatele hudby k novějším Disneyovkám od Krásky a zvíře po Pocahontas), úžasný Steve Martin jako šílenéhý zubař, dobrý Rick Morranis a hlavně věčně glosující kytka, která má hlad a pořád vás bude otravovat svým "Feed me!". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečná horrorová komedie s několika muzikálovými čísly. A právě ty jsou kamenem úrazu. Zatímco půlka z nich je bezesporu geniální, tak ta druhá je naopak neskutečně trapná. Ovšem celkově je Malý krámek hrůz skrz na skrz prolezlý originalitou a především zábavou, která veškeré zápory spolehlivě přebíjí. Jsem zvědav na původní verzi. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ujetá blbost, ale zábavná. Písniček (a docela chytlavých) je zde celkem dost, i když některé z nich trochu ruší kontinuitu děje (hodně se mi líbily Dentist! a Mean Green Mother From Outerspace). Není zde sice tolik hlášek, ale to vynahrazují výborní herci svým komediálním herectvím (Rick Moranis, John Candy, Bill Murray a hlavně Steve Martin). Zvláště poslední 2 zmiňovaní mají naprosto dokonalou společnou scénku v ordinaci (a Martinův zubař má fakt říz). "Z rande si máš nosit květiny, ne vícenásobné fraktury." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Už dlouho mě nenaplnil nějaký film tak dobrou náladou, jako tohle dílko. Nechápu, že jsem to ještě neviděl v TV a musel to sehnat jinak - protože ten film je kouzelný - od písniček (Suddenly Seymor je prostě náádherná), dvojici loserů Rick Moranis a Ellen Greene budete fandit od začátku, menší roličky Steva Martina, Billa Murraye a Johna Candyho jsou bezchybné a všemu kraluje sprostá, hláškují a nenažraná (a mimochodem perfektně vytvořená, kam se hrabe Adéla) Audrey II. Parádní film. EDIT: I když po 7 letech už zdaleka nevěřím na pohádky o šťastných koncích pro loosery a nedokážu se do toho filmu tolik vžít, stále se jedná o bezva záležitost a ty písničky laděné do všech stylů 50-60. let jsou neskutečné. A jeden parádní odkaz - trojice sudiček/zpěvaček se jmény Chiffon, Crystal a Ronette odkazují na nejslavnější vokální dívčí skupiny počátku 60. let. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Počas dvoch dní natočená pôvodná snímka režírovaná Rogerom Cormanom sa stala prekvapivo kultom, v jednej z malých rol sa objavil Jack Nicholson a možno sa ním inšpirovali tvorcovia domácej pecky Adéla ještě nevečeřela. Z chytľavého námetu o mäsožravej rastline vznikol neskôr broadwayský muzikál a podľa neho následne tento remake. Počin pripomínajúci to najlepšie z Tima Burtona je niečím, čo nevzniká každú chvíľu. Mix retroštylizácie 50. - 60. rokov, hororu, čiernej komédie a vynikajúceho muzikálu totiž nepatrí medzi tradičné ponuky programov kín. Na Blu-rayoch nedávno dokonca vyšiel pôvodný zostrih s najdrahším alternatívnym koncom v histórii, ktorý musel byť vo svojej dobe pozmenený. A ak vám je meno režiséra povedomé a neviete odkiaľ, tak vedzte, že je to človek, ktorý nahovoril a viedol bábku majstra Yodu v pôvodných Star Wars. Skvelá, podvratná zábava s výborným castingom hravo prekonávajúca originál. 9/10 ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Steve Martin si ve scéně, kdy jeho postava rozráží dveře, pořezal ruku. Byl proto nucen zvolit jinou formu jejich „otevření“, a tak je nakonec rozkopl. (Hans.)
  • V žádné scéně s Audrey II neuvidíte použití počítačových efektů ani pomocných kabelů či drátů. Samotná rostlina byla vyrobena v šesti velikostech a obchod ve třech vyhotoveních. Tak se dalo natáčet s pomocí dvou štábů naráz, nezávisle na sobě. Tři hodiny denně zabral každý den po natáčení úklid, vyčištění a natření loutek Audrey II. (HellFire)
  • V rámci propagace filmu bylo natočeno několik rozhovorů s Audrey II. Při těchto příležitostech občas pár lidí snědla. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama