Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Řekla bych ještě krotký Frank Oz ve svých začátcích, ale to by nesměl už předtím natočit Temný krystal. Každopádně se jedná o film s černovlasým a šíleným Stevem Martinem, jednou peprně užvaněnou mega kytičkou a návykovými songy, kterým na zábavnosti ještě přidávají kolem neustále pobíhající Dreamgirls. A to ani nepočítám ta skvělá camea s Billem Murrayem v čele. Prostě celkem solidní průměr oživený kupou nadprůměrných vychytávek. Steve Martin as a dentist XD ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Tvůrci dohnali tuhle muzikálovou předělávku filmu z roku 1960 k naprosté horrorovo-komediální dokonalosti. Šílená skvělá úchylárna. Kytka má neuvěřitelné charisma a k zubaři není co dodávat, ten si natáčení musel pořádně užívat. Výborné scény: Sen Audrey o dokonalé americké budoucnosti a "jsem zubař"! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„This is between me and the vegetable.“ S vysokou pravděpodobností nejlepší adaptace divadelního muzikál, který byl adaptací kultovního béčkového filmu. A zcela určitě nejlepší film se zpívající masožravou kytkou. Ještě blíže než ke Cormanovu úletu má Ozův film k Rocky Horror Picture Show, jiné rockové šílenosti těžící z estetiky amerických sci-fi a katastrofických filmů z 50. let (Ashmanovým dalším inspiračním zdrojem byly očividně monstr horory a životní styl poválečné Ameriky). Narativ Malého krámku hrůz, mísící faustovský motiv s kritikou (maso)žravého kapitalismu (dovedenou do důsledků v režisérském sestřihu s hodně temným koncem), je ovšem mnohem konzistentnější a styl filmu promyšlenější v tom, jak zrazuje formální i tematické konvence hollywoodských muzikálů. Písně nepředstavují útěk do jiného světa (a pokud ano, jde o zpotvořenou variaci na „american way of life“ dle reklamního katalogu). Naopak ironicky pojmenovávají, čím a v čem hrdinové žijí. Mizanscéně vládne chudoba, ošklivost, špína. Není postavy, která by nebyla cvok, sadista, masochista, looser nebo všechno uvedené dohromady. Díky campovému přehrávání a veselým melodiím je ale tohle převrácení hodnot (potěcha z bolesti, smrt s úsměvem) úchylné milým, nikoli zvrhlým způsobem, takže se nám nakonec paradoxně dostává stejné divácké satisfakce jako z rozšafnějších muzikálů klasického střihu. Zásluhou upřímných textů, promyšleně komponovaných záběrů (bez přemíry střihů) a skvělé gradace scén ve filmu fungují i složitější emoce než smích a znechucení. Stejně jako RHPS, ani Ozův film nelze díky spoustě drobných vtípků vyčerpat napoprvé. Můžete si například všímat toho, jak mění barva šatů trojčlenného chóru, který doprovází vyprávění, v závislosti na atmosféře a obsahu scény (fialová pro smrt, zelená ke zdůraznění sci-fi prvků…). Nejpádnějším argumentem k opakovanému zhlédnutí pro mne každopádně zůstane životní kreace Steva Martina jako sadisty bez příčiny, zato s vrtačkou, motorkou a parodií Elvise na hlavě. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to hodne zabavnej hororovej muzikal s fakt hodne chytlavejma pisnickama, vtipnym pribehem a paradne zanimovanou kytkou, jenze tohle vsechno naprosto zastinil Steve Martin. Jeho sadistickej zubar vypadajici jak Elvis je super ultra giga mega hyper brutalni postava, v lepsi roli jsem ho nikdy nevidel, ten to tam rozjel takovym zpusobem, ze mi malem odlitly spodary. Navic mu na chvily perfektne sekunduje Murray. A i kdyz je celej film hodne fajn, pamatuju si z nej fakt hlavne toho neskutecne masakralniho Martina a pak taky trochu kytku no. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $38,748,395Tržby Celosvetovo $39,100,000║ Tak toto ma moc chytilo, mix muzikálu a horroru tak to teda hej. Jednoduchý príbeh o mäsožravej rastlinke ubieha ako voda, popri tom dej spríjemnia aj malé výstupi známejších hercov, hlavná dvojica tiež nie je na zahodenie a celkovo sa to nesie v takom odľahčenom štýle aký mám rád. A poteší aj technické prevedenie filmu. /90%/ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Ellen Green je jedinou členkou divadelní verze filmu, která si ve filmu zahraje. (HellFire)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)
  • V žádné scéně s Audrey II neuvidíte použití počítačových efektů ani pomocných kabelů či drátů. Samotná rostlina byla vyrobena v šesti velikostech a obchod ve třech vyhotoveních. Tak se dalo natáčet s pomocí dvou štábů naráz, nezávisle na sobě. Tři hodiny denně zabral každý den po natáčení úklid, vyčištění a natření loutek Audrey II. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama