Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Audrey II. určitě není kytička, kterou by jste si rádi přinesli domů mezi své muškáty. Sice je roztomilá, zajímavá a všichni z okolí by se na ní chodili dívat, ale až by kytička rozevřela svůj květ a poprvé na vás vybafla se svým ,,Feed me." asi by jste trpce litovali. Malý krámek hrůz je kouzelná muzikálová komedie, která je celá prorostlá černým humorem stejně jako Audrin květináč kořeny. Navíc jsou zde jako okrasné květy parádni písničky a šílené vedlejší postavy, kdy nám úžasný, tehdy ještě černovlasý, Steve Martin ukazuje to, co jsme věděli již dávno a to že zubaři provozují svoje povolání, jen aby mohli legálně ubližovat lidem. Zaujme i Bill Murray v roli šíleného sadisty. K tomu musím připočítat úžasnou vizuální stylizaci a plné hodnocení je na světe. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Až při sledování tohoto dílka jsem si uvědomil, jak jsem se možná vlastně i docela bavil u původní verze. Triky jsou bezva, Audrey je pěkná (myslím Audrey II), písně fajny (jen díky nim se to dá snést do konce). Ale už to, že „Mean Green Mother from Outer Space” s textem jako „natrhnu ti prdel“ byla nominována na OSCARA, svědčí o tom, že něco není v pořádku. Asi jsem zrovna neměl náladu na sledování sadistického zubaře (nebo, dle Audry „semisadistického" :), a masochistický Bill Murray byl jedinou světlou stránkou. ….nicméně Steve Martin byl štramák :)) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když jsem se na to koukala, říkala jsem si jak je to šílená blbost. Hlavní herečka mi byla velmi nesympatická a přišlo mi až neuvěřitelné jak moc je naivní a hloupá. Ale po shlédnutí filmu jsem si říkala, že mě to vlastně bavilo, zasmála jsem se u toho, písně byli chytlavé a nejlepší na tom všem Steve Martin a jeho píseň, vážně mohla bych jí teď poslouchat pořád. Není to nijak strašidelné, ale je to taková pěkná americká blbost, která je ale šikovně natočená a navíc skvělé písně k tomu dodávají na kvalitě. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Tvůrci dohnali tuhle muzikálovou předělávku filmu z roku 1960 k naprosté horrorovo-komediální dokonalosti. Šílená skvělá úchylárna. Kytka má neuvěřitelné charisma a k zubaři není co dodávat, ten si natáčení musel pořádně užívat. Výborné scény: Sen Audrey o dokonalé americké budoucnosti a "jsem zubař"! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám moc v lásce opery či muzikály, ale ty hororové mi nějakým záhadným způsobem prostě přirostli k srdci a to doslovně. Původní film Little Shop of Horrors z roku 1960 se mi moc nelíbil, ale tahle novější verze je prostě dokonalá. Nejenom svým hereckým obsazením, ale i hudbou, zpěvem a hlavně pěkným zpracováním samotné masožravé kytky. No a samozřejmě bezkonkurenčním sadistou (Steve Martin), který prostě neměl chybu. Scénka s pacientem (Bill Murray) mi uvízne v paměti snad na vždy. Och jak rád bych si taky dal trošku rajského plynu a šel si užívat mezi všechny ty nablýskané zubařské nástroje. Ani se moc nedivím, že film měl dvě nominace na Oscara – alespoň jednu měl proměnit... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Na neonovém nápisu "CHOOZ" bliká "OZ", což je režisérovo příjmení. (Chatterer)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)
  • V rámci propagace filmu bylo natočeno několik rozhovorů s Audrey II. Při těchto příležitostech občas pár lidí snědla. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama