Reklama

Reklama

Banda: Ďábelské historky

(seriál)
  • USA Diabolical (více)
Trailer 1
USA, 2022, 1 h 52 min (Minutáž: 13–15 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ponořte se do dosud neviděných útrob univerza Bandy v seriálu Banda: Ďábelské historky, osmidílné animované antologii, kterou vytvořili jedni z nejvyšinutějších, nejpomatenějších a nejšílenějších tvůrců, kteří překvapivě stále působí v současném zábavním průmyslu. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Matus25601 

všechny recenze uživatele

Ako to už u takýchto antalógii býva, kvalita kolísa z úplnych hovien (EP5) až po podarené časti (EP3 a 8) pri ktorých by som si kľudne pozrel celú sériu. Čo sa animácie týka, nájde sa tu klasický Looney tunes, Rick a Morty dokonca aj wannabe anime, ale majorita častí je ale klasická západná animácia, čosi ako Invincible meets The Boys a presne také niečo som čakal. Takže síce priemerné ale príjemné skrátenie čakania na ďalšiu sériu. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se tomuto počinu vyhnul, ale ten hlad při čekání na další sérii oficiálních Boys mě zkrátka přemohl a já se odhodlal si to pustit. Jestli něco musím pochválit, tak že stylem je každá epizoda úplně jiná, přestože se drží pouze 2D animací (v tom ostatně Love, Death and Robots mělo vždy 3D výhodu). Scénáristicky jde ovšem hodně velký rozptyl a kvalitou jakbysmet. Dobré díly střídají průměrné, ale pořád se člověk baví, jen já jsem zkrátka čekal víc. U žádné epizody jsem se třeba neposadil na zadek z vymakaného storytellingu, nebo že bych se řezal smíchy od začátku do konce. To, co je nabízeno, je jen lehce nadprůměrný mix a zároveň slabší odvar toho, co The Boys předvedli. Jasně, to srovnání je nefér, ale kdy tomu bylo jinak? ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda animovancýh krátkých uderných antologií. Různé styly vyprávění, animace a tóny, které se střídají co pár minut udržují vše svěží a vždy překvapí nějakým novým nápadem. Bohužel tady to nedopadlo tak slavně, jo pořád tomu nadržuju protože mám podobný obsah rád a jsou to The Boys. Některé epizody se opravdu povedli a měli zajímavý myšlenky a krásně svět rozšířili, ale jiné nebyli tak zajímavé, jak si autoři mysleli. Je to fajn jednohubka na cestu vlakem, nebo k obědu. Ale nejdná se o must see záležitost. 3. díl bych doporučil fandům komiksu a 8. díl fandům seriálu, zbytek můžete směle přeskočit. 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuhle animáku dostal. Dost mi to připomnělo Love Death and Robots, akorát ze světa Boys. Taky je každý díl o něčem jiném, má jinou animaci a dělá ho jiný režisér. Asi krom dvou mi přišly všechny super a originální. Moc to propojené se seriálem není, jen lehce. Objeví se tam i pár známých postav. Zajímavé jsou třeba díly o nechtěných hrdinech a jejich pomstě, o drogách nebo o Homelanderově první misi. Místy je to dost drsné a krvavé. Jinak se to samozřejmě seriálu nemůže rovnat. "Já jsem ten dobrý!" ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Typickou nevyrovnanou kvalitu podobných antologií (nekanonických!) kraťasů k čemukoliv nepřekročila ani Banda. Zdegenerovanými vraždícími supráky s často nechutně bizarními superschopnostmi se jenom hemžila, cartoonový humor kráčel s extrémní krvavou brutalitou ruku v ruce a různorodé animační styly neurazily, nenadchly. Občas hodně slušné (E4, E8), jindy WTF (E5), nejčastěji někde mezi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Postava Hughieho v komiksech byla vytvořena podle Simona Pegga, ale Pegg byl na roli v hraném seriálu Banda (od r. 2019) příliš starý a místo toho hrál Hughieho otce. V seriálu Banda: Ďábelské historky si Pegg konečně zahrál postavu (resp. propůjčil postavě svůj hlas), která byla založena na něm, a vzhled postavy je také založen na komiksové verzi. (LUKICKK)
  • V čase 0:30 lze vidět dodávku, která má na sobě logo Amazon Prime. (LUKICKK)

Související novinky

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama