Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

packa

všechny recenze uživatele

Carrey tak nechutně přehrával (k Ace Venturovi nebo Masce to tak nějak pasovalo, sem ne), že jsem po chvilce projekci ukončil. Protože jsem neviděl celý film, nebudu hodnotit hvězdičkami. A jen tak mezi námi, i kdybych se rozhodl hodnotit, stejně bych hvězdičkami nehodnotil ;-) . Jak je sakra možný, že tentýž Jim Carrey, takový kopyto, o několik let později odehrál tak skvělé party v Truman Show, Muži na měsíci, Věčném svitu... To mi hlava nebere. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Víš,co udělám?! Nic!......... Scénář : Stephen Mazur a Paul Guay. Kamera : Russell Boyd. CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu je Fletcher na jezdících schodech a při různých záběrech má pokaždé kalhoty jiné barvy....... Hudba - John Debney, a James Newton Howard - ocenění, vítěz - 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards. CITÁT - Simons je starý. Už to měl dávno zabalit, ale nechce zůstat doma, protože nesnáší starou. Znáte ji z vánočních večírků. Vždycky se tam zrube a říká mu "demente"...... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb snímek z dob, kdy si Jim Carrey kradl veškeré scény pro sebe. Nezávadná divočina, ve které znovu ukázal, co všechno se dá udělat s lidským obličejem, a ve které jsou všichni ostatní pouhým křovím. Jde nicméně o asi první kus, ve kterém je herec usazený v reálném životě. A musel se tak místy podřídit dramatické stavbě příběhu. Scénář je vykalkulovaný produkt podle příručky (ač s docela dobrým nápadem), nicméně tenhle přechod (chcete-li) k charakternímu herci je další poctivou improvizační one man show. Navíc zcela nezávadnou i pro nejmenší diváky. Carrey je coby dravý právník a chorobný lhář kouzelný i poté, co jej do kolen dostane synkovo přání při sfouknutí svíček na narozeninovém dortu. Je to sice extrémně čitelné, ale i po letech velmi dobré. A představuje sakra velký komerční úspěch. Dnes by takový potřeboval jako sůl. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se zde nezvykle mírní a jde o jeden z mála filmů, kde je jeho excentrický projev logicky opodstatněný příběhem. Základní zápletka je navíc dobrý nápad, ale... TEN SCÉNÁŘ! Opravdu bych rád věděl, proč jsou scénáře hraných disneyovských filmů (Můj nejoblíbenější marťan, Inspektor Gadget, Myšák Stuart Little a celá řada dalších) tak ubohé a nudné. Takže je to jen další zbytečný film. 40 % ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Nuže, Lhář Lhář, kultovní komedie s Jimem Carreym v hlavní roli. Příběh je o pravníkovi, který nesmí den lhát. To se ví, že jsme si to v tyto poslední dny školní docházky museli ve škole pustit! Protože film, který učí a říká, že lhát se nemá, hraje v něm dokonale přehrávající Jim Carrey, ale především je v něm pěkná hromádka sexuálních fórů, které v místnosti plné pubertálních nadrženců skvěle vyzní, to jsme si prostě MUSELI pustit! To byla povinsost (ono by to možná vyznělo lépe, kdyby jsme si tento vrchol komediální kinematografie nepustili sami)! Po pár nepříjemnostech s technikou jsme film zapnuli. Inu, bavili jsme se. Však učitel náhle odešel ze třídy... a třídou se roznesla melodie skladby kapely Mandrage. A já z filmu slyšel hovno... naštěstí jsem ho viděl už podruhé.       Filmy Jima Carreyho mám velice, velice rád! Ale mezi tou řádkou jeho filmy se jeden vyjímá... tenhle! A několik dalších. Tato klasická komedie aka lehké drama mě totiž dokáže pobavit vždy, exceluje kultovními hláškami (film má 83 minut, když to porovnám s Pulp Fiction, které má 154, má toto jen o trochu menší koncentraci hlášek a legendárních scén než kultovka o tři roky starší), ale především historickým vystoupením Jima Carreyho, za které si ten Glób zasloužil. Příběh jednoduchý ale dobrý. Já to mám prostě rád, a to jedno procento do rudých čísel by si film zasloužil. Neuvěřitelná tož taškařice! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • V čase 32:30, když Fletcher (Jim Carrey) vykopne dveře, je možné vidět ruku někoho ze štábu, jak dveře drží. (OJan)
  • Ke konci filmu jede Flatcher (Jim Carrey) na jezdících schodech za letadlem a v každé scéně se mu mění barva kalhot. (Karlos80)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama