Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (88)

Disk 

všechny recenze uživatele

Znám původní komiksovou předlohu od Alice Oseman a ze seriálové adaptace jsem absolutně nadšený. Autorka si scénář napsala sama a první dvě knížky byly do seriálové podoby převedeny s největší roztomilostí. Je to totální pecka, kterou si nejde nezamilovat. Tvůrci používají pro oživení animované vložky a komiksový způsob vyprávění. Zhltl jsem to jako pověstnou malinu a je to doják jak nevím co.__________EDIT 4/24: Heartstopper znovu dokoukán a pořád obrovská pecka. Je to ten typ seriálu, na který by člověk mohl koukat pořád. Ty postavy jsou nádherně napsané a zahrané. A ten soundtrack, nemluvě o těch komiksových prvcích. Srdcerváči jsou perfektním komiksovým dílem a teprve tady jsou k vidění opravdoví superhrdinové. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na kratučkú chvíľu som uvažoval epizódam popridávať po 1* a rovnako tak celkovému hodnoteniu, lebo - čuduj sa svete - súdruhom z Netflixu došlo že stereotypy o zlých bielych otcoch a dobrých kakaových rodičoch ktorí chápu inakosť svojich detí ako ich predostreli v Sex education vadí ešte aj samotným rodičom detičiek, ktoré sú teplučké ako radiátor a ani tak ich neodvrhli. Dokonca súdruhovia z Netflixu nijako neurazili kresťanskú vieru a to už je čo povedať. Korektné čiernobiele páry ostali, pochopiteľne aj tenisky Vans, nechýbali cca 9 ročné dievčatá ktoré riešili či sú lesby alebo nie (.-D) ale seriálu patrí obdiv. Jednak herec čo hrá Charlieho má uši vyťahané tak ako keby ho pri indickej fajke za ne ťahal bojfrjend pri každej príležitosti a treba uznať že je to celkom milé, napriek tomu že som statočným držiteľom titulu homofób rocku na tejto databáze už niekoľko stoviek komentárov :-D. Tajne som dúfal v niečo v štýle End of the F***ing world, dostal som podstatne lepšie, ale aj teplejšie Sex education. Málokedy čítam komentáre iných a o to menej sa k nim vyjadrujem ale jednu z epizód som okomentoval v štýle že mnohí ľudia budú ľutovať že toto nebolo natočené v čase ich dospievania a ajhľa, spomína sa to tu. Mne to nechýba, mne stačil heterosexuálny Baywatch a Beverly Hills a aj tak by som teraz do amerického fastfoodu žrať nešiel. A zaujal aj druhý komentár že kohosi prekvapuje že človek si nepozrie o čom je seriál a potom ho hnevá že je o radiátoroch. Nuž, neviem aké máš IQ milá moja, ale napadlo Ťa že dotyčný použili funkciu Netflixu nechám saprekvapiť a táto agitka im tak trochu zámerne vybehla? Zlatým klincom seriálu je nepochybne výzva mladým aby sa to nehanbili povedať. Pravda, ak s tým vyjdete von vyhýbajte sa niektorým miestam najmä v nočných hodinách. A to je z mojej strany naozaj priateľská rada... ()

Reklama

Klara 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, vzrušující, nádherná jízda na emocionální horské dráze - to jsou Srdcerváči. Tak jednoduše se to mohlo pokazit, ale nestalo se to. Celých osm dílů jsem měla husí kůži a něco tak dobře zahraného, herecky obsazeného, citlivého a kouzelného jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec. Jsem strašně ráda, že něco takového vzniklo - jsem si jistá, že ten seriál pomůže strašně moc mladým lidem. Děkuju za to! ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude víc reálnější, trochu to chvíli připomínalo příšernosti z jihovýchodní Asie, ale naštěstí to ten styl není. Je to prostě pohádka pro mladší teenagery. Zpočátku jsem měl problém s obsazením Nicka, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Oba hlavní herci to zahráli výborně. Chápu, že je to podle předlohy, takže vyjadřovat se k obsahu moc smysl nemá, jen bych vytknul tu bisexualitu. Je mi jasný, že pro většinu společnosti je to přijatelnější než homosexualita, ale v 21. století už snad takové alibismy nemáme zapotřebí. Je fajn, že seriál upozorňuje i na jiné aspekty seznamování, jako je třeba udržení přátelství. Update po 2. sérii - pohádka pokračuje, kluci se ve vztahu dostali k cucfleku, což působí komicky, na druhou stranu to je tak výborně zahrané, že celkové hodnocení neměním. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Střední škola – trapasy, vymezování se, formování se a první lásky. Tentokrát lásky neheterosexuální. ____ Je dobře, že takový seriál vznikne, povzbuzuje mládež, která nemá vyjasněnou sexualitu, že je to naprosto normální. Což je. Série je však strašně plakátovitá, spíš tezovitě edukativní, než že by přinášela nějaký silný a zajímavý příběh. Přináší i návodná řešení (svěřit se oblíbenému učiteli, přiznat pravdu rodičům) – a téměř vše se vyřeší do naprosté selanky. Nechybí ani obligátní věta: Chceš si o tom promluvit? Zajímalo by mě, jestli podobné typy seriálů slouží středoškolákům jako vzor a oni přejímají způsoby dle svých televizních předobrazů. Zatímco jejich vrstevníci v minulých dekádách museli sami hledat, co je správné a co ne, jak reagovat, teď to mají předložené na stříbrném tácu. Nepovede to ke stereotypnosti? Zas to ale některým může poskytnout dobrý návod a nemusí tápat v nevědomosti. _____  Série se snaží obléct cool kabátek s dokreslovanými efekty a hojnou mobilní konverzací, aby se přizpůsobila komunikaci mladých. Tohle ale nemůže zastřít, že zde máme pouhý popularizovaný návod, co si počít, jak od nějakého středoškolského psychologa. A ze světa, který není reálný, protože téměř všichni jsou hodní a chápaví. SHRNUTÍ: Beverly Queer ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)
  • Během bowlingu čte Isaac (Tobie Donovan) knížku „Radio Silence“ od autorky komiksové předlohy i scénáře Alice Oseman. Kniha „Radio Silence“ vypráví příběh Charlieho kamaráda Aleda, který se objevuje v původním komiksu a jehož v seriálu nahradil právě Isaac. Důvodem bylo, že Alice chtěla mít v seriálu postavu, která se bude moct vyvíjet, a to by u Aleda, vzhledem k tomu, že jeho příběh je velice komplexní, nebylo možné. (Priaxxa)

Reklama

Reklama