Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek o počátcích, nejen komercionalizace, skateboardingu. Režijně dobré, vizuálně zajímavé, obsazení také sedí. Má to tempo a nestihne to nudit, ovšem nějak mi scházela atmosféra doby kdy si nikdo z těchto kluků nic z ničeho nedělal a vše bylo "prostě v poho". Přesto zajímavé a pokud vás surfování a skateboarding zajímají, tak jasná volba pro zhlédnutí. Držku si ostatně nenabijete ani pokud tyhle dva pojmy jdou mimo vás. Aspoň ne tolik jako kdybyste to vyjeli zkusit ven před barák takříkajíc na vlastní kosti. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď je výpoveď úprimná, tak naozaj nemusí byť prikrášľovaná. Sympatický snímok, Catherine Hardwick sa o čosi podobné pokúsila už pri debute Trinástka, kde práve až príliš tlačila a vo výsledku sa jej to celé rozsypalo. Legendy z Dogtownu dopadli nad očakávania dobre asi hlavne preto, že tentokrát sa mohla oprieť nie len o autentický, ale tiež vyzretý scenár jedného zo samotných členov Z-Boys. Zdravý odstup, štipka nostalgie, nadšené herecké výkony - a malý filmový zázrak je na svete! ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekla, film se mi i líbil. Sice mi zezačátku vadila ta šílená kamera... Po asi deseti minutách jsem usoudila, že to k tomu filmu asi patří. Rovněž jsem měla mírné nesrovnalosti ve skutečnosti, kdo je chlapec a kdo dívka, ale zvykla jsem si i na Stacyho. Dále obsazení chlapci byli velice šikovní, především Jay a taky Skip. Hudba byla poměrně chytlavá... Takže 3,5. (Půlka navíc je za roli Heatha... super styl života) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velkolepá filmařská oslava jednoho životního stylu. Nesmírně živelný film, který strhne svým tempem, kamerou a celkovou atmosférou. Trochu mi to místy připomnělo jiné filmy "Strach a hnus v Las Vegas" z r. 1998 či "Kokain" z r. 2001, ale objektivně vzato jsou "Legendy z Dogtownu" zcela výjimečným filmem. Celkovou autenticitou, obrovským nasazením herců i použitím ruční kamery na mě "Legendy z Dogtownu" působí spíše jako netradiční dokument než "klasický" celovečerní hraný film. Žasnu, že tohle natočila režisérka "Stmívání". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na horúce leto, len sa môže stať, že budete chcieť prežiť radšej leto v sedemdesiatkách.  V podstate niet čo vyčítať, čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že k surfovaniu ani skateboardingu nemám vôbec žiadny vzťah a nič z toho som nikdy neskúsil. Občas trochu drhne kauzalita, útek pred políciou, dokonca aj napadnutie strážcu zákona, ostane nie že bez potrestania, ale aj bez povšimnutia. Ale tu išlo najmä o sprostredkovanie tej neuveriteľnej voľnosti, na ktorú dnešná mládež môže zabudnúť a po ktorej už ani vôbec netúži. Možno to chcelo viac akcentovať ten rozdiel medzi plánovanými "20 rokmi prázdnin" v balíku a rutinný život strednej vrstvy v strednom veku. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Aknah)
  • Skip Engblom si přál, aby jej ztvárnil Heath Ledger. (Tygrys)
  • Tony Alva ďalej pokračoval v skateboardovej kariére a má firmu Alva Skates a stále chodí do cudzích bazénov, aby si v nich zajazdil. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama