Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Sám sebe jsem překvapil tak vysokým hodnocením. Mnoho pasáží filmu mi absolutně nesedlo a vlna skateboardu šla absolutně mimo mě, ale to ve výsledku absolutně nevadí. Trošku mi trvalo než jsem si zvykl na dynamickou kameru, ale ve výsledku je pro mě plusem. Vůbec jsem se do příběhu a atmosféry filmu dostával přetěžko, ale nakonec mě to pohltilo pořádně. Obrovskou zásluhu připisuji hlavně Heathovi Ledgerovi, který předvádí úžasný výkon a minimálně pro mě byl on "hlavní" postavou příběhu. Ač je to hlavně jeho vzhledem. Rozhodně bych se podepsal pod komentář uživatelky StarsFan - Nabitý soundtrack a navíc žádná snaha moralizovat, prostě skutečný příběh. Našel bych dost negativ, ale vzalo mě to, tak proč je hledat? 4 a půl. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o partě kluků zblázněných kdysi kdesi do skateboardu JE taky o přátelství, hledání se, hodnotách a o tom, že natlouct hubu si člověk nemusí jen po pádu z prkýnka. Měla bych drobné výtky (občas problikne teenagerská komedie, občas sociální drama), ale nadšení převládá, ať už z dynamické kamery, Heatha Ledgera v roli "táty", jak na mě šitých písniček a především z atmosféry disponující takovou ležérní podmanivostí, díky níž nevnímám kosmetické chybky, prostě to neřeším a dávám 5*. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stacy Peralta .. Free sk8 styl je mi poměrně cizí, ovšem film, který se zabývá jeho vznikem se mi líbil a Vám bude určitě také. Tvůrci zvolili pohodový a velice svěží rozměr vyprávění, který je příjemné sledovat. Atmosféra bezstarostnosti dýchá plně z každého okénka a herci v kombinací s dvojníky ukazují jezdecké umění i problémy s narůstající popularitou tohoto sportu. Zvláště zaujmou pasáže, kde se jezdí a utváří nejrůznější triky na prknech - kamera je dynamická, hudba sedí jako ulitá a podtrhuje jejich umění tak, jak o tom může většina z nás jen snít. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh několika kamarádů, kteří ve vypuštěných bazénech na předměstí Los Angeles začali v létě v polovině 70. let skejťáckou revoluci. A právě během ní skončilo i jejich letité přátelství. Láska k prknům na kolečkách je nemilosrdně rozdělila a každého poslala zcela jiným směrem. Hlavní devízou je civilní herectví neznámých mladých představitelů, pochopitelně Heath a jeho ztracená existence, věrohodná rekonstrukce prostředí, které obklopovalo jejich dospívání, svižná ruční kamera, která vytváří ošuntělý obraz i zachycuje solidní sportovní úsilí a pochopitelně soundtrack, který si vyšlápl na dobové pecky!! A co neobstaral lehce jednotvárný příběh, vytahuje do příjemných čísel uvolněná atmosféra. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..velmi príjemné prekvapenie..obávala som sa totiž niečoho "pre tínejdžrov", ale LoD sú úplne iný šport, chvalabohu..veľmi vyvážený scenár (Stacey Peralta), ktorý sturčne načrtáva začiatky slávy jedného športu, športovcov, ale je zároveň aj filmom o bande priateľov, ktorí spolu čo-to prežili, o "ich" dobe..veľmi minimalisticky, ale výstižne a výrečne vykresľuje ich prostredie, rodiny..a klobúk dolu pred C. Hardwicke - nakrútila maximálne civilný film, s pomerne slušným tempom (hoci 15 minút dolu by pomohlo), nevyžívala sa v klipových sekvenciách, na ktoré šport ako je skateboarding priam zvádza..nie je to na plný počet, ale **** si bez problémov zaslúži.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Stacy Peralta založil tím Powell - Peralta, za ktorý začal jazdiť aj 14 ročný Tony Hawk. (Smok)
  • Jay Adams je v súčasnosti považovaný za zakladateľa skateboardingu. Stále jazdí na skateboarde a surfuje na Havaji. (Smok)
  • Kameraman - jazdec pre bazénové scény bol skateboardista Lance Mountain, jazdec tímu Powell - Peralta z roku 1980. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama