Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked sa to napohlad zda "len" ako graficka exibicia, ti, co svet Matrixu poznaju a obdivuju, vedia, ze The Final Flight of the Osiris je dalsim dolezitym clankom tohto universa. Vyzualna stranka je vsak predsalen to, co kazdemu hned udrie do oci. I teraz, po piatich rokoch od vydania, patri stale medzi absolutnu spicku. Velmi ma potesil jeden, pre niektorych mozno nepodstatny detail a to zbrane, ktorymi hlavny hrdina bojuju v treningovom doju. Su to japonska katana a cinsky mec - symboly toho, odkial Matrix cerpe inspiraciu. Hong Kongska akcia a japonsky Ghost in the shell... (9/10) ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Díky své výtvarné stránce, věrně kopírující původní filmový svět, nejlepší epizoda Animatrixu. V roce vzniku (2003) určitě CGI špička a ve srovnání se zde často vzpomínaným FF také jasný vítěz (i když je to trochu nefér srovnání). Animace a všechny exteriérové (anorganické) záběry z povrchu jsou v podstatě stejně kvalitní jako trikové záběry z druhého a třetího dílu ságy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

První příběh ze série Animatrixu. Skvělou animací ve stylu Final Fantasy diváka vrhne ihned do nejtvrdších bojů o záchranu posledního lidského města Sionu. Filmeček obsahuje všechno to, proč milujeme Matrix - jak vlastní prostředí Matrixu, tak i zbytky civilizace bojující o holý život se spoustou vymazlených mašinek. Dávám "jen" tři hvězdičky, protože kromě vlastní animace mne příběh moc nezaujal, resp. to co následovalo bylo o třídu výše... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvěle natočená bitka v úvodu, tak jak ji máme rádi z Matrixu a k tomu ještě bonusové odstranování oblečení, dobré propojení do příběhu a i působivá skákavá sekvence uvnitř. Samotná bitva se Sentinely sice až tak skvělá není, ale za tu úžasnou animaci a fajn hlavní hrdiny + dojemný závěr rozhodně jedna z nejlepších částí animatrixu.. I když tady se žádného skrytého poselství asi nedočkáme. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Jako úvodní díl celého Animatrixu, jde o animaci počítačovou, která se na první pohled nadmíru zdařila (opravdu povedla). Je tam znázorněn let lodi pronásledovanou obrovskou spoustou sentinelů (muselo být opravdu obtížné dát dohromdy tokovouto animaci). Jedna z člen posádky jde do Matrixu, vhodit do schránky kazetu. A tady přichází na řadu akce ve vzduchu. Jsou zde předvedeny oprvdové kousky umění anatomie lidského těla. To už si poté může režisér dělat co se mu zlíbí, ať už s kamerou, s herci, se světlama, nastiňováním, zvukem... no prostě co se mu zlíbí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama