Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Největší výzvou je vytvořit si názor na dobu, kterou člověk neprožil. Cokoli, co se dříve považovalo za průlom, se dnes označuje slovem směšné. Proto nedokáži zcela posoudit, zda-li by se Nebezpečná síť řadila mezi nějaké haló v době vydání. Jelikož jsem ale z jiného století (a tady platí jiná pravidla než před třiceti lety), mám odlišný pohled na věc a cokoli, co nemá dostatečnou kvalitu, chytlavý příběh a případný bod zlomu, se nedá považovat za skvělý film. Tvůrci si mohli více pohrát s příběhem i kamerou. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit jen na základě vizuálu a příběhu, nejspíš by dostal tak maximálně dvě hvězdičky.. Zobrazení hackerů je zde opravdu úsměvné, avšak s ohledem na dobu, kdy snímek vznikal, musí brát běžný smrtelník toto s patřičným nadhledem.. Hvězdičku navíc však dávám za moji oblíbenou Angelinu Jolie a čtvrtou za naprosto výborný výběr hudby.. Prodigy, Stereo MCs, Alanis Morissette.. Prostě pohodička :)) ()

Reklama

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem jakože asi úplně nečekal, že v 90. letech vznikne alespoň trochu reálný film o hackerech, ale toto je teda moc. Podivná asi-jakože cool cyberpunková stylizace, extravagantní kostýmy a hlavně nepochopení základních principů, co hackování vlastně obnáší. Místo příkazové řádky běhají hackerům po obrazovce jakési datové dálnice, různé spořiče a jakési basic matematické vzorce (just why?). Hackeři bušej do klávesnice jak pominutí, dělaj u toho cringe grimasy, ale obrazovka na jejich činy nereaguje a to ani nějak zdánlivě. Scénář taky nestojí za nic a hlavně je to celé zoufalá nuda, protože to není ani akční, ani napínavé, ale především děsně slaboduché. 90's filmy se musí brát často s rezervou a o to víc, když se týkají nějakých tehdy moderních technologií, kterým nikdo pořádně nerozuměl a tehdejší boomeři-filmaři už vůbec ne, ale tohle je dnešním okem teda už naprosto nesledovatelný dobový relikt. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já jsem antitalent na počítače a tak jen čumim, co uměj. Úvodní sekvence " ovládnutí televizního programu " je geniální. Jak by asi vypadala televize ovládaná hackery ? Když se ve filmu poprvé oběvuje Angelina Jolie, málem jsem ji nepoznal, je tu strašně mladá. CITÁT - Jo a máme na střeše bazén, schody jsou tamhle............ Ve filmu také zazní citát Ozzyho Osbourna - Ze všech věcí, které jsem ztratil mi nejvíce shází vlastní duch......... Po počáteční přehlídce umu několika hackerů se konečně hlavní hrdinové poznávají a začne souboj. Vetřelec a Kyselina se konečně potkají. Soutěž o otroctví nebo lásku může začít. Hlavním cílem je Richard Gill, šéf instituce potírání hackerství. CITÁT - Počítače nikdy nelžou.......... Na scénu přichází ale horší protivník a situace začíná houstnout, půjde i o život. Povedený, napínavý příběh z pěknou hudbou ( Simon Boswell ) a Angelinou Jolie. CITÁT - Já mám takový pocit, jako bych byl BŮH.......... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krapet banální snímek, který svým námětem mohl mít nějaký ten potenciál. Celkový pohled na mladé znalce světa počítačů a jejich činy zde vyobrazené prostě zavání až s přílišným fantazírováním. Atmosféra celého dění se tak stává téměř ponurou fantazijní sci-fi kde je vše možné a to i bez patřičného akcentu. Děj je nezajímavý a bez nápadů. Kyberpunkový soundtrack však stojí za pozornost a je trefný. Snímek vypadá, jako by byl natočen v polovině 80.let a ne v polovině 90.let. Kde se stala chyba? Myšlenka tedy byla dobrá, ale bohužel podivně vyobrazená. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Školní scény se natáčely na střední škole Stuyvesant v New Yorku, zbytek pak v jejím okolí ve čtvrti Tribeca na Manhattanu. (Terva)
  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)

Reklama

Reklama