Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý kluk je hledaný za zločin, jehož spáchání si vůbec nepamatuje. Musí utíkat, protože jej honí dva mocní králové a jejich síly. (Netflix)

Recenze (16)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Pokusím se napsat krátký komentář. Uvažovala jsem mezi 3 a 4 *, ale nakonec jsem usoudila, že si to seriál ničím nezaslouží. Nejvíc na něm oceňuji bišíky s jejich sexy hlasy, příběh mě obzvláště nedostal, přestože byl samozřejmě poměrně zajímavý a originální. Hudba fajn, ale z červenobílomodrých blýskajících se obrázků mě bolely oči, tudíž to za plus nepokládám. Suma sumárum, lehce nadprůměrný seriál, na který se rozhodně mrkněte, pokud žerete současnou animaci a schematické hrdiny v ne až tak schematických situacích. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Larky velmi dobře začal, cituji: "jestliže patříte mezi ty, jejichž nároky na Anime jsou spíše skromnější..." a takto se dá v jedné větě charakterizovat [K]. Tak, jak mne u Index a (již zmiňovanou hrou) Mirror Edge uchvátila grafická podoba z hlediska čistoty a tvořivosti bílé barvy, tak i zde bylo prvních pár dílů, které stály ZA TO. "Prosím zemřete" však znělo z nejednoho uklízeče odpadků, nejspíše narážel na tempo děje, které bylo patetické. Než se tam něco stalo, rozhoupalo, zjistilo, byla snad episoda 8. Do té doby se tam ČervenýKrál jen procházel, ModrýKrál jen morálně vyhrožoval, BílýKrál byl kdovíkde, BezbarvýKrál (wtf?) se choval jako idiot a dělal naprosto nepochopitelné věci a OstatníKrálové se na scéně "neobjevili" vůbec. Těžko těžko, zlatá rybko. || Příběh ||: se točí jen a pouze kolem králů, králů a králů. Protože král je super duper postava a z podivného důvodu se všichni nacházejí v Japonsku. Co víc, nejspíše i v Tokiu. Jako by zbytek světa neexistoval. Putujeme s bílovlasým človíčkem, jehož život stále ohrožuje černovlasý človíček a musím říci, že po celou dobu jsou to jen a pouze tito dva, kterým se nějak tvořila osobnost. Nic - moc. Kolem 8. dílu je na nás vyklopena minulost Adolfa K. Weissmana, dle kterého je tento seriál pojmenován, a to bylo tak nějak vše zajímavé. || Postavy ||: které tvořily podstatnou část děje na začátku, nehrály absolutně žádnou roli ke konci, i když se tam pořád ti lidé vyskytovali. Nikdo se nedozvěděl nic nového, nepoučil se z ničeho, všichni jsou takoví, jako na začátku. A to je dle mého špatně. Co velmi preferuji a hodnotím v pomyslné stupnici na stupni vysokém, je právě vývoj postav. Podívejte se na OnePiece a budete vědět, o čem mluvím. Zde je mrtvo. Pamatuji si jen Kuro, Shiro a Neko. (jen kvůli černým vlasům, bílým vlasům a kočce). || Hudba ||: ze začátku velmi krásná, určitě super poslouchání, když se někdo potřebuje učit. Klavírní tóny tam hrají čistou melodii. Tak jak v prvním díle, tak v posledním. Naprosto stejná.... Vybavuje se mi -jen jedna- melodie, ani opening, ani ending (a to jsem to teď dokoukal). Slabé, velmi slabé. || Závěr ||: Co říci závěrem. Nechci toto anime moc hanit, proto jsem vynechal spoustu věcí, avšak nemohu ho ani moc vynachválit. Je to průměrná, nezáživná show pro skromnější, kteří nepotřebují při koukání jakékoli překvapení, napětí, zajímavé postavy a nechají se uchvátit slaboduchou grafikou, vhodně podstrčenou muzikou, "tajemnýma" kecama a episodou s pohledem do minulosti (to vždy zvedá score alespoň o 1*... ne u mě) ~ což bylo velmi dobře zpracované u seriálu Tenjou Tenge. Nemohu jinak a alespoň za ne takovou nudu: 45% ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže patříte mezi ty, jejichž nároky na Anime jsou spíše skromnější a jestli vám nevadí děravější a nijak výrazně umně napsané scénáře, ale jde vám v prvním plánu o vizuál a feeling, tak u Kčka jste v podstatě za vodou. Zde překládaná verze a vize čisťounkého futurismu, která připomene kromě jiného třeba Mirror's Edge, funguje na každý pád dobře a právě ty skromněji naladěné otaku dokáže spolehlivě zahltit. Ona vize reprezentována hlavně modrou + jejími všemožnými odstíny a také bílou barvou, dodává seriálu pocit jakési vzdušnosti a snad lehce i svobody. Kontrastní s precizností vizuálu je bohužel scénář. ------ Ten v podstatě nemá nějaká výrazná místa. Je neoriginální, předvídatelný, místy až hloupý a hlavně operuje s postavami, které postrádají jakékoliv charisma, jsou zaměnitelné a docela pitomě napsané. Nechybí přechytralý brejloun, ufňukaný hlupáček, ultimátně kawaii holčina Neko (Mimochodem nejdementnější postava celého seriálu, jejíž výskyt nejen, že příliš nedává smysl, ale ani se do daného světa absolutně nehodí. Evidentní snaha zavděčit se každému.) a další více či méně archetypálně obyčejné charaktery. Snad jediný, který mne alespoň trochu zaujal je postava Misakiho Yata, skejťáka s nějakou tou nadpřirozenou schopností k dobru a nepřirozenou neschopností mluvit se ženami. ------ Od futuristického Anime bych osobně čekal buď nějaký zajímavý scénář točící se třeba kolem různých spiknutí v rámci nadnárodních korporací (trochu po vzoru DEUS EXe), nebo třeba nějakou vizi, co se stane z lidstvem. Možností je podle mého mnoho. Docela mě mrzí, že je scénář Káčka tak strašně mělký. Ikdyž tedy chtěli tvůrci vzít spíše realističtější příběh, tak vybrat zrovna hru na - policie vs. ti zlí nebylo podle mého dobrým tahem a seriál svou omezeností hrozně trpí. Desítky postav, které se nemají rádi z určitých důvodů (které mají osvětlit nepovedené flashbacky) proti sobě bojují. Proč ? Prostě proto, že musí, ikdyž to třeba ani nedává smysl. Navíc, invence Kčku opravdu prospěla, kopírovat všude kolem sebe umí každý ------ Co naopak musím pochválit je, vedle v úvodu zmíněného vizuálu, výborná hudba. Právě ona poměrně spolehlivě dokáže Kčku udělat povedenou a specifickou atmosféru. Do příští řady bych snad jen prosil přidat ještě Dubstep. ------ V rámci konečného hodnocení nakonec nemohu Kčku dát víc jak 3 hvězdičky. Uznávám, že jde o vizuálně a hudebně dotaženou podívánou. Ta je ale podporována zcela nezajímavým a špatně napsaným scénářem, nudnými postavami a průměrnými boji. Naprosto průměrné 3*. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Čím začít? Tak třeba příběhem, který je zbytečně zmatený a naprosto postavený na hlavu a přitom si hraje na to, jak je strašně superchytrý a propracovaný. Postavy jsou na tom ještě hůř, prakticky se dají rozdělit do dvou kategorií - bishíci a holky s velkýma kozama. To jsou taky jejich jediné charakterové "vlastnosti", na což koneckonců poukazuje i samotný opening, který se nedá poslouchat, natožpak aby se na něho dalo dívat. Jediné tři postavy, které jsem měla docela ráda byly borec Mikoto, lolitka Anna (která tam dohromady měla tak 2 minuty) a Yata. Ještě možná Kuroh by nějak prošel, ale zbytek byl buď těžké 'meh' nebo jsem je rovnou měla chuť pozabíjet. Animace je především u slečen strašně deformující, soundtrack celkem fajn, opening s endingem jeden horší než druhý. 3,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Niečo ako vojna "gangov" slengovo povedané, kde má každý vždy iný názor a skupinový názor a postupne sa medzi sebou bojuje a tak sa príbeh točí stále dokola a nijak neviete vlastne ani neviete komu držíte palce. Animácia, grafický vizuál, alebo podobne veľmi dobrý, postavy zaujímavé (síce dosť generické, ale zaujímavé), súboje naozaj výborné, ale bohužiaľ je tu veľká chyba. Ostatné tomu naozaj chýba, chýba tomu wau moment, chýba tomu dobrý scenár, alebo dobrý príbeh... ale osobne je táto prvá séria pozerateľná a je plno anime, ktoré má podobný koncept, kde to funguje trocha lepšie, ale za to by som toto veľmi nehanil, ono to totiž mohol byť začiatok niečoho lepšieho (a nie nakoniec nebol druhá séria je slabšia!!). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Názvy všech epizod v angličtině začínají na „K“. (Hromino)
  • Důvodem, proč Misaki nesnáší své jméno, je fakt, že se v Japonsku jedná o běžné ženské jméno. (Hromino)
  • Autorem námětu a spoluautorem scénáře je GoRA Project, tvůrčí skupina o sedmi členech, kteří se jednotlivě reprezentují barvami, a to konkrétně oranžovou, červenou, růžovou, zelenou, modrou, černou a žlutou. (Hromino)

Reklama

Reklama