Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

castor 

všechny recenze uživatele

Správný to chlap leží zavalen sutinami a my postupně v retrospektivách sledujeme jeho život – nejprve pozná tu pravou, zplodí s ní děti, ztratí při požáru přítele, začne kalkulovat (rodina x práce).. V nijak zvlášť formálně zajímavém příběhu nám tak tvůrci předkládají typická americká témata - rodina, přátelství, hrdinství mužů, co riskují pro jiné.. a v neposlední řadě i silné ženy, podporující své muže i přes strach z toho, že jednou služební auto se špatnou zprávou zastaví i u jejich dveří!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Lidé se mě vždycky ptají jak to, že hasiči běží do hořící budovy, ze které všichni ostatní utíkají ven. Odvaha, to je ta odpověď............ Scénář : Lewis Colick. Kamera : James L. Carter. Hudba : William Ross, Robbie Robertson. CHYBA VE FILMU - Když Linda pije na ex v hospodě to pití, tak v jednom záběru už ho má skoro dopité, ale v dalším jí ho trochu přibylo. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně co ukázat. Po lidské stránce, je nám příběh předkládán v dojemném duchu. Ukazuje nám člověka, který miluje svou práci hasiče a v kterém bojuje věrnost rodině s touhou zachraňovat lidské životy. Prolínání minulosti s přítomností filmu rozhodně svědčí, děj tak získává dramatičtější kouzlo a drží diváka v napětí. Bohužel je z filmu cítit americká pýcha, kterou z podobných filmů nedokáží nikdy vypustit, nebo spíše nechtějí. Nebýt vše tak nabubřelé "americkým" smyslem pro čest a zbytečně zviditelňovanou odvahou, mohlo to být o fous lepší, alespoň pro mě, jako evropského diváka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměr, který ničím nepřekvapil, neoriginální a patetické, jak se při zvoleném tématu o hasičském povolání dalo předpokládat. Herecké výkony vcelku solidní, speciální efekty na úrovni, celkově není co vytknout, až na tu nudnou předvídatelnost. Jako pocta hasičům obstojné, leč podobných filmů už tu bylo... a tenhle nepřinesl nic nového. 58% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Typický americký koukáč s velkými, chrabrými, mužnými a skromnými hrdiny, kteří pro blaho druhých udělají téměř cokoliv, dokonce i položí svůj život. K tomu patetické proslovy cynického, drsného, ale spravedlivého a chápavého šéfa, kýbl emocionálních výlevů, legie uplakaných, ale pyšných manželek, to všechno zašlapává celkem pěkný námět do země. Film tak nepůsobí vůbec pravdivě, nepohltil mě, nepředal mi žádnou myšlenku či poslání. Prostě přišel, odešel a nezanechal zhola nic. Rozhodně nepochybuji, že práce hasiče je těžká po všech stranách a hasičům právem náleží obdiv a poděkování, ale upřímně pochybuji, že by film měl s realitou mnoho společného. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)
  • Okrem autentických miest v meste Baltimore sa natáčalo aj v ďalších dvoch mestách v americkom štáte Maryland, a to Annapolis a Curtis Bay. (MikaelSVK)
  • Jacinda Barrett, představitelka Lindy Morrison, je ve skutečnosti dcera hasiče, který má za sebou 33 letou kariéru. (KucC)

Reklama

Reklama