Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Petus 

všechny recenze uživatele

Hrabě Monte Cristo byla vždycky moje srdcová záležitost. Možná právě proto mě žádná z existujících verzí nijak zvlášť neuchvátila, v některých případech spíše znechutila. Nicméně verze s Richardem Chamberlainem je čestnou výjimkou a jestli pro mě některý z představitelů hlavní role kdy představovali skutečného Edmonda aka hraběte, pak právě on. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem běžet omylem ČT2 (na ZOOMu bylo Údolí vlků (2016)!), trošku se zaposlouchal a zadíval do jedné z mnoha adaptací Dumasova románu (kolik jich vlastně je?) a po uvrhnutí hlavního hrdiny do žaláře už jsem musel film dočumět, ač jsem tušil/věděl, jak film dopadne. Velmi zdařilá adaptace! ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele

i přes nespornou snahu režiséra a herců v titulních rolích nemůži film dosáhnout úrovně knihy. Jeho pojetí jako televizního filmu se nemohlo odrazit v různých zkratkách, náznacích a nedotaženostech. Film lze doporučit ke shlédnutí o dovolené, kdy potřebujete zaplnit čas, ale ne v době, kdy od filmu očekáváte něco hodnotného. Pokud máte tyhle nároky, sáhněte po jiném titulu - nebo si přečtěte knihu. Přemýšlel jsem nad tím, jestli je na tom lépe ten kdo si nejprve přečte knihu a pak zhlédne film, nebo naopak. Kdybych byl před toto volbou, sám nevím, kterou bych si zvolil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo sú asi dve verzie tohto filmu, pričom tá kratšia pôsobí ako z rýchlika. Až mám chuť sa pustiť do seriálu. Známy príbeh je nakrútený príťažlivo najmä v prvej polovici, po návrate na súš strávime väčšinu času v nezaujímavých interiéroch a začne byť jasné, že ide o televízny film. Čo však nie je primárne výčitka, dej poriadne odsýpa, slávni herci hrajú vynikajúco, teda okrem Chamberlaina, ten mi pripadal pri Howardovi, Pleasenceovi a Curtisovi trochu drevený. Ale tá vážnosť a pátos k tejto postave asi patrí. Občas pôsobí film úsmevne, dokonalý chrup aj po 14 rokoch vo väznici, postarší Chamberlain na začiatku ako 19 ročný chlapec a neschopnosť postáv rozpoznať známu tvár iba vďaka sivému prelivu by dnes už asi neprešli. 70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlé, příliš krátké, ale i přesto velmi kvalitní, za což jsem velmi rád. Richard Chamberlain je charizmaťák a dabing Miroslava Moravce mu ještě přidává a i celkově je dabing velmi příjemně obsazený (K.M.Walló)... ale teď k filmu jako takovému. Natočené je to pěkně, dýchá z toho krásná dobrodružná historická atmosféra, je to působivě obsazené (snad jen na Mercedes, která mi nepřišla nijak zvlášť pěkná. Film bych rodělil do dvou přibližně stejně dlouhých částí - ta první, zatčení, uvěznění a následný únik se mi líbila víc, nepůsobí tak zkratkovitě a hlavně záběry z pevnosti d'If jsou nezapomenutelné. Druhá část (od útěku) má taky spoustu do sebe - hlavně Dantesovo odškrtávání obětí (První... Druhý...), ale je to už příliš rychlé a hlavně závěr působí strašně zkratkovitě, klidně to mohlo být delší, ale s předlohou si tvůrci poradili skvěle a mě se výsledek líbil. Neviděl jsem všechny verze, ale nejlepší není (1998) a není ani nejhorší (2002), takže celkem parádní a velmi silně (a zasloužené) čtyři hvězdičky, hlavně ale za příběh a hlavního představitele, který je parádní. 75%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama