Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty, kteří vyžadují, aby se film co nejvěrněji držel předlohy, ale tohle bylo fakt moc. Dumas se obrací v hrobě a divák se nudí a trpí. Kdyby aspoň po formální stránce to vypadalo k světu, vždyť takové téma vysloveně svádí k velké kostýmní megaprodukci. Jenže tenhle film vypadá jako dražší televizní inscenace, kde se ani tvůrci neobtěžovali s širokoúhlým formátem. Dobrá, mizernou výpravu nechť veme čert, ale ten adaptovaný scenář, to je učiněná hrůza. A nenápaditá režie mistra propadáků Kevina Reynoldse. A Guy Pearce si Strojem času a tímhle paskvilem kope profesní hrob. A to už stačilo. Jdu si dát studený obklad na čelo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší verze, o které jsem si myslel, že už jsem ji kdysi hodnotil. Tahle má sice pěkné prostředí a výpravu, možná i nejlepšího abbé Farriu (Richard Harris), ale jinak to jak scenáristicky, tak i herecky stojí za prd a ač je to k nevíře, je to hrozně dlouhé. Sice jsem to viděl už kdysi dávno, ale pamatuji si toho dost - začátek mě bavil, ale po odjezdu z ostrova Montecristo to byla jedna velká nuda... 40%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak si tady čtu některé vaše komentáře a svým způsobem vám rozumím a chápu vás. Ale na sledování filmů je krásné to, že něco může být pro někoho úplný odpad a pro někoho to může být životní kult. Nechci tím říct, že tenhle film je můj nejoblíbenější - to rozhodně NE!!! Ale mě osobně ani nevadilo, že se film soutředil na úplně něco jiného než na historický kontext a nedržel se předlohy. Já jsem ho bral jako individuální film a užil jsem si ho. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Určitě nejslabší zfilmování Monte Christa jaké jsem viděl. Není to tím, že tvůrci zúžily příběh do dvou hodinové stopáže (verze s Richardem Chamberlainem je ještě kratší a i tak se povedla). Problém je jinde. No vlastně skoro všude. Jim Caevizel určité charisma má, ale v roli Edmonda Dantese jsem už viděl lepší. Ostatní herci jsou bohužel průměrní, někteří až podprůměrní. Ani Kevin Reynolds nepředvedl to co umí (když jsem viděl na poli při závěrečném souboji koleje od auta, to jsem si něco pomyslel). Celkem je to sice koukatelná podívaná, ale stejně se k ní nebudete vracet. P.S.: Coby představitel hlavní role Jean Marais vítězí na celé čáře. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Alexandre Dumas asi dumá, co komu udělal. Sice to mohlo být ještě horší, ale to jen v případě, že si odmyslíte inspiraci slavným románem a představíte si to jako film o chlápkovi, co zdrhnul z basy a má na všechny pivku (což si hlavní předtavitel po herecké stránce vyložil po svém). Dokonce i jindy dobrý Pearce přehrával až hanba. Kravina na n-tou! 2* dávám jen za výpravu, kostýmy a Richarda Harrise, jediného z herců, který za něco stál. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Zelenohnědé hedvábné šaty, které má na sobě Helen McCrory (Valentina Villefort) při Albertově párty, jsou ty samé šaty, které nosí Natasha Little (Augusta Leigh), když ji Byron doprovází na ples ve filmu Byron (2003). Také Victoria Hopkins má na sobě tyto šaty v seriálu The Regency House Party (2004). (HappySmile)
  • Bílé puntíkované šaty s květinovým vzorem na živůtku, které má na sobě Dagmara Dominczyk (Mercedes Iguanada) v kanceláři monsiňora Villeforta, jsou ty samé, co měla na sobě Julia Sawalha (Lydia Bennet) při pozorování Wickhamovy jízdy na koni v seriálu Pýcha a předsudek (1995). Ten samý kostým měla také Ruby Bentall(Mary Bennet) na plese Meryton Assembly v seriálu Lost in Austen (2008). (HappySmile)
  • Edmond Dantes (Jim Caviezel) sa u sudcu Villeforta (James Frain) priznal, že nevie čítať. Vo väzení mu ale nerobí problém prečítať zo steny "God wile give me justice". (Insomnia)

Reklama

Reklama