Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Od Dumasa som čo to prečítala, ale Grófa Monte Christa som vynechávala, akosi som si ho až príliš spájala s detskou spomienkou na film s Richardom Chamberlainom, ktorý mi je ako herec veľmi protivný a okrem Skleneného pekla a Troch mušketierov som celú jeho filmografiu kruto ignorovala. Túto verziu mi doporučila mama, ktorá sa pri ukážkach len veľmi letmo zmienila, že to bolo pekné. Teda som sa do toho jeden večer pustila, a musím povedať, že mala pravdu. Naozaj to bolo pekné a večer strávený v prítomnosti zradeného Jamesa Caviezela, krásnej Dagmar Dominczyk a zloducha Guy Pearceho bol veľmi príjemný. Dlhšia stopáž bola naplnená, hudobný doprovod fajn. Neznalá predlohy a predchádzajúcich filmov nemám s čím porovnávať, preto hodnotím len túto verziu samostatne bez ďalších vnemov a okrem pár detailov mu naozaj nemám čo vytknúť. Chváliť musím Jamesa Caviezela, ktorý bezchybne a dôverihodne odohral niekoľko polôh, ktorého jeho postava mala, okrem toho mi v niekoľkých vzácnych momentoch pripomínal Christiana Bala, takže za mňa spokojnosť. Určite som nalákaná aj na prečítanie knižky, ktoré už nemám žiadny dôvod odkladať. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Doma vlastnim cely trojzvazkovy Dumasov roman, ktory mi ostal po dedkovi. Precital som ho asi trikrat. Nadherny pribeh, dokonala pomsta, neuveritelne zive postavy a ich pribehy. Citatelova mysel si moze len predstavovat tu velkolepost. Tato filmova adaptacia sa teda mojim predstavam skoro nepriblizila. Bieda. Neodporucam. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornová verze jednoho z známějších příběhů Alexandra Dumase st. kterou rozhodně nevezmou v potaz fanoušci literární předlohy. Příběh je pro svoji volnost a nadhled značně poupraven, tudíž snímek předkládá dějství snad jen předlohou se inspirující, byť se zachováním všech postav. A tak tedy tvůrci jednoznačně vyprodukovali zcela ojedinělý zábavný dobrodružný film a to bez očekávané špetky romantismu, intrik a lstivosti. Ale nakonec, proč ne? Filmových verzí je už spousta a tak není od věci si s tím krapet pohrát. A tak se tento počin může zařadit ke snímkům ´Tři mušketýři´ z roku 1993 a ´Muž se železnou maskou´z roku 1998. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si léto ala Monte Cristo (začala to zrenovovaná verze s Maraisem 1954, pak Chamberlain 1975, Depardieu 1998 [asi jsem divná, ale mě v té roli neurážel jako ostatní] a věrně věrná série z roku 1979 v původním znění), do toho četla celých šest svazků Dumase a znovu si uvědomila, jak skvělý příběh to je, jak propracované postavy a filozofické úvahy, až je to pro lidi škoda. Bohužel jsem maximalistka, tak jsem se rozhodla to zakončit i touto emerickou záležitostí, což byl takový úkrok vedle, že si budu muset pustit ještě nějakou jinou verzi znovu, ať to přemáznu! Tady je vidět, že ani zvučná jména a pěkné exteriéry nezmůžou nic. Přitom stačilo tak málo (někdo už to tu zmiňuje), mohli to pojmenovat třeba Láska a zrada nebo Tenkrát u moře... mew. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo jako povedené zpracování HMC. Sice jsem neviděl jiný film na tohle téma, ale líbilo se mi to. Úplně jednoduchý děj Vás sice z křesla nevytrhne, ale ty dvě hodinky jsem si užil a neprohloupil. Caviezel zahrál bravůrně, "memenťák" zvládnul záporáka nad moje očekávání a pak tam přijel(a) Mercedes všichni se o ní poprali a to už byl skoro konec filmu. Škoda Mercedes(a za chvíli tu budeme mít "Rychle a zběsile"), ta to měla asi nejtěžší. Jinak čekal jsem tu vyšší hodnocení. 80% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Scenárista Jay Wolpert prišiel s nápadom, že Edmond Dantes (Jim Caviezel) a Fernand Mondego (Guy Pearce) budú na začiatku príbehu dobrými priateľmi. Veril, že vďaka tomu by nenávisť, ktorá medzi nimi vznikne, bola emotívnejšia a dôveryhodnejšia. (ČSFD)
  • Príbeh v knihe začína priplávaním Faraóna do prístavu v Marseilles. O tom, čo sa stalo na ostrove Elba, sa dozvedáme z rozprávania hlavného hrdinu. Tvorcovia filmu sa však rozhodli túto časť deja radšej natočiť než len prerozprávať. (ČSFD)
  • James Frain a Henry Cavill se znovu setkali i během natáčení seriálu Tudorovci (od r. 2007).. (Mayandra)

Reklama

Reklama