Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

cariada 

všechny recenze uživatele

Starší verze klasického románu. O příběhu se nemá cenu zminovat jelikož ten každý zná. Přesto si nemůžu pomoct ,ale nesedí mě tu hlavní představitel. Aspoň ze záčátku před uvězněním působí dost negativně až arogantně. Nová verze s Brosmanem mě přišla povedenější aspoň mě se víc líbí. Přesto je to pěkný dobrodružný snímek o pomstě. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Počátkem srpna 2011 jsem se byl osobně na pevnosti d´If podívat a po návratu domů jsem si řekl, že by neškodilo si osud Edmonda Dantese připomenout. Příběh zná snad opravdu každý, takže co se týče samotného zpracování - rozhodně není špatné. Film se zbytečně netáhne, R.Chamberlain má pro svou roli dostatečné charisma, i ostatní postavy hrají solidně. Nejlepší verzí je ovšem ta z roku 1954, kde září Jean Marais. Všechny ostatní verze se mu nemohou vyrovnat, proto dávám Chamberlainovi 70%. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zo štyroch adaptácií, ktoré som mal možnosť zhliadnuť, je práve táto najlepšia a vďaka Chamberlainovi aj najpamätnejšia. A hoci bol Dumas Francúz, je paradoxné a pre Francúzov iste skľučujúce, že najlepšie sa ho podarilo stvárniť na britskom striebornom plátne. A Chamberlain je zasa najlepším Monte Christom, aj keď aj Marais bol dobrý. Príbeh má solídne tempo, dejový spád a vďaka príjemnej stopáži sa viac než statočne vyhýba ukecanejším a nudnejším pasážam. Je síce pravda, že prvú polovicu (vo väzení a na úteku) som si užíval viac ako tú druhú, ale je to tak v každej adaptácii. O herecké výkony sa stará skvostné svetové obsadenie (zamaskovaného Howarda bolo relatívne ťažko spoznať), na ktoré sa dá spoľahnúť. Na to, že ide "iba" o televízne spracovanie, pôsobivé. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Můžu srovnat dvě slavné verze. A obě jistě budou mít své zastánce i kritiky. Pro mě vítězem zůstává ta s Jeanem Maraisem. Přeci jen se mi velmi líbila výpravnost a Jean Marais pro mě v roli zůstal charismatičtějším. Richard Chamberlain na mě občas s těmi bílými fousy působil jako Dracula, když shlížel shůry. Ani výprava mě příliš nepřesvědčila. Ale obecně je Hrabě Monte Christo jeden z nesmrtelných vynikajícně napsaných příběhů, které prostě nestárnou. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No docela to šlo. Oproti katastrofálnímu snímku z roku 2002 s Jamesem Caviezelem bylo tohle zpracování osobité a Richard Chamberlain dokázal do Monte Crista vtisknout něco co mu nedokázal dát ani Gerard Depardieu v geniálním seriálu ani Jean Marais. Vyřazovala z něj taková chladná radost z každé vykonané pomsty. Na druhou stranu to byla vcelku rychle, podivně a nereálně vykonaná pomsta a na filmu je hodně znát televizní zpracování takže tak napůl ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama