Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

golfista 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle film jmenoval jinak, postavy se jmenovaly nějak "americky", možná bych hvězdičku přidal. Pokud bych to bral vážně jako adaptaci Dumase, pak bych musel hvězdičku ubrat (takhle ho zprasit !) ... Tenhle víkend (11/2004) je nějak "přemontecristováno". Včera Depardieu, ráno Caviezel, odpoledne Chamberlain. Jedno je jisté - tenhle americký je z nich nejhorší ... ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto filmu som takmer plakal. Nie od dojatia, ale od zdesenia. Čo komu európania spravili, že si zaslúžia takéto prznenie klasiky od Američanov? Zaslúžime si to?! Vadí mi prehnaná akčnosť, vadia mi "latexové" herecké výkony (hlavne krásnej Mercedes), vadí mi absolútne nezmyslné správanie postáv (hlavne krásnej Mercedes), vadí mi vlastne všetko (áno, hlavne Mercedes), zachraňuje to aspoň kamera. A to na dobrý film nestačí. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Někdo tady v komentáři napsal něco v tom smyslu, že neví jestli se má zlobit, že film byl moc krátký nebo dlouhý. Vystihl to naprosto přesně. Mám stejný pocit. Že má námět obrovský potenciál, to víme všichni. Co je tedy na tomto snímku špatně? Výprava ne, je dostatečně pompézní a bohatá, hezky se na to kouká. Herci jsou také v pohodě, Caviezel je pro tuto roli jako stvořený, ostatní mu zdatně přizvukují. V trapu je opravdu stopáž, neb do 126 minut se prostě celý příběh v této podobě nacpat nedá. Začátek filmu se zdá zdlouhavý, nástup hraběte odflákly a aby alespoň trochu plynule navazoval děj dle posloupnost,i byly uměle vytvořeny hluchá místa, která dílo zkázy dokončila. Film měl obrovský potenciál strčit verzi z roku 1998 do kapsy, kdyby mu dali ještě jednou 126 minut a tudíž prostor na psychologické dokreslení postav a dobarvení jednotlivých scén.Takhle jsem to viděla na dvě*, tu třetí má za svůj výkon pan Hrábě Monte Cristo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla někdy před rokem a pamatuji si z něj akorát nudu, nezájem a netrpělivost, kdy už to skončí a jestli u toho mám s prarodiči (miluju je, ale koukají fakt na kdejakou peachovinu) dál sedět, nebo jít radši luštit křížovky. Pár relativně slavných jmen nezachrání tuto prapodivnou (domrvenou) adaptaci Dumasova románu před úděsnou nezáživností a několika WTF momenty. Podruhé už ne, neděkuji. 41% ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Scénář zasahuje do předlohy opravdu mocně a místy vyloženě zbytečně a hloupě. Nicméně přes všechny neduhy (a není jich málo) bych to zas tak hrozně s tím Dumasem, obracejícím se v hrobu, neviděl. Je to zkrátka pojato hodně moderně a nuda to určitě není. Caviezel se typově na Monte Crista hodí (možná nejvíc ze všech) a scéna, kdy ho poprvé po letech spatřila Mercedes, byla nejlepší ze všech čtyř verzí, které jsem viděl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Kevin Reynolds sa rozhodol, že Abbe Faria (Richard Harris) sa do Edmondovej (Jim Caviezel) cely prekope zospodu. Nápad, že by sa prebúral cez stenu mu totiž pripadal ako filmové klišé. (ČSFD)
  • Príbeh v knihe začína priplávaním Faraóna do prístavu v Marseilles. O tom, čo sa stalo na ostrove Elba, sa dozvedáme z rozprávania hlavného hrdinu. Tvorcovia filmu sa však rozhodli túto časť deja radšej natočiť než len prerozprávať. (ČSFD)

Reklama

Reklama