Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

mortak 

všechny recenze uživatele

Herci se podobají podezřelým. Jak ukazuje úvodní film ve filmu, podezřelí skrývají pravdu a hrají si na nevinné, přičemž jeden z nich je vrah. Herci neustále hrají jiné postavy, takže i u nich je stejně težké dostat se k pravdě. Scénaristé si uvědomili, že každý, kdo přečetl několik románů Agathy Christie, odhadne vraha hned na začátku, a tak se rozhodli využít natáčení filmu a soupeření hvězd k opepření detektivní zápletky. Taylor i Novak si své role užívají, je tu mnoho skvělých hlášek, a právě to, nikoliv Agatha Christie, dělá z filmu solidní zážitek. A překvapilo mě, jaký je Edward Fox, ehm, prcek. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som rád čítal diela Agathy Christie. Paradoxne som nikdy neobľuboval filmy nakrútené podľa jej predlôh. Počnúc Vraždou v Orient exprese a končiac dnešným Rozbitým zrkadlom. Jednak David Suchet a Angela Landsbury nezodpovedajú mojim predstavám vytvoreným pri čítaní jej detektívok a tiež naftalínovosť, ktorú je cítiť z týchto predčasne zostarnutých filmov. Tvorcovia sa príliš snažili vtlačiť do filmov atmosféru starej dobrej Anglie, čím vytvorili staré a nie príliš dobré filmy, pri ktorých sa výrazne nudím. A tak ma z Rozbitého zrkadla zaujala iba nezvyčajne rozsiahla zbierka známych hercov a herečiek. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Ach ta Marplová, to je fakt číslo! Tento film mě utvrdil v mé teorii, kde Angela Lansbury hledala inspiraci pro roli Jessici Fletcherové... Nicméně - takováto Marplovka je zaručeně jedna z nejlepších. Ostatní mi příjdou moc fádní, nudné, apatické, jiné zase infantilní, a další zase přehnaně aktivní. Detektivek od Agathy Christie jsem přečetl mraky, postava Marplové je mi jednou z těch méně sympatických, ale když už bych ji měl mít, tak přesně v takovémto balení. Že tvůrci přestali Angelu obsazovat do dalších filmů, jelikož se jim zdála tehdy málo stará (viz. Encyklopedie Agathy Christie), mi příjde poněkud hloupé. Co se dalšího týká - úpravy originálu malé a dobré, režie v příjemném duchu své doby a Elizabeth Taylor jako tradičně brilantní. Co si více přát? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje úplně první detektivka, kterou jsem v životě viděl. S mojí babičkou, v malém maloměstském biografu, ca desetiletý. Je snad jasné, že pro malého špunta to bylo velké dobrodružství. To zklamání, když film začal černobíle... A o to větší nadšení, když po chvíli zbarevněl! (mch. skvělý nápad, s tím filmem ve filmu na úvod). A jak hrozně moc se mi líbila Kim Novak... (a není divu, líbí se mi pořád). A moje zděšení při scéně s Geraldinou Chaplinovou a inhalátorem! (i dneska ve mně trochu hrklo). Prostě silný a nezapomenutelný zážitek. Myslím, že kdybych film viděl poprvé nyní, rozuzlení mi bude brzy jasné, zdá se mi totiž docela okaté. Tenkrát jsem ovšem zíral a nestačil se divit, jak jsem byl doběhnutý. A to se mi moc líbilo a zaujalo mě to natolik, že tím okamžikem vzplála moje vášeň pro detektivky, kterých jsem pak v následujících několika letech přečetl tucty. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama