Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (101)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Konceptuálně ne úplně marný sequel, ale k čemu je koncept, když to ve výsledku dopadlo jako skoro vždycky na Netflixu. Zpracování bez šťávy a energie, postavy by to měly táhnout, ale ani jedna nezaujme. Těšil jsem se alespoň na pěkné záběry z Barcelony, ale ani to město, které narvali do názvu, nedokázali vytěžit. Jedna paní Bier je holt víc než dva Pastorové. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Už hodinu na to koukám, ještě 50 minut. Bože...já to asi nedám. Strašná sračka 🤮 .......Dodíval jsem se a HNUS 😡😡😡Nejdřív jsem si pustil film z roku 2018, abych si připomněl o co jako šlo. Filmu jsem dal kdysi 60%. Po dnešním shlédnutím se divím, že jsem tomu předchozímu dal tolik %. Byla to totiž dost nuda. A Barcelona? Amatérská sračka s hnusným hereckým obsazením. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Takže aj keď tento film nie je taký dobrý ako prvý, v žiadnom prípade to nie je zlé pokračovanie. Na začiatku filmu som bol dosť prekvapený, lebo perspektíva je z úplne iného uhla, na aký ste pri takomto filme zvyknutí. Film sa zaoberá niektorými otázkami o tvoroch a zároveň zachováva atmosféru tajomstva. Dej je väčšinou solídny, len s menším zadrhnutím ku koncu. Motivácia postáv je do značnej miery vierohodná, s výnimkou jedného antagonistu, ktorého stvárnenie pôsobí mierne prehnane. Spojenie tejto postavy s určitou inštitúciou môže vysvetliť nespokojné hodnotenie. Ale, čo je veľké plus pokračovania je rýchle tempo 6/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Tenhle sequel měl slušně nakročeno do chvíle než jsem zjistil, že monstra, který by bylo tentokrát možný bez problému vidět zase neuvidíme a kromě jedný teorie se o nich zase nic moc nedozvíme. Taky jsem se bavil mnohem víc než začala na danym postaposvětě pobíhat sekta “vidoucích” fanatiků. Ty bych nejradši z příběhu vynechal a soustředil bych se jenom na hlavního (anti)hrdinu. Pojetí, že hlavní postava je minimálně ze začátku záporák (byť asi s dobrym úmyslem) se mi naopak vcelku líbilo. Atmosféra zničený Barcelony byla taky docela zajímavá. Kdyby příběh byl nejdřív o seznámení s “vidoucí” postavou a následně se rozjela bitka mezi monstrama a zbytkem lidstva díky jistym DNA modifikacím (viz závěr), moh být výsledek o dost lepší. Tahle bitka byl asi námět na případnej třetí díl, ale obávám se, že toho se fakt vzhledem k bídnejm ohlasům a recenzím fakt nedočkáme. Žádnej průšvih se sice nekoná, ale oproti původnímu filmu jde o velkej sešup dolu, co se zábavnosti a napětí týče, dvě hodně silný hvězdy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut působila Barcelona jako solidně vypadající postapo horůrek.  Ovšem bez komorní atmosféry originálu, nebo třeba Tichého místa. Ale to by tolik nevadilo. Horší je mnoho hloupých chyb a nelogičností. Podotýkám, že zcela zbytečných. A těch působivých scén jednoduše není dost, aby je vyvážily. Tvůrci navíc pracují s jiným motivem, než je nadpřirozeno, nebo napětí. Ukazují další způsob vetřelců, jak zlikvidovat ty, co přežili. Což by mohla být silná hrozba a zajímavé téma, ale v tomto podání mi byl osud všech postav, skoro celý film lhostejný. Závěrečný rozhovor u odběru krve, dokázal celý příběh shrnout do pěti vět. Slabá netflixárna, na které se sice nešetřilo penězi, ale talentem a invencí ano. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)
  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)

Reklama

Reklama