Reklama

Reklama

Životní příběh vládce Amazonu

  • USA Bezos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na základě skutečného příběhu Jeffa Bezose, jednoho z nejbohatších mužů světa. Zaznamenává pracovní začátky skromného, trochu neohrabaného podnikatele a jeho misi k uskutečnění elektronického obchodování. Bezos vytvořil Amazon, největší světovou společnost internetového obchodu a stal se jedním z nejmajetnějších lidí na světě. Od roku 2017 až do 28. srpna 2020 byl nejbohatším člověkem planety s majetkem 200 miliard dolarů. (JOJ Cinema)

(více)

Zajímavosti (9)

  • K obchodní schůzce mezi Jeffem Bezosem (Armando Gutierrez) a Leonardem Riggiem (Kevin Sorbo), na níž se jednalo o obchodní transakci, došlo v roce 1996, kdy se k nim připojil i Riggiův bratr Stephen. Ve filmu k ní došlo pouze mezi nimi dvěma v roce 1995. (Johnny.ARN)
  • Shel Kaphan (Nick Friedman) přestal pracovat ve společnosti Amazon až v roce 1999. Do té doby začínal jako viceprezident pro výzkum a vývoj a později se stal technickým ředitelem. (Johnny.ARN)
  • Rodiče Jeffa Bezose (Armando Gutierrez), Jacie a Mike, investovali do společnosti, která se stala Amazonem, až v roce 1995. Ve filmu mu dali své životní úspory ještě před založením společnosti. Ve skutečném životě také dali 100 000 amerických dolarů. (Johnny.ARN)
  • Když Jeff Bezos (Armando Gutierrez) mluvil o velkých amerických společnostech, zmínil společnost Disney. Ve filmu Walt Before Mickey (2015) Armando Gutierrez ztvárnil Uba Iwerkse, animátora Walta Disneyho. (Johnny.ARN)
  • Vo filme si sťahováka zahral Jorge Masvidal, bývalý bojovník a hviezda UFC. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama