Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

50% a jednoznačně nejslabší Cohenův film. Borat a částečně i Brüno těžili hlavně ze šokování a interakcí s reálnými, nic netušícími lidmi. Ali G je ale od začátku do konce "jen" film se samými herci, který sice má pár scén k popukání, ale zbytek je dost slabý a myslím, že podruhé už bych se na to dobrovolně nepodívala. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Začínám rozumět srovnávání Sachy Barona Cohena s Peterem Sellersem. Tak jako je Borat vlastně buranskou reinkarnací Sellersova Hrundiho z Večírku, hip-hoper Ali G má leccos společného s inspektorem Clouseauem. Není to tak absurdní přirovnání, jak vypadá, oba charaktery jsou založeny na stejných komediálních principech. Clouseau byl v osobním životě outsider, což si kompenzoval v profesi - zakládal si na imagi neomylného mozku ze Sureté a pečlivě si budoval vlastní kult hvězdy. Ali G maskuje své loserství bohorovnou pózou hip-hopu. Clouseau zas a znovu padal z výšin odvážných dedukcí na ústa díky něčemu zásadnímu, co přehlédl. Sebevědomý projev Aliho G vždy umlčí nějaká trapná mezera ve všeobecném vzdělání (jako třeba posloupnost písmen v abecedě). Dokonce by se dala najít souvislost mezi Clouseauovým frankoanglickým názvoslovím a Aliho hip-hopovou hatmatilkou. ;-) V každém případě je mi na Mr. Cohenovi sympatické, že i když jsou jeho komedie velmi odvázané (a sprosté), nedají se přiřadit po bok filmů Roba Schneidera, Adama Sandlera a jim podobných. Narozdíl od nich Baron nehraje pitvořícího se zhulence. Po vzoru starých mistrů (jako byl třeba právě Sellers) hraje toho idiota s vážnou tváří a o to třeskutěji jeho gagy působí. Rob Schneider nemůže ztratit důstojnost, protože žádnou nemá. Ali G si na ní - tak jako Clouseau - zakládá a proto jsou jeho trapasy (většinou) vtipné. Ale je škoda, že se film vydal cestou kompletně inscenované komedie. Ali G byl původně tak jako Borat mystifikačním médiem. Hosté jeho televizní talk-show věřili, že je reálným idolem puberťáků a že prostřednictvím jeho pořadu jim nalijí do hlav něco chytrého. Blbost moderátora se pak ukázala být neočekávanou překážkou. Radši než film bych proto viděl předlohu, kde se Ali G například zcela vážně ptá katolického kněze, jestli není zvláštní náhoda, že se Ježíš Kristus narodil zrovna o Vánocích... :-D 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £5miliónovTržby Celosvetovo $25,600,000Sacha Baron Cohen je fakt niečo, na Angličana fakt moc nadaný komik, vydarene zosmiešňujúci všetko čo mu príde do cesty, hlavne si berie na paškál Americký spôsob života v čom sa fakt moc vyžíva a príde rada aj na Matrixovú akciu, čo je, moc, moc, fajne. /80%/ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem doposud nikdy neviděl celej. Nedávno bežel v bedně a já jsem ho konečně dokoukal celej a tak ho můžu ohodnotit. Komedii balancující na hraně trapnosti. Někdy fóry vychází, ale mnohdy jsou už za čárou. Povedenej humor střídá ten trapnej a tak je to v podstatě po celou stopáž filmu. Já mám podobný úlety v celku rád a tak můžu s klidným srdcem dát 3 hvězdy. V tomhle případě dokážu pochopit jak 5ti hvězdičkový hodnocení tak i odpad. Tenhle humor prostě neosloví každýho. A jak jsem psal už výše u mě to vyšlo tak napůl. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Wicked! 3,5* Scenár je hlúpučký schválne, teda aspoň ja si myslím, že jeho klišovitosť je výsmechom tonám rovnakých scenárov tváriacich sa vážne, ibaže oblieka žlté rúcho a prízemným humorom si uťahuje hlavne sám zo seba. A aj keď druhá polovica naozaj stráca tempo, zabávala som sa nahlas a dobre. Je to proste film podľa Aliho, od Aliho a ušitý pre Aliho. Úžasne ma prekvapil Martin Freeman (ktorého som zaregistrovala až v Stopárovom sprievodcovi). Tu po boku Aliho žiaril ako slang a zvukové efekty chrliaci "brotha" a na ňom som sa v prvej polovici filmu smiala najviac. Jeho seriózna britská tvár v kombinácii s týmto výkonom je zabiják :-D Wicked! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V čase 52:50 při odchodu Aliho (Sacha Baron Cohen) z kabinetu parlamentu, člen říkající „západ“ ukazuje znak „West Coast“ špatně – prostředníček přes prsteníček. Správně mají být prsty prohozené. (lukaaris)

Reklama

Reklama