Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Sgt.Pepper 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který má svůj šarm, vtip i hloubku..vcelku jednoduchá zápletka bez překvapivého konce působí přirozeně a na nic si nehraje..nechce si diváka koupit ani ohromit..hlášky u doktora s pomocníkem Bobem lehce pobaví, hádky mezi sestrami lehce rozhodí..kvalitní obsazení- doktor DeNiro, zlosyn DiCaprio a sestry Streep a Keaton..co žádat víc? ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já se často nechám strhnout jakoukoliv atmosférou a nalazuju se na podobnou frekvenci jako má film, ale když dostanu prostor, že se film i o vážným tématu nebere zas tak vážně, vydere se na povrch velice snadno mý cynický já, co se směje. A tady mě ještě popichovali - a já se smála, hodně. Mám ke stáří a životu fakt úctu, ale třeba s dědečkem to prostě udržet nešlo, a jsem vlastně trochu naštvaná, že mě donutili tohle znevážit. Dojáková hudba Rachel Portman spíš škodí tomuhle (na Hollywood a na téma: vážné nemoci) celkem s nadhledem a humorem zplozenýmu dílku. I když samozřejmě patos se taky najde, ale mohlo bejt dááleko hůř. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě na tenhle film o umírání fungoval. Leo hraje vlastně dospělejší verzi Gilberta Crapea. Herecký velekoncert zde ovšem předvádí duo Meryl/Diane. Nikdy nechápu jak to ta Streepová dělá, že je v každé své roli milimetrově přesná. Robert De Niro jako producent si střihnul roličku doktůrka. Příjemně bolestivý film, který díky svým životním zkušenostem ocením asi trošku jinak než zde přítomná většina. 75% ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Bylo by to bývalo bylo fakt dobrý. Jenže na můj vkus je to hrozně nedotažený. Takový komorní drama, které dokáže zaujmout. Představoval bych si lepší zajímavější závěr. Možná to někdo naopak ocení, ale já tyhle filmy které jsou jen lehce o něčem, ale není to nijak celistvě ukončené, či alespoň lépe naznačené, jak by to mělo vyvrcholit, nedokážu nějak docenit. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komorní dramata o opětném scelování rodinných pout, zvláště tam, kde hrozí smrt, v americkém provedení mívají leckdy neblahý zvyk se k zalknutí naplnit plačtivým patosem. Ani Marvinův pokoj se zcela nevyvaroval tohoto neduhu, přesto však zůstává docela vkusným a uměřeným zástupcem svého žánru a provenience. Kéž by svým postavám vkládal do úst menší množství vět obsahujících slovo "love", a zároveň vět méně lakujících postavy, jež je pronášejí, na krásno. Vždyť i bez toho by byly sympatické a pochopitelné. Kéž by již od počátku nenapovídal divákovi dojemně mile plačtivou hudbou, co má cítit. Tehdy, díky zcela přiměřenému neexhibicionistému výkonu Meryl Streep a Diane Keaton, bych řekl: "Dobrá práce. Ne skvělá, ale dobrá." Nadprůmě to ale pořád je, silné ***. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama