Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl pan Goscinny. Na jedné straně se tvůrci filmu celkem přesně drželi geniální comicsové předlohy, na straně druhé jsou tu takové úlety jako závěrečný vzdušný souboj, piráti na Nilu a Asterixova love-story, což s předlohou nemá nic společného a trochu ji degraduje. Navíc si tu Chabat také přisadil citacemi slavných filmů (mj. Star Wars, Tygr a drak atd.), které jsou vážně dost ujeté. Pokud jde o Asterixovy adaptace - ty animované nejsou nic moc, první hraný film je podivnou splácaninou z několika Asterixových epizod a "MISE KLEOPATRA" není splácaná, ale doslova přeplácaná a hodně CRAZY zábava. Pokud jste fanoušky kreslených Asterixů (mezi které se počítám), tak jí asi nezkousnete, pokud se rádi bavíte u ptákovin, tak budete možná spokojeni. Já volím kompromis :o) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra je znát už z úvodní sekvence, avšak nemyslím, že by kvůli tomu samotný film nějak strádal. V celkovém vyznění je sice druhý Asterix praštěnější a šílenější, ale o to víc nápaditější. Jamel Debbouze byl správně uťáplý a grácie Monica Bellucci dělala spíše modelku tamním návrhářkám než Kleopatru, protože některé její kostýmy byly opravdu nezapomenutelné. Film obsahuje i pár vhodně použitých odkazů na americké snímky, nebo mi to alespoň tak chvílemi připadalo. Zkrátka se mi tento díl líbil přibližně stejně jako ten předešlý, tudíž dávám i stejné hodnocení. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - kreslené filmy s Asterixem a Obelixem jsou naprosto dokonalé, ale mnohými zatracovaná hraná "jednička" se mi líbila hodně. A "dvojka" je ještě ujetější - a to v tom nejlepším slova smyslu! Neskutečné množství jemných i hrubších fórků, sem tam velice povedená parodie a výborná výtvarná i hudební složka...K tomu sympatičtí hrdinové a úžasná scénka, kdy nádherná Kleopatra strašlivým způsobem seřve Caesara. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

To je tááák pitomý film, že blbější by člověk jen těžko pohledal. Snaží se být bláznivý přesně ve stylu starých kreslených Asterixů, jenže velmi často sklouzává spíš do trapáren největšího kalibru. Potěší že není točený jen pro dětské publikum. Scény s sexuálním podtextem jsou fajn, stejně jako v bikinách se promenádující Kleopatra. Každopdně Mise Kleopatra je plná akce od začátku do konce a ve svém zběsilem tempu nemá čas ani na chviličku nudit. Jedna z nejlepších francouzských komedií posledních let. Ale stále to stačí tak na max. 50 - 60%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na scénu se nám vrátili naši staří známí. Jsou opět ve skvělé formě a to nejen díky kouzelnému nápoji.Taková roztomilá blbůstka, při které se vždycky mlátím smíchy. Mnohem lepší než předchozí díl. Monica Bellucci jako Kleopatra byla spíše neoblečená než oblečená. A jak řekl můj bratr, byla neuvěřitelně sexy. Gérard Depardieu jako Obelix je prostě neodolatelný a ta podoba s kreslenou postavičkou. Krásně barevný film. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu se třikrát objeví pirátská loď, která se pokaždé potopí. (PAHA)
  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)
  • Vo filme je nenápadne parodovaná kapela ZZ Top. Konkrétne ich vidno po príchode Asterixa (Christian Clavier) s kameňmi. (Jumar)

Reklama

Reklama