Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

krásný příklad pořekadla...méně,je někdy více.režisér Frédéric Forestier se rozhodl,že natočí tak velkolepou podívanou,že předčí i některé západní produkce...a ono se mu to opravdu podařilo,v debilitě tehle film nemá konkurenci.tvůrci se rozhodli do filmu nasrat úplně všecho,známé herce,sportovce,modelky,veškerá zvířata,velkolepé lokace atd.no a tak nějak zapoměnily na příběh,logiku i scénář.pár trapných scén,poskladaných dohromady,bez vtipu i logiky,nepochopitelný závěr,kam se rozhodli nasrat všechno a všechny,co se jim před tim nevešlo do děje a hlavně výsledek,jenž dělá předchozím dvou skvělým dílu,kurevskou ostudu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal i k dalšímu dílu Asterixe a Obelixe – no a bohužel musím říci, že jsem utrpěl další zklamání. To přišlo hned v úvodu, když jsem zjistil, že Christian Clavier na to hodil bobek (ono se mu nemůžu vlastně ani divit) a Cornillac byl jen mrzkou náhradou. Kvalita začala upadat již ve druhém díle, ale tady se docela vařilo z vody. Míra humora hodně smrděla trapností a přestože tu lze přece jenom narazit i na několik vtipných scén (či gagů), jako celek to moc nefungovalo. Především trapný Brutus mi lezl krkem od samotného počátku a asi jediné co mě zaujalo trochu více, byl závod s koňským spřežením, kterého se účastnil i můj oblíbenec Michael Schumacher. Potěšil i přiteplený Zinédine Zidane (tedy přiteplená byla jeho role). Sklenaříková mohla dostat odvážnější kostým, protože takhle ji zcela předčila Vanessa Hessler.40% ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne sice vyloženě trapné (to až na konci), bohužel ale zoufale nevtipné. Asterix (naprosto nemožný Cornillac) a Obelix jsou trestuhodně upozadeni a Brutus je jako figurka až příliš nesnesitelný (čemuž nepomáhá ani Cardův dabing). Zůstalo pár dílčích fórků, které sice potěší (jen málokdy opravdu pobaví), ale postrádají jakoukoliv logiku a nedovedou zamaskovat celkovou tvůrčí křeč, protože Tento Asterix nic jiného není a v posledních deseti minutách to definitivně vyplyne na povrch. Delon je ovšem geniální a pocta Michaelu Schumacherovi taky! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dříve, než započali práci na tomto filmu, musel někdo scénáristy trefit diskem do kebule, jinak snad není možné vytvořit tak dlouhý řetězec kostrbatě navazujících scén, z nichž většina nemá náboj, atmosféru, vtip a vlastně ani kloudný dialog (jednotlivé hlášky ale občas pecka!). Naštěstí sem ale tvůrci vložili několik zábavných postav (Asterix, Obelix, ani Lovestorix to ale nejsou), díky kterým se nakonec vyplatí film shlédnout. Zdaleka největší prostor tu má Brutus (s hlasem Josefa Cardy), ale i jeho zpočátku vtipná role časem omrzí. Samozřejmě je tu velký Ceasar s charizmatickým Alainem Delonem a poté již přicházejí cameo role. Uřvaný Nathan Jones, který se svým vzezřením podobá spíše Empire State Building než člověku, pobaví vždycky, ale úplně nejvíc mě dostala červená stáj z Maranella, resp. její zástupci. Jean Todt pečlivě měřící čas pomocí přesýpacích hodin a Schumi, řídící svůj povoz až nápadně podobný monopostu F1, byli výborní. Vůbec celý závěrečný závod vozatajů se ukázal býti nejlepší sekvencí snímku. A nakonec ještě přišel zmalovaný Zizu pohrát si s míčem. Nebýt těchto komických vsuvek, asi bych ty dvě hodiny prospal. Ale přítelkyně se bavila a to je hlavní:) p.s.: díky dobrému odkazu na Star Wars se mé hodnocení přeci jenom vyškrábalo na 40% 94 miliónů dolarů(rozpočet) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prakticky okrem Gérarda Depardieu sa na nových dobrodružstvách známych hrdinov z Gálie nepodieľal skoro nikto. A to ani zo štábu, takže aj obavy mnohých z režiséra sa potvrdili. Je to síce všetko vynovené, svieže a tvári sa to ako nadupaná dobrodružná zábavička, ale pravdou je, že pozliepaný scenár z drobných čiastočiek a skečov, ktoré sa snažili zaplátať najmä cameo roličkami známych osobností najrôznejšieho zrna nemal ten správny efekt. Nápad mal však naviac, aj postava Brutusa mala oveľa väčší potenciál. Vyzdvihnem však Delona a niektoré cameá tiež stáli za to. 55%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Scéna ze závodu vozatajů napodobuje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (Kaleidoskop)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama