Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. V rámci možností jde pořád o celkem obstojnou zábavu (pacifikace Banána je skvělá a Ibrovo cameo taktéž). Problémem však je, že celá Říše středu dost dojíždí na nevýrazného představitele Asterixe a pochybné scénáristické vsuvky, které nemají žádné příběhové opodstatnění (eskapáda v podání Karaoky je naprosto mimo). Největší zážitek tak mám ze solidního dabingu, díky kterému jsem si po většinu filmu představoval Suchánka v roli Asterixe. Bože, ten chlap by byl pro tu roli jako dělaný! Schválně si to zkuste představit... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já mám na Asterixe a jeho příběhy velikou slabost už od mala. Na každý nový film, ač hraný, nebo animovaný, se těším. Tohle byl rozhodně nejhorší ze všech, co doposud natočili. Začal bych výběrem Asterixova herce, kde je opravdu volba hodně špatná. Veliký mínus je pak volba českého dabingu - koho napadlo obsadit Suchánka a Koháka? Krvácely mi z toho uši. Jinak jde ale o celkem neškodnou a zábavnou komedii, která neurazí a právě i díky mé dlouholeté oddanosti tomuto hrdinovi jsem se bavil celkem slušně, už z drobného nadšení, že někdo do světa poslal další díl. ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele

na najnovsom asterixovi je podla mna najviac fascinujuce to, ze film je kompletne zruinovany bohapustym amaterizmom. co je v casoch prebujneneho ideologickeho pretlaku na filmy i serialy skutocna rarita (ak si odmyslime apeasement voci cine za hrst yuanov zhodenych vzduchovym balonom). trufam si tvrdit, ze tommy wiseau ziskal serioznu konkurenciu a asterix vazne ohrozuje primat the room o najtrapnejsi film slnecnej sustavy. v tomto pripade vsak clovek nevie, pre ake publikum je film stvoreny. deti totiz nechapu pokus o dospelacky humor a dospeli sa za brutalnu infantilizaciu niekdajsieho slavneho komiksu hanbia. hviezdicka za vincenta cassela, ktoreho mi bolo uprimne luto a trpel som spolu s nim pri kazdej jeho scene. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Dávám 3*, i když pokud jsem dával i čtvrtému dílu 3*, tady by to nakonec bylo spíš 3,5*. Na tenhle film se nejde koukat jako na vážnou věc. Stačí k tomu přistoupit jako k blbosti a přesně to od toho dostanete a tu a tam se možná zasmějete. Já se tedy při sledování bavil. Děj vlastně relativně jednoduchý, ale šperkují to klasické asterixovské prvky jako vtipná jména (princezna Fuj, Nabančim, Titanix...), moderní prvky aplikované do staré doby (poštovní holubi vrnící jako příchozí SMS) a zpomalené slomo záběry ala scény v Misi Kleopatra (tenkrát u toho hrálo Ti Amo, tentokrát Say You Say Me). Jontahan Cohen v jedné z hlavních rolích byl zajímavý a ačkoliv jsem se toho zpočátku bál, jeho nadabování Jakubem Kohákem bylo dobré, častokrát jsme si i říkali, jestli ho ten Kohák fakt nedabuje, protože kromě podoby ve jméně si jsou lehce podobní i vizáží. A milým překvapením byl také Michal Suchánek jako Asterix, toho jsem se také bál a bylo to až nad očekávání dobré. Určitě nelituju, že jsem film viděl a rád se tu a tam podívám zase. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Vozík, který se ve filmu vyskytl, je vyrobený podle francouzského automobilu Citroen 2CV. (Krtek123)
  • Ve scéně, kdy v paláci přichází zamaskovaný princ Du Deng (Tran Vu Tran) směrem k princezně a galům, je odkaz na Darth Vadera ze série Star Wars. (Krtek123)
  • Vincent Cassel (Julius Caesar) před natáčením filmu přečetl všechna současně vydaná alba Asterixových dobrodružství. (Krtek123)

Reklama

Reklama