Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (147)

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký fanoušek Asterixe a Obelixe, tak mi nemohl samozřejmě uniknout nový Asterix a Obelix film. No a musím říct, že jsem zklamaný. Důvody jsou především dva. Za prvé přeobsazení Asterixe a Obelixe (což není ten největší problém). Za druhé film jde v podobných stopách, jako Asterix a ve službách jejího veličenstva. Film vypadá, jako velká napodobenina ve službách její veličenstva, akorát jediný rozdíl je že film se odehrává v Číně. Také jsem byl zklamaný, jak ve filmu působil Asterix, který na mě působil velice zvláštně a za celý film jse mi neprodal. Film má sice pár vtipů, který pochopí dospělí, ale zbytek byl plochý. Ale jedna věc, která mě asi nejvíce zklamala bylo provedení známých scén z minulých hraných filmu či animovaných, kde jsem jenom mohl jenom zírat na to jak známe scény z minulých projektu, jsou tak moc uměle a ne zajímavě provedené. Doslova každou ránu, kterou dostane říman působí strašně uměle a necejtil jsem ten pocit co jsem vždycky cítil v minulých filmech. No a nové postavy mě byl hodně u zadku. Láme mi to srdce, ale jde asi o druhé či třetí nejhorší hrané provedení Asterixe a Obelixe. Za mě si to zaslouží o vlásek 4/10. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Je to takové meh. Skoro mám pocit, že film vznikl jen ze dvou důvodů. Natočit něco s Asterixem, aby se na značku nezapomnělo, a pokusit se natlačit do zadnice Číně, kde je promítání evropských titulů regulováno. Obsazení mizerné, chemie mezi herci pramálá, vtipy značně recyklované, a ne rozhodně tím způsobem, kdy o rodinné stříbro pečujete. Přidejte prazvláštní konec, ze kterého se nedá rozumně vybruslit do dalšího dílu, a nutně si musíte položit otázku, jestli vůbec nějaký chcete vidět. Jedna hvězda navíc za slepého mistra. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix 5. Asterix i Obelix jsou zcela jiní herci než v minulém díle, poprvé chybí Gérard Depardieu. A je to poznat. Oba hrdinové už nejsou tolik sympatičtí, navíc i chemie mezi jejich postavami je přímo tragická. Vincent Cassel je slabý Ceasar a do Delona má vskutku daleko, Cotillard má do zase neskutečně daleko do krásy a vznešenosti Monici Bellucci. Příběh je naprosto marný, Zlatan je snad to jediné, co je originální. Pobaví aspoň pár bojů a líbili se mi čínské postavy. Ale kromě podařených jmen a opravdu jen pár vtípků, vše působí neskutečně vynuceně, nudně a místy i trapně. Nečekal jsem, že to řeknu, ale zlatý minulý díl ...ve službách Jejího veličenstva. Byla to marnost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poctiovou komiksovou adaptací a dvojka ujetou šíleností s narážkami na kdeco. Od trojky to šlo s celoou sérií z kopce. Dalo by se říct, že to začalo odchodem Claviera a byla by to do určité míry pravda, protože odpovídajícího Asterixe se od té doby nedaří najít. Ale není to jen tím. Od té doby jdou totiž tvůrci výhradně ve stopách Mise Kleopatra, takže víc než o nějaký souvislý příběh šlo o sled gagů. Jenže chyběl tomu lehkost a vtip byl strašně nucený. U Říše středu se dá po letech vypozorovat určitý návrat ke kořenům, ale i tady je ta snaha být za každou cenu vtipný cítit na hony daleko. Pár fajn věcí se tu sice najde a za mě jednoznačně vede Zlatanova sekvence v hořících kulisách, ale je to tak jedna povedená scéna nebo gag na deset mizerných či sotva průměrných. Alespoň že herecky to není úplně špatné. Canet sice není ideálním Asterixem, ale z těch mizerných představitelů je asi ten nejlepší. Lellouche je pak důstojným nástupcem Depardieua. Cassel s Mařenkou potěšili, ale upřímně řečeno nemám ponětí, proč se zrovna tomuhle upsali. 35% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Stařešinu galské vesnice Archaixe si zahrál Philippe Canet, otec režiséra filmu a představitele Asterixe Guillauma Caneta. Ve filmu se také objevil syn Guillauma, Marcel Canet. (Krtek123)
  • Film se měl původně natáčet již v roce 2020, ale kvůli pandemii covid-19 se začalo natáčet až na jaře roku 2021. (Krtek123)
  • Film vyšel 64 let po vydání prvního asterixovského komiksového alba s názvem „Asterix z Galie“, které vyšlo v roce 1959. (Krtek123)

Reklama

Reklama