Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Naštěstí v době, kdy si tyhle obludky dávaly na televizních obrazovkách radostně pac, nebyl ještě náš syn na světě... Takže to odskákal synovec, kterému tohle švagrová pouštěla (netušil jsem, že je až taková sadistka). Nechápu, čím si to ten nebohý klučina zasloužil. Kdyby aspoň provedl něco pořádného, třeba zapálil školku, nebo se zamračil na sousedku, nebo tak něco... Aspoň jednu hvězdu dávám proto, že při sledování tuli-tuli utrpí děti podle mě přece jen o drobátko menší psychickou újmu, než u Pokémonů. Současně mám výborný nápad: Pokémoni mají svoje pošahané zbraně, Teletubbies bych vyzbrojil vidličkami, válečky na nudle a jejich přiblblými úsměvy a oba tyhle druhy zrůdných filmových postaviček bych nahnal do ringu, ať se tam pomordujou mezi sebou... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý to experiment "kolik mescalinu může sníst štáb a být při tom ještě schopen udržet kameru a něco natočit." Je to sice naprosto blbé (a o přínosnosti pro děti si mnoho dobrého nemyslím), leč zábavné. A hlavně tento seriál podnítil vznik spoustu legračních věcí, např. příběh o tom, jak měli Teletubbies moc špatnou náladu... :) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem sa snažiť byť objektívny voči tomuto detskému seriálu. Sú veci, ktoré musím hneď od začiatku skritizovať. Ako fakt, že každá epizóda má minimálne tretinu materiálu donekonečna recyklovanú. Sú to tie isté scénky znovu a znovu a znovu. Okrem toho je celkom otravné, že tvorcovia mohli využiť minimálne ešte 5 minút nového materiálu, keby sa nerozhodli prehrávať videá od detí dvakrát za sebou. Neviem načo tam potrebujú dávať reprízu toho čo sme pred chvíľkou videli. Možno by som sa na to díval inak keby som mal 3 roky, no bohužiaľ nemám. Možno príde deťom fascinujúce pozerať to isté video dvakrát. Alebo možno sa z toho môžu niečo naučiť. Neviem. Nedokážem sa cítiť to mentality cieľovej skupiny. Ale platí, že je to pre mňa problém. Postavičky vedia byť občas trošku otravné. No tam si viem predstaviť, že by to deťom vadiť nemuselo. Koniec koncov, všetci sme ako deti pozerali svoje blbosti, ktorým dospelí nemuseli rozumieť. A keď som niektoré epizódy pozeral, tak vnútorne mi dali dojem, že v tých dobrodružstvách často nie sú zlé myšlienky. Malí môžu dokázať veci, ktoré ani najväčší nedokážu, je potreba cítiť lásku, treba sa hrať bezpečne, veľa dobrého škodí ... a podobne. Takže v tomto si myslím, že tvorcovia to nechytili úplne nesprávne. Jediné čo je fakt problém je to, že "Teletubbies" je tak infantilná záležitosť, že pre rodičov, ktorí budú so svojimi deťmi pri telke sledovať program môžu z toho byť celkom frustrovaní. A potom ešte tá kopa zvukových efektov, ktoré po chvíli lezú na nervy. Čo ma na sérii bavilo? Baby-face slniečko. Neviem prečo. Ale tá predstava je celkom zlatá. Prostredie je celkom okey, Noo-Noo ako živý sloní vysávač je podľa mňa tiež vtipný. A ako som povedal, lekcie pre deti sú tu neni najhoršie. Na niektoré veci sme asi príliš starí. Ale na druhú stranu si hovorím, že keby som mal 3-4 roky, možno by som to hodnotil inak. Ale nemám. Hodnotenie: C- ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Perfektní režie, jedinečný scénář, hluboké dialogy, kamera natolik statická, že paradoxně umožňuje nečekané zvraty, nádherné kostýmy a nadupaný soundtrack. Herecký výkon vysavače Noo Noo by si zasloužil nominaci na Oscara. Pátou hvězdičku nedávám jen kvůli skandálnímu humbuku okolo Tinkyho Winkyho sexuální orientace;) Jen mi není dost dobře jasné, jakou vypovídací hodnotu a smysl mají zdejší hodnocení. Jak někteří ve svých komentářích správně zdůraznili, tento seriál je určený pro ty nejmenší děti, takže pokusy o jakékoliv rádoby objektivní hodnocení jsou scestné, pokud hodnotitelem není a) malé dítě nejlépe ve věku dvou tří let, b) člověk natolik empatický, že je schopný se do vnímání takového dítěte vcítít, c) odborný dětský psycholog. Dospělému člověku přijdou Teletubbies samozřejmě jako totální hovadina, ale z pozice dospěláckého vnímání je tento seriál objektivně nehodnotitelný, přestože se tady o to mnozí snažili. Hlavní je, že se to malým capartům (a nejen jim) líbí, z vlastní zkušenosti vím, že si od nich člověk alespoň na chvíli odpočine a co se týče nějaké hypotetické "duševní újmy", tak by bylo bláhové si myslet, že tvůrci bohatě nevyužili odborné spolupráce s dětskými psychology. A pak to hodnoťte jako odpad. Subjektivně? Dobrá, nic proti. Ale objektivně těžko. ()

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavný odpad, který snad nemohl vymyslet nikdo příčetný. Tohle patří k těm počinům, před kterými by se divák nejradši zahrabal pět metrů pod zem, ale z nějakého důvodu je přímo hypnotizován děním na obrazovce a nemůže se od ní odtrhnout. U Teletubbies to platí trojnásob, prtože tohle se jen tak nevidí. Pochopil bych, kdyby se tam vyskytovala nějaká reálná, byť lehce stylizovaná stvoření důvěrně známá dětské mysli, ale čtyři kříženci mezi makakem a žížalou působí spíše odpudivě až mírně děsivě. Navíc v jejich podání získává úsloví "opakování matka moudrosti" zcela nový a neskonale obludný rozměr. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Herci sa z kostýmov pozerali von cez bezzubé ústne otvory, zatiaľ čo oči a pery boli mechanické a ovládané diaľkovo. (Raccoon.city)
  • Teletubbies se objevily i v seriálu Simpsonovi (od r. 1989), kdy se Homer převlečen jako Teletubby snažil pobavit Maggie. (Kmotr76)
  • Tinky-Winky je jediná bábka, ktorá bola hraná až troma živými hercami - komikom Daveom Thompsonom, hercom Markom Heenehanom a baletným tanečníkom a choreografom Simonom Sheltonom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama