Reklama

Reklama

Pět let

(seriál)
  • angličtina Five Years (festivalový název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Terezu si David vyhlédl na maturitním plese a po celý zbytek noci měl oči jen pro ni. Potkávají se po pěti letech. David dokončuje medicínu a na jejich společnou noc si sotva pamatuje. Tereza ho obviní, že ji tu noc znásilnil, a chce to použít jako téma pro svůj literární debut. David svou vinu ale odmítá. S událostmi maturitního plesu jsou konfrontováni nejen oni dva, ale i jejich nejbližší okolí. Tereza chce uzavřít kapitolu, David ji nechce ani otevírat. Co se tu noc skutečně stalo? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šúchajúce šušky ako normál, obviňovanie mužov po rokoch z nezmyslov ako ďalší normál, propagácia "rušenia kultúry", teda mazanie hnusného bieleho človeka, moderné deti, ktoré nadávajú rodičom... Nuž proste krásne progresívno-liberálne hodnoty, pri ktorých sa ukojí každý degenerovaný slniečkár. Natočené ale tak, že človeku so zdravým rozumom príde hlavná hrdinka ako jeblina, takže celá tá tlačenka má kontraproduktívny účinok. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně realisticky a sympaticky natočený seriál o ožehavých tématech, o kterých se moc nemluví. Hlavní postavy jsou poněkud natvrdlý kluk, který ani neví, jak má vypadat milování, aby to nebylo znásilnění, a holka, která se snaží vyrovnat se svým traumatem, ale nechá se manipulovat knižní redaktorkou, která dělá všechno jen horší. Plus rodiče obou protagonistů a klukova snoubenka. Vše skvěla napsáno a zahráno. Skvěle vybraní neznámí herci (a Vodochodský, ten je teď všude). ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady je zas esejí od odborníků na všecko... Seriál dobře ukazuje, kam až se dneska všechno může vyšroubovat, když rodiče nemluvěj s dětma. A taky teda ukazuje, že když dáš něčemu název "Pět let", ještě to automaticky neznamená, že máš tolik materiálu, aby to i trvalo stejně dlouho. Za poslední tři epizody palec hore. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výborné. Presne toto vyžadujem od českého filmu: aktuálnosť, mestské prostredie, autentickosť. Žiadni robotníci z dediny, ani buranský humor, ktorý zahreje pri srdiečku.  Pět let má zaujímavo zvolený formát, dobre vybraných hercov, obstojné dialógy a hlavne ich možno brať vážne.  Potešilo by ma, keby všetky české filmy a seriály (vrátane tohto) nemali zameniteľne pôsobiace kostýmy a interiéry, ale aspoň trochu vlastnú tvár, a v scenári mi na viac miestach chýbala veta obhajoby typu: “ale veď sa nebránila”(byť v skutočnosti neospravedlňuje nič). A záver mohol dať väčší dôraz na katarziu. Aj cez celkovú civilnosť vidíme za 10 epizód emócií viac než dosť a okrem postáv by mohli niekam vyústiť  aj pre diváka. Výsledný dojem je ale, aj cez spomenuté nedostatky, takmer výhradne pozitívny. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné jako TBH. Míň se teda rozpadne koncept, zato ale víc šustí dialogy. Celé je to ale ve stejné scenáristické křeči, jak donutit postavy dělat, co je potřeba, aniž by to vypadalo nuceně. Je moc vidět, že někdo vymyslel námět a sepsal si dlouhý list edukativních informací, které musí být předány, a nějak se to polepilo dohromady. V konceptu krok správným směrem, v provedení stejné tápání. jsem na hraně 2 a 1/2 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Bar, který se v epizodě objevuje, je Waid v pražských Vinohradech. (MTHRFCKR)
  • Kavárna, ve které pracuje přítelkyně Terezy (Alžběta Malá), je ve skutečnosti Café Sladkovský v pražských Vršovicích. (MTHRFCKR)

Související novinky

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

28.02.2023

Mezinárodní festival krátkých filmů Pragueshorts se letos uskuteční od 1. do 5. března v pražských kinech, od 5. do 18. března pak online na KVIFF.TV. Přehlídka organizovaná týmem MFF Karlovy Vary… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama