Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vůbec nesdilim všeobecné nadšení místních. U takhle nesmyslné délky seriálu musí být spousta vaty a tady jí je možná víc, než stěžejního příběhu. A jestli byl tohle náš nejlepší kriminalista, tak marně pátrám proč. Jeho kamarádské jednání s psychopatem, kterej by měl sedět v cele za sklem jako Lecter je ta opěvovaná metoda? To, že si toho nevypočitatelnýho cvoka přivede domů k manželce a dětem je důkazem, že patřil do Bohnic spolu s Ladínkem. ... Ovšem po stránce formy nemám seriálu co vytknout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zastavte! Já ty holky ošukám a zabiju, vy to na místě vyšetříte a budete mít další dva vyřešený případy a můžem domů." Tak tady konečně Láďa pochopil, o čem policejní práce je - o statistikách. Skoro jsem se až divil, že major Markovič s tímto návrhem nesouhlasil, když už Láďu nehlídal při převozu, zval ho domů na oběd a málem ho nechal uškrtit figurantku při rekonstrukci. Bylo to celý takový zvláštní, mrazivý a skutečný. Dost mě to bavilo, zejména rozhovory s inženýrem Stahlwerkem Tekverkem byly vynikající, ale postavu poručíka Červenky jsem nedal. Štval mě s každým nezaklepáním a tajně jsem doufal, že ho nakonec Láďa sežere. ()

Reklama

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že kdyby u nás byly nominace na seriálové Oscary, tak jich tento český KLENOT nasbírá hned několik. Náš "Lev" se mu jistojistě nevyhne. Po Pustině a Devadesátkách další český seriál, který mě ohromil svým zpracováním a hereckými výkony. Tohle byl opravdu herecký KONCERT, jak díky hlavnímu a velmi sympatickému vyšetřovateli Markovičovi, tak především díky ztvárnění "Ládi Hojera", užívala jsem si každý jejich dialog (i monolog). Mám radost, že českou kinematografii ještě nemusím házet na dno žumpy, 93%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohapustá, detektívna konverzačka, ktorá veľmi solídnym spôsobom prezentuje prácu vyšetrovateľov najzávažnejších, trestných činov. Niečo ako varianta na americký “Mindhunter” či juhokórejský “Through the Darkness”. Fakt výborná vec v rámci krimi žánru. A ja sa teším na druhú sériu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bezprostredne po zhliadnutí poslednej časti seriálu nie som schopný dostať zo seba nejaké komplexné hodnotenie. Možno ani v budúcnosti nebudem a možno to ani nie je potrebné. V tejto chvíli som presvedčený, že žiaden lepší domáci kriminalistický seriál som dosiaľ nevidel.  Dôvodom hodnotenia je, že bol iný, ako všetky predošlé. A bol iný prijateľným spôsobom.  Realistický, zaujímavý s neopozeranými hercami. Trochu som mal dojem, že v ňom fungoval Štokholmský syndróm.  Napriek tomu, že som bývalý dlhoročný fajčiar mi v seriáli prekážalo fajčenie vždy a všade. Ale je to asi jediná výhrada, ktorú mám. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) kvůli roli drasticky zhubnul cca 10 kg a uhnal si psychické problémy. (Karinaa)
  • Scéna v čase 6:25, kdy dojedou na služebnu v „Ústí“, se natáčela na Wagnerově náměstí v Berouně. Objekt byl vystavěn v 70. letech 20. století jako sekretariát OV KSČ (přezdívalo se mu „Kreml“), po revoluci tu mimo jiné dlouho sídlila Česká pojišťovna. V zadním traktu sídlí některé soukromé firmy a jsou tu ordinace soukromých lékařů, v bývalém školícím středisku je Domov na verandě (zařízení pro seniory). (a-ja)
  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)

Reklama

Reklama