Reklama

Reklama

Day Zero

Trailer 1

Obsahy(1)

Když se společnost zhroutí kvůli násilné epidemii, která mění oběti v nemrtvá monstra, bývalý elitní voják uteče z vězení, aby našel svou rodinu. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvoumetrový pokérovaný svalovec Emon, xichtem trochu připomínající mladého Fanánka, bývalý člen amerických commandos, rube v tomhle šťavnatém filipínském fláku zombíky napravo i nalevo. Rukama, nohama, nožem, sekerou, bouchačkami, nebo vším co mu přijde pod ruku. Až potud spokojenost a omšelé kulisy filipínského lapáku a posléze činžáku vytvářejí vhodné rubací prostředí. Ale rejžovi šlo bohužel i o nějaký ten přesah. A tak film obsahuje ještě i složku lyrickou (Emon moc moc miluje svou ženu, dcerku i svého subtilního vězeňského kamaráda), ale hlavně složku progresivně korektní - jeho malá dcerka je totiž hluchoněmá, což už začíná být klišé jako prase. Ale nic teď tedy už nebrání tomu, aby se film mohl letos směle ucházet o nominaci na zahraničního Oscara. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Neškodná blbina o ex-vojakovi (Brandon Vera), ktorý sa počas pandémie akejsi chrípky snaží zachrániť ženu a dcéru. Pripomenulo mi to Raid, keďže aj tentoraz sa to odohráva skoro výlučne v interiéri. Napriek nízkemu rozpočtu celkom príjemná oddychovka, v ktorej však absentuje hlbší príbeh. Ak radi sledujete mordy zombíkov a odpustíte filmu trochu monotónnosť v rozprávaní, zabavíte sa. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Byly časy kdy jsem zombie horory vyloženě vyhledával. Ta doba už je ale dávno dávno pryč. Tu a tam se sice ještě na filmy o nemrtvých kouknu ale myslím si, že tenhle hororovej subžánr už toho nemá moc(novýho) co nabídnout. Za poslední desetiletku mě napadají jen tyhle čtyři filmy kterým jsem dal 4 a víc hvězd. The Dead 2: India(2013), Dead Snow: Red vs. Dead(2014), Train to Busan(2016) a The Sadness(2021). Day Zero jen potvrzuje to o čem jsem psal. Kouknout se na to asi dá ale nejde o nic co by stálo za větší pozornost natož o něco k čemu bych se někdy v budoucnu vracel. Dějově o ničem (s tím se ale dal počítat), zombie působí spíš směšně. Akce je tu sice celkem dost ale co z toho když je většina akce snímána chaotickou kamerou. To, že se většina stopáže odehrává v baráku o několika patrech na atraktivnosti taky zrovna nepřidalo. Ten rádoby dojemnej konec si tvůrci taky mohli odpustit. Třeba na posledně zmiňovanej horor The Sadness se to nechytá ani v nejmenším. Vyloženej průser to není ale že bych se u toho bavil to říct nemůžu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní zombie řežba nevnáší do žánru nic nového, ale to nepřekvapuje, jelikož originalitu vzhledem k určité vyčerpanosti v téhle hororové odnoži najdete už jen výjimečně. Jednoduchý příběh o záchraně rodiny před krvelačnými monstry je přímočarý s milosrdnou stopáží. Gore obstojné, byť nijak nevybočující. Práce sekerou, nožem i střelnými zbraněmi je plná krve, dojde i na kůly, tyče, jako zbraň poslouží prázdný zásobník, jen zvoneček vykoná práci napůl. Chybí střeva ven, což právě tady zamrzí. Komu stačí útěk z činžáku plného hladových monster, bude spokojen. A co se týká hlavních postav, tvůrci si servítky neberou a s řadou z nich tvrdě zúčtují. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Teraz vyšlo niekoľko zombie hororov a tento je z nich rozhodne najlepší aj keď, tiež to žiadna sláva nebola. Filmy z Filipín nie sú divácky vďačne a u mňa to tiež celkom platí i keď sem-tam motyka môže vystreliť, ale tento prípad to nieje. Tu prakticky ani príbeh nie je, len veľký tatino sa z vezenia ponáhľa brániť svoju rodinku pred krvilačnou svorkou. Nevieme kde sa vzali zombíkovia a okrem jedného bojovníka tu nebol nikto iný, ani odvážny policajti, mafia či vojaci, len jeden silačisko. Aspoň ten to tam roztočil a len kvôli nemu to bola celkom sympatická akčná marovačka. A to bolo naozaj jedine z pozitív, lebo ujo sa nápadne podobal na The Rocka a aj mastil to tam rovnako. Lenže herecké prejavy boli katastrofálne, masky zombie boli obyčajne a prostredie celkom všedné, ako nakoniec aj samotný film. Keď už príbeh a aj všetko okolo toho bolo nepodstatné, film sa mal zamerať aspoň na viacero postáv, jeden hrdina je veľmi málo a i keď je to veľký bojovník, tak v konečnom dôsledku ho scenárista nepodržal, čo už. Silné 3*. ()

Reklama

Reklama