Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cameronův snímek o luxusním zboží společnosti White Star Line s nízkou trvanlivostí budiž navždy synonymem pro velkofilm v tom dobrém i zlém slova smyslu. Zajímalo by mě, zdali za tím vším stál kalkul chladný jako voda severního Atlantiku, či jen touha převést na plátno nejznámější námořní neštěstí lidské historie. Každopádně pro milovníky romantických spektáklů sledovaných se zásobou papírových kapesníků pod paží je Titanic neodkladnou povinností. Pokud jste pouze milovník katastrofických filmů, nechte se v půlce vzbudit a provrníte zbytek blahem. Mimochodem, Leoš je tady tak sladký, že na konci, kdy se změní na jednu ze složek drinku whisky se sodou a ledem, jsem mu chtěl vrazit do řitního otvoru nějakou větší třísku z paluby Titanicu a slízat ho jak nanuk.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ikona velkofilmů, kterou už snad každý viděl (je to snad jediný film, u kterého má hodnocení opravdu každý z mojí TOP20), polovina ten film obrečela a duhá polovina se aspoň kochala neskutečně dokonalými triky, výpravou a brilantní technickou stránkou stvořenou panem Megalomanem Jamesem Cameronem. Na pozadí jedné z nejznámějších katastrof moderní doby a s obrovským rozpočtem rozehrál ohromný hollywoodský slaďák. Proč ale za romantický film utratit tolik miliónů Dolarů? To je právě ono, nikomu předtím ani potom se nepovedlo předvést něco tak neskutečného a nikdo neměl tu odvahu natočit obrovskou love story za strašnou spoustu peněz a dokázat na to přilákat snad miliardu lidí. On vlastně Titanic je zosobněním současné nejen hollywoodské filmové produkce a když vidím, kolik lidí mu tady dalo "Odpad" (proboha, aspoň trochu objektivity!), já dávám plný počet. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

TITANIC v roce 2019 nejen skvěle vypadá (poctivých 200$), i skvěle funguje po všech stránkách a ve všech žánrových rovinách; jako historické drama s lehkostí, portrét tehdejší strojené smetánky, dojemná osudová romance, napínavý katastrofický survival. Potápěcí část je impozantní, poslední scénky se stařenkou zasahují tvrdě, ústřední melodie dokonalá. Jeden z nej velkofilmů všech dob ✓ [Kino MAT 35mm] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Aktuálne celkové štatistiky k roku _______2012_______ ║Rozpočet $200miliónov + 3D konverzácia: $18miliónovTržby USA $658,672,302Tržby Celosvetovo $2,186,772,302 (pri obnovenej premiére dominovala Čína so sumou $153.4milióna)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,449,938 //počet predaných kusov 471,969Tržby za predaj DVD od roku 2012 v USA $6,328,727 //počet predaných kusov 214,824║ __James Cameron sa opäť prekonáva a čo sľúbil, splnil, prvotriedne odvedená práca, veľká spokojnosť s 3D, niekoľko krát vystúpila voda z obrazu krásne do priestoru, potápanie bolo cítiť na vlastnej koži, prišlo na hĺbkové/ výškové zábery z lode, takže rozmernosť Titanicu sme pocítili a dabing sa dal, bol to zážitok, skutočne využitý 3D efekt, ktorý posunul romanticko katastrofický príbeh bližšie k divákovi. /videl v kine 3D verziu: 100%/ __Pôvodné štatistiky__1997__║Rozpočet $200miliónovTržby USA $600,788,188Tržby Celosvetovo $1,843,201,268Tržby z predaja a z požičovní DVD a VHS Celosvetovo $1,200,000,000║ James Cameron mi týmto filmom pripravil až neskutočný filmový zážitok. Jednoznačne to bolo treba vidieť v kine na obrazovke TV to už nie je ono. /videl v kine 3x: 100%/ ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Titanic som dakedy vôbec nemusel. Pre 10 ročné decko to bolo v kine prvú hodinu a pol veľké nudné utrpenie. Z nudy ma vytrhlo len pár šteklivých scén a druhá dynamickejšia polovica. Tak ma tie tri hodiny vtedy vyšťavili, že som spal takmer dva dni. Teraz po rokoch mám už k tomu filmu viac pochopenia. Oceňujem režisérove nápady a už ani prvá polovica mi nepríde taká nudná. Človek si už všíma po tých rokoch aj iné veci. Výprava je veľkolepá a film je plný detailov. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Kate Winslet (Rose) si po všem tom otloukání o předměty ve vodě a fyzicky náročném hraní vysloužila pár modřin, škrábanců a menších zranění. V jednom bodě jejich počet dosahoval až takových výšin, že si museli vizážisté udělat fotky odřenin, aby je později mohli opět uměle nanést a tím zachovat kontinuitu filmu. (Duoscop)
  • Titanic byl spuštěn na vodu 31. května 1911 ve 12:15 místního času. Byla to pro loděnici výzva, protože až do té doby člověk nevytvořil větší plavidlo. Přišlo se podívat 100 000 diváků. Na namazání slipu, po kterém loď doklouzala do vody, bylo spotřebováno 22 tun mýdla. Těsně před spuštěním zahynul jeden dělník, na kterého spadl dřevěný trám. (Duoscop)
  • Český kaskadér Martin Hub, který si zahrál i malou roličku (stejně jako například v Zachraňte vojína Ryana, 1998), v čase premiéry vyprávěl: "Hraju tam českého pasažéra, kterého kvůli tomu, že je z chudších vrstev, zastihne voda ve spodním podlaží lodi, kde se snaží zachránit svého synka. Má krátký dialog s postavou Leonarda DiCapria a začne utíkat pryč. Vybere si ale špatný směr a chodba je i s ním prudce zaplavena. Točili to tak, že nechali vodu z připravených kontejnerů (jeden je větší než nákladní vagón) prorazit dveře. Nejdřív se to snažili udělat ve studiu. Jenže jim tam nevyhovovalo množství vody. Byla po pás a nebylo z toho jasné, co její proud udělá s člověkem. Přidali další kontejner - vody bylo tak po prsa, ale to nestačilo. Tak se rozhodli postavit celou chodbu lodi, ve které se to má odehrávat, venku a kontejnerů tam dali šest. Neměl jsem strach, ale nevěděl jsem, co se mi může stát - jediné, co jsem si předtím zkusil, byly ty dva kontejnery. Faktem je, že bezpečnostní opatření neponechávala nic náhodě: na konci chodby pokračoval koridor, u kterého bylo rozestavěno kolem čtyřiceti záchranářů, včetně mých kolegů, kteří mě měli chytat až poletím s proudem vody ven. Tak jsme se do toho dali. Nejdřív jsem stál od dveří sedm metrů, a to jsem viděl jen stěnu vody, jak se na mě řítí, ale stačil jsem se otočit a nějak se na náraz připravit. Jenže režisérovi se to pořád ještě nelíbilo. Měl pocit, že je na mně vidět, jak se do té vody pokládám. Ta scéna se nakonec opakovala čtyřikrát. Potřetí jsem si říkal, že to snad není pravda, že se všechno daří bez zranění. Nakonec jsem stál jen metr od dveří a tam už se nedalo dělat nic jiného, než reagovat na dveře, které ten příval vody vyrazí. Náraz o stěnu mě omráčil, ale s tím proudem jsem vylétl ven tak rychle, že se mi nic víc nestalo. No, bylo tleskání. Kaskadérské práce si tam váží a když ještě k bezchybnému výkonu přidáte trochu toho herectví, jsou pro vás ochotni udělat první poslední." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama