Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jedinou chybou Titanicu je, že od začátku víme jak to dopadne. A teď to podstatné: Pořád mi nejde z hlavy jedna věc. Vás by někdy napadlo pojmout takový (jednoznačně katastrofický) námět jako lovestory? Mě teda v životě nikdy. Ještě když jsem kráčel do kina, myslel jsem si, že jdu na katastrofický film... A v tom bude zakopán ten pes. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokud se k filmu pristupuje jako k cistokrevny romantice zasazeny na pozadi jedny velky namorni katastrofy, tak film funguje bezchybne. DiCaprio a Winslet se k sobe hodi, jsou to sympataci a Zane ve vedlejsi roli je spravnej parchant. Ale pokud clovek ceka nejakej katastrofickej film, tak ho sice dostane, ale vlastne az v druhy polovine filmu. Nicmene hudba je paradni, Titanic je udelanej naprosto famozne, i kdyz musim teda rict, ze asi dvakrat sem si vsim slabsiho triku. Akorat mozna ten zacatek a zaver zasazenej do pritomnosti, kde parta vyzkumniku hleda diamant, je lehce nadbytecnej, film by fungoval klidne i bez toho a usetrilo by se takovejch 30 minut filmu. Takle to je precejen zbytecne dlouhy, i kdyz se neda rict, ze by film nudil. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

viva la Cameron. Takhle bravurně brát téma za témou a všechny je zpracovat tak dokonale a bezchybně, dokáže jedině on. Je to téměř neuvěřitelné, kolik kultovních filmů stvořil a k tomu i mnoho dalších, které se sice díky různým okolnostem kulty nestaly, ale kvalitativně na tom jsou často stejně. O Titanicu se říkají různé nepěkné věci, mnozí ho mají jen jako průměrný film, ale já říkám: tentokrát se akademie trefila a těší to o to víc, když to udělala tak monumetálně. 11 oscarů sice ještě dokázal remízovat Návrat krále o pár let později a Ben Hur o dost let dozadu, oba si je určitě zasloužily (Ben Hur více), ale faktem je, že to, že je dostal Jim, se cení nejvíce.. Dá se to tak trochu považovat za ocenění za ty všechny léta dokonalé práce, kterou uchvacoval lidi, ať už se svoji temnou vizí budoucnosti a atmosférou v Terminátorovi, přetvořením komorního temného Scottova Aliena na perfektní akční jízdu Aliens nebo vytvořením revolučních triků pro další akční nářez T2. A pak nesmíme zapomenout ani na vodní Propast, kde ukázal svoji fascinaci vodou.. A natáčení se v mnohém podobalo tomu v Titanicu. Nebudu tu nic konkrétního vypisovat, ale asi to bude nejlepší a největší zpracování nějaké historické udalosti v dějinách (mimo válku). Tak do všech podrobností propracovaný film se jen tak nevidí. A hlavní je, že hlavní herecký pár nedělá ostudu (stejně jako další zástupci, hlavně kapitán..) a Winslet zde ještě vypadá k světu.. Jako obvykle mi došli slova mnohem dříve než jsem chtěl, takže prostě a klasicky všem doporučuji ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Titanic je absolutní filmový zážitek, zhmotnění ryzí fascinace a emoce. Cameron je mistr ve filmové řeči i filmové technice a v tomto monumentálním snímku vypravil na cestu vlajkovou loď hollywoodské kinematografie... Ten film je tak dokonale zkonstruovaný, mnohovrstevnatě promyšlený a provedený, a přitom nezapomíná na lidské měřítko, až je to neuvěřitelné. Sice jsem vyrostl na VHSce, takže můžu potvrdit, že ten film funguje na monitoru, ale když jsem ho konečně uviděl v kině při znovuuvedení v roce 2012 (a naivně si myslel, že už mě to nemá čím překvapit), byl jsem zaražený do sedačky jako snad jen svého času u Pána prstenů nebo později u Avatara - ale přece jenom ještě o něco víc. Takže pokud se někdy objeví možnost jít zase do kina, budu první ve frontě. Nevím, jak přesně slovy vyjádřit, jak moc dokáže být Titanic přesahující a nedotknutelný a přitom intimní a přístupný. Neumím si ani představit, že by nějaký blockbuster mohl znovu dosáhnout něčeho takového. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si film, keď po skončení revalo, ozaj revalo celé kino! Cameron vie hrať aj na city, to od neho každý nečakal, no na to aby na city nadviazal, potreboval zbytočne dlhé tri hodiny! Veľmi profesionálne je pozadie celej situácie okolo potopenia Titanicu! Samozrejme okrem toho skvelo spracované potopenie a celková katastrofa, drsné existenciálne situácie, keď sú ľudia za záchranu seba samého schopní obetovať čokoľvek sa divákovi dostane aj plno tragicky smutnej romantiky! Ale cez to všetko je to až príliš prehnané! 80%. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (381)

  • Známému aukčnímu domu Julien's Auctions se podařilo nashromáždit a prodat několik filmových rekvizit, které se objevily v tomto ikonickém filmu. Mezi ty levnější patřilo hlavně vybavení nebo jednotlivé součástky Titanicu. Například soubor kotevních rekvizit, dekorativními předměty k výzdobě interiérů, kotevní zábradlí, sada třech zmenšených kotevních rekvizit, překližka připomínající panel Titanicu za 192 dolarů, kus dřeva se štítkem s nápisem „Titanic“, odlomený kus dřevěné bedny s nápisem „Assorted/ 1 Lb Oranges“, malá dřevěná bedna s nápisem „Titanic, Southampton“ či skleněné okno prodané v celkové hodnotě 2 061 amerických dolarů. Větší zájem byl pak o předměty, které mohli diváci zahlédnout ve filmu několikrát. Například jídelní talíř dosáhl ceny 1 024 dolarů, bílý balík obvázaný provazem, který plaval v oceánu při potápění Titanicu, se prodal za 576 dolarů. O něco větší zájem byl o záchranou vestu, kterou si nový majitel odnesl za 1 600 dolarů. Nebo pokrývka hlavy jednoho z námořníků s nápisem „White star line“ se původně odhadovala na 1 200 dolarů, ale nový majitel překvapivě zaplatil 7 800 dolarů. Další zajímavostí byl například klíč od pout, která má na sobě Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) prodaný za 2 560 dolarů. Největší zájem však byl o šperky, které ve filmu nosí Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet). Umělé diamantové a smaragdové náušnice se vyšplhaly na 25 000 dolarů (oproti původnímu odhadu 800 dolarů). I ikonický náhrdelník Srdce oceánu se nakonec prodal za neuvěřitelných 9 100 dolarů. (Jimmy15)
  • Nejpočetnější byla na Titaniku rodina Segeových, s nimiž plulo jejich devět dětí ve věku od čtyř do dvaceti let. Nikdo nepřežil. (Duoscop)
  • Na Titaniku bylo jen 20 záchranných člunů – 14 klasických dřevěných, čtyři skládací a dva menší remorkéry pro mimořádné události. Celkem mohly pobrat 1178 lidí. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama