Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (840)

H34D 

všechny recenze uživatele

Parádní, hravý a nestárnoucí akční film, který je unikátní v tom, že umí pracovat s humorem způsobem, který nijak nedehonestuje akční scény ani děj celkově. Samozřejmě, že celé Pravdivé lži jsou nadsazené a odlehčující, ale to jsou i filmy s Jamesem Bondem. Arnold jako tajný agent je zábavnější a snad i stylovější, Cameron pak všemu dodává šmrnc a perfektní vizuál. "I'm starting to like this guy! But we still gotta kill him, that's a given." 8/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy tohle se Cameronovi vymklo z rukou a dopadlo to tak, že do akčního filmu nacpal žánry, které tam neměly co dělat, a k tomu si neodpustil řešení manželské krize mezi ústředními představiteli, která dostává větší prostor než by bylo zdrávo. Není divu, že jeho spektákl působí chaoticky. Snímek je volným přepracováním méně známé francouzské komedie Podtrženo, sečteno!, ale to, co snese film za pár franků, mělo by se odbourat u nákladné produkce. Nijak se nevytáhl ani v akčních scénách. které zhusta navozují dojem, že jsou odbyté a chybí jim technická dokonalost. Herci jsou celkem fajn, Arnold Schwarzenegger je ve formě a záporák Art Malik není nejhorší, ale scénář chtělo dopilovat, protože žánry se nepovedlo ideálně skloubit dohromady a akce zde byla odsunuta do pozadí. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivé, vtipné, svižné, výbušné, elegantní, zatraceně sexy. Arnold patnáct let předstírá, že je usedlý manžel, jenže ve skutečnosti má nejvyšší stupeň utajení a nahání nebezpečné teroristy. Třeba jako na poslední šichtě, při které si poradí s tangem a několika jazyky, na sněhu pak s desítkami vrahounů i dvěma dobrmany. Na rodinném poli se teď musí vypořádat s údajným milencem své ženy, na pracovním pak s jednou jadernou hlavicí. Dostaneme se do nejabsurdnějších situací, které jsou nicméně nápadité (honička kůň versus motorka), jiné jsou zatraceně dobře natočené (rvačka na toaletách), další nečekaně sexy (Jamie Lee, však víte). Někdo tvrdí, že chybí pořádný scénář. Nemyslím si. Na daný žánr byl sakra dobrý. Prostě tak to dopadne, když se spojí dva giganti zábavního průmyslu!! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velkolepá a vrchovatě zábavná akční komedie s výborným (byť vykradeným) scénářem, skvělým Arnoldem v roli téměř sebeparodické a perfektní J. L. Curtis ve své možná vůbec nejlepší. Cameronův "nejméně" ambiciózní snímek, který však směle považuji za dokonalou oddychovou podívanou. Kromě jiného tady režisérský mistr předvedl, že kromě různých podob epických sci-fi (akční, hororová, objevitelská) levou zadní zvládá i výraznou komediální nadsázku a hlavně ryzí romantiku, což o tři roky později naplno potvrdil v Titanicu. 90 % ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

A horse, a horse, my kingdom for a horse! Americká herka není tuzemský Šemík ani anglický plnokrevník, nejenže neskočí, ale ani neumí zařadit zpátečku. Arnie na koni v hotelu mi způsobil bezmála infarkt myokardu. Letošní šedesátník není Richard III. , ale umí nakrmit padouchy olovem, hladit parkety v tangu a pod Cameronovou taktovkou kupodivu i h-r-á-t. Přepychová akce. Senzační hlášky. "Pro mě je škoda kulky. Vzala jsem si Ramba. Děti- deset vteřin radosti a třicet let starostí. Příště, zlato, uhni. Tančíte tango? Ten chlap se mi líbí, ale stejně ho budeme muset zabít. Tady je má pozvánka... " ráže 9/10 :-) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (55)

  • Premiéra filmu byla o několik týdnů odložena, protože Jamesi Cameronovi trvalo jeho dokončování o něco déle, než původně předpokládal. Tehdy k tomu řekl: "Jediný člověk, který na mě může vykonávat skutečný nátlak, jsem já sám. A po Terminátorovi 2 už bylo nemožné požadovat ode mně ještě větší výkon. Tehdy jsem pracovali podle téhož časového plánu jako teď u Pravdivých lží: přes půl roku soustředěného natáčení, současně s tím počítačový střih a výroba efektů a nakonec několik týdnů na dokončovací práce. Ovšem tentokrát jsme nemohli tak přesně dodržet natáčecí plán, protože například jedna z našich největších scén v Los Angeles byla zničena zemětřesením anebo proto, že jsme museli častěji, než jsme původně předpokládali, létat s celým štábem na Miami, abychom využili pěkného počasí. Vyšší moc. Ale raději posunu datum premiéry, než abych přistoupil na kompromisy v kvalitě dokončovacích prací." (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 1994 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama