Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (275)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI TO CHCEŠ PŘEŽÍT, MUSÍŠ POZORNĚ POSLOUCHAT PRAVIDLA… “ Asi troškou jinej SAW. Řekl bych, že bude fungovat i jako samostatnej film (teda, že jste pilou nepolíbení). Je totiž dost osobní… Jinak se samozřejmě jedná o další zkoušku vůle žít! Ovšem na těhle „padouších“ to chutná celkem dobře. A krvavý, dramatický a působící bolest je to asi jako vždycky. Takže jde vlastně o příběh plnej optimismu… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o desátý film série, který se však (chronologicky) odehrává mezi prvním a druhým dílem. 2.) Jedná se o kritiky nejlépe přijatý díl. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Sériu mám napozeranú napriek tomu, že som nikdy nebol jej veľkým fanúšikom. Najviac sa mi páčila jednotka a už to nebol horor roka. Pozdávala sa mi dokonca aj deviatka s Chrisom Rockom a Samuelom L. Jacksonom, ale štúdio po nej zrejme dospelo k záveru, že nemá zmysel experimentovať a riskovať a tak do desiatky vrátilo Jigsawa (a ešte všelikoho ďalšieho, nechajte sa prekvapiť). Tobin Bell si to užíva. Prvá polhodina je v podstate skvelá. Jigsaw má smrteľnú chorobu, zmieruje sa s nezastaviteľným príchodom konca svojich dníi, ktorá je každým dňom bližšie a bližšie. A vtom mu niekto ponúkne nádej, svetlo na konci tunela. Lenže falošná nádej je horšia, ako drsná realita a tak treba krvavo zaplatiť za svoje hriechy. Sledovať v takejto polohe beštiálneho sériového vraha a experta na fyzické utrpenie je také zaujímavé, že osobne by som sa na to vydržal pozerať celý film bez toho, aby došlo k jedinej pasci resp. by sa pasce mohli odohrávať len v Jigsawových predstavách, viď. úvod v nemocnici. Štúdio ale buď s takou alternatívnou ani na sekundu nepočítalo, alebo počítalo, ale rýchlo dospelo k presvedčeniu, že by to sérii urobilo dieru do lebky (ehm) a tak tu pochopiteľne pasce sú. Predchádza im zvrat, ktorý som tušil, ale i tak ma „potešil“. Bol ako zo života, len sa viac zatlačilo na pílu, keďže sme v horore. Následne sa rozbehne plus-mínus klasická Saw, ale prekvapivo funguje. Je to vcelku nečakane napísané, takže vodkyňa parťákov v ich snahe vyslobodiť sa podporuje, čím sa vytvára zaujímavá opozícia voči Jigsawovi, ktorý spolu s nami vie, že si nezaslúžia nič dobré. Potom si ale spomeniete, že Jigsaw je sériový vrah. Ale sériový vrah zlých ľudí, ktorí si „to“ možno zaslúžia. S týmto samozrejme operuje (ehm) celá séria, ale v desiatke to viac vynikne. Kto je dobrý? Kto zlý? Existuje vôbec čisté dobro? A čo čisté zlo? Je to príjemne priamočiare, čo je fajn, lebo po niektorých fakt strašne prekombinovaných starších častiach mi vybuchovala hlava (ehm). Ku koncu si ale poviete, že by tomu možno paradoxne napokon nejaké to „milé“ prekvapenie nezaškodilo. Tvorcovia vás vypočujú a prídu s nečakanou výmenou garde. Jigsaw ochutná svoju vlastnú medicínu. A následne sa opäť koná prekvapenie, ktoré to postaví na hlavu. Nie zásadne, určite nečakajte twist á la jednotka, ale celkom ma to potešilo, hoc to nebola nejaká enormná šokujúca bomba a niekoľko vecí mi logicky nesedelo. A pravdepodobne starnem, pretože na niektoré krvavé scény sa mi nedalo pozerať, čo je samozrejme pri gore horore plus. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Hodnotím verzi filmu viděnou ve 4DX kině. Pokud se chystáte, nebo jste viděli standardní verzi, tak si hvězdičku uberte. Úvod snímku byl až nechutně dlouhý. Návštěva idylické nemocnice a příliš navoňaný personál dával tušit důmyslně propracovanou zradu. Jen si tentokrát vybrali příliš špatnou oběť. Jakmile však začal lov obětí a hra samotná, tak jsem byl více než spokojený, protože se snímek vrací do doby svých kvalitních základů. Ve 4DX kině jsem byl poprvé, ale jistě ne naposledy. Hned jak se objeví další vhodný film, tak tam zamířím znovu. Čekal jsem, že se budou efekty odehrávat v podstatně mírnější míře. Velmi mě tedy potěšilo, že se sedačky třásly už při mírných záchvěvech scény. Při samotných mučeních si potom člověk připadal jako na horské dráze. Snad jen vodu bych si přál příště nahradit krví. Všechny tyto efekty měly ovšem za následek to, že jsem nejenom já celý snímek strávil s širokým úsměvem na rtech. Nějaká snaha o napětí či snad děsivý nádech tak vyšla zcela nazmar. Avšak bavil jsem se velmi slušně. Snad jen ta ústřední mrcha si zasloužila nějaký extrémně brutální osud, na to jsem se těšil celou dobu, tak mě to trochu zklamalo. Také ten jeden závěrečný pokus o twist byl extrémně prokouknutelný. [77 %] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ehm, desátý příspěvek a bezradnost jak tuhle cirkulárku zase roztočit evidentně narostla do obludných rozměrů patologické fixace na jednom hororovém motivu, z něhož se sice dá pořád vytřískat nějaká ta korunka, ale už  horko těžko cokoliv jiného.   Jinými  slovy velká škoda, že Saw se ve smrtelné křeči snaží popřít nebo přepsat zákony recyklace a místo furtdokolového smíření, tedy produkce už jen a pouze čvachtavých nic neřešících zábavných vřídků,  teď přichází s "originálním" navrácením, dokonce i živého!, Johna Kramera s číslovkou tedy de facto nikoliv X ale 1 a půl!  A tak už chybí jen prequel a nějaké ty sólovky z bohatého světa Saw... Brr a to mám recykláty fakt rád (Jason Voorhees rulez!).   Očekávaně přihlouplé a překvapivě dosti málo vynalézavé stran pastí páně Jigsawa a závěr, který měl být ozdobou, průserem.  Dvě hvězdy a děsím se zítřků.. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál je zpět ! Nejdříve musím zmínit fakt, že tahle desítka, je ze všech nejdelší a bylo to docela cítit. Ale fanouškům této série, by to vadit vůbec nemělo, protože Kramer, je tu od první až do poslední minuty a o to přeci jde. Já se nejvíce těšil na pasti a Gore a tady jsem mírně zklamán. Skvělá plakátová oční past je v úvodu - tvůrci chtěli asi zmírnit to čekání a ta spíše pobavila svoji originalitou, ale ta nejvíc šokující přijde hned, jak začne hra s podvodníky. Řezání nohy, bylo fakt šílený ! Pak se to ale na můj vkus dost zklidnilo, pastička pro feťačku, byla obyčejná a ten co za všechno mohl a byl strůjcem těch podvodů (tady by každý čekal tu nejmorbidnější past), tak nakonec z toho vyvázne bez škrábnutí. To jsem moc nepobral. Ale kdo ví, co nás čeká příště, protože po titulkovka, přináší jedno velký překvapení ! Za mě se nejedná o nejlepší díl série, ale i tak to byla senzační podívaná a skvělý návrat. A konečně zase můžu napsat .. TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKLÁDAČKU ! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)
  • Jedná se o dosud nejdelší minutáž filmu této série. (PenguinTom)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama