Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah Sternová slaví s rodiči a tetou Evou židovské Velikonoce. Jako každý v jejím věku nemá ráda vzpomínání dospělých, zvlášť když se točí kolem holocaustu, kterým prošli její předkové. Letos má Hannah podle starého zvyku otevřít dveře proroku Eliášovi. Právě v tu chvíli se ale záhadně ocitá v Polsku roku 1941, kde poznává stejně starou sestřenici Rivkah. Spolu pak jsou pozvány na tradiční židovskou svatbu půvabné Leah se Samuelem. Uprostřed obřadu je ale slavnost přerušena nacisty a všichni jsou násilím odvlečeni do koncentračního tábora. V nelidských podmínkách se všudypřítomnou smrtí si Rivkah přeje jediné: přežít a jmenovat se Eva. To je moment, kdy Hannah dochází, že je spojením mezi minulostí a současností a že Rivkah je ve skutečnosti její milovaná teta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Ušlo to. Ani dnešní generaci by neškodilo, kdyby si nějaký ten čas s bolševikem či náckem prožila. Pak by mnozí snad přestali podobná ultralevičácká uskupení podporovat. Takže pokud chtěli tvůrci pomocí cesty v čase zdůraznit, že je důležité nezapomínat na dějiny, tak se jim to celkem povedlo. A slušná byla i atmosféra tábora, ačkoliv oproti tomu, co se v nich ve skutečnosti dělo to místy připomínalo selanku a vězněným procházely takřka nemyslitelné "drzosti". Zvládnuté to bylo i herecky a zase jsem si připomněl, jaká je škoda Brittany Murphy. Je jen škoda, že ten televizní frak byl až příliš okatý, ale i tak říkám víc podobných filmů. 60% ()

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že už samotné téma koncentráků a vyhlazování Židů vždy přiláká pozornost, na to vsadili i tvůrci. Mnoho dojemných scén, které mají jediný problém - vůbec nedojímají. Možná jsem už otupělá Pianistou a Schindlerovým seznamem (vím, srovnávat tento malý film s takovými velikány není fér). Zkráceně - nenadchlo mě to a nechápu tak vysoké hodnocení. Přemýšlela jsem i o jedné hvězdičce, ale budiž. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem kdysi už viděl. Proto jsem jej pustil svým dcerám krátce po navštívení koncentračního tábora v Osvětimi. Tento film je velice vhodný pro mládež, protože není moc násilný a neodvrací tudíž pozornost od zapojení hlubokého lidského citu. V tomto filmu si než naturalistickou syrovost uvědomíme především lidský obsah. Ten je obsažen v násilném rozdělení rodin - mužů, žen a dětí. Dále nám ukazuje pokus o totální lidské ponížení, který byl nejmasovější v historii lidstva. Doporučil bych jako učební materiál. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Již úvodní slovo Dustina Hoffmana slibovalo výrazný umělecký zážitek. Neviděl jsem pořádně dlouho film týkající se druhé světové války. Ďáblova čísla jsou zajímavě podána, ukazují vztyčený prst na ignoraci hrůz dějin, které by neměly být zapomenuty. Jen ta Kirsten Dunst mi není příliš sympatická, Brittany Murphy ji jasně přehrává. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Čo nemožno uprieť tomuto televíznemu filmu je jeho silný záver a fantasy zápletka. I keď aj ona je už toľkokrát obohratá platňa. Bohužiaľ, obsahuje také množstvo prvoplánovosti a toľko logických miniprešľapov, že ani televízne spracovanie ich nemôže ospravedlniť. K tomu ešte ten zlý názov. Z hercov stojí za povšimnutie iba Louise Fletcherová. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Po přečtení scénáře se stal Dustin Hoffman také jedním z producentů filmu. (Asmodin)

Reklama

Reklama