Reklama

Reklama

Zaříkávači slonů

  • Indie The Elephant Whisperers
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní
Indie, 2022, 41 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bomman a Bellie se na jihu Indie starají o osiřelé slůně Raghu a společně tvoří velmi netradiční rodinu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Nojooono. Holka se zase roztopila nad zvířátkama… Sloni jsou ale tak úžasná, chytrá, pohodová a mírumilovná stvoření! Hrozně hezky se na vzájemnou lásku slonů a lidí koukalo. Přímo na vás z obrazovky sršela. Skoro to vypadá, že nic víc není ke štěstí a spokojenému životu potřeba. Zachránění sloni byli naprosto skvělí (hrátky ve vodě, s chobotem, lidmi, spokojenost). Hodně mě zamrzelo jejich odloučení a následný stesk po sobě. 40 minut uteklo jak nic. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zaříkávači slonů jsou mile natočeným exkurzem do života Bommana, Bellie a jejich sloních "dětí". Zpočátku na mě film sice působil trochu amatérským dojmem, což ale během sledování rychle vyprchalo a byl jsem tak svědkem zobrazení nádherného pouta mezi slonem a člověkem. Vedle linie se slony se divák dozví i něco o životě chovatelů a motivaci k jejich práci, takže film nepůsobí tak monotónně. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Sloníky sú super. A ako zaznelo, sú ako ľudia, len nehovoria. Ale vedia vyštudovať vysokú školu a riadiť auto, úplne ako ľudia. Bez toho ľudského komparzu by to bola plná paľba. 3 z 5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V Indii krátkometrážní film znamenal 41 minut. Těchto 41 minut, ale uběhlo v krásné přírodě v přitomnosti majestátních slonů neskutečně rychle. Netušil jsem, že mě tento dokument tak pohladí po duši. Moc rád jsem nakoukl do sloní duše a dozvěděl se o jak citlivá a empatická stvoření se jedná. Téma je zpracované s obrovským citem a Netflix znovu ukazuje, že podobné dokumenty tvořit prostě umí. [85 %] ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér Kartiki Gonsalves strávil pět let s kmenem Kattunayakan, aby mohl natočit tento dokument. Říká, že se s Raghuem seznámil, když mu byly tři měsíce, a dokument se začal natáčet až za dalších 18 měsíců. (Johnny.ARN)
  • Štáb natáčel mnoho dalších obyvatel džungle, což vedlo k mnoha blízkým setkáním s divokými zvířaty. Jednou se potulující stádo divokých slonů vrhlo přímo na štáb a kameraman musel rychle skočit na kapotu odjíždějícího auta. (Johnny.ARN)
  • Vše se natáčelo v přirozeném světle, protože režisérovi Kartiki Gonsalvesovi se nelíbila představa, že by se kolem slonů rozzářila světla. Kattunayakané používají světlo svíček nebo malých žárovek, takže se štáb řídil tímto způsobem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama